Datalektion!

Nu du Erica, passar jag oxå på att slänga in ett inlägg på datan!

Har vart lite rörigt de senaste dagarna & det fortsätter denna vecka att vara fullbokat varje minut av min vakna tid. För det mesta händer det en massa skoj. Som igår så hade vi friidrottsdag med hela skolan. Det var asroligt! Tog lite bilder som jag, såklart, inte kan lägga över just nu på bloggen men som kommer snart... Jag har idag sån träningsverk, att jag knappt kunde köra bil till skolan i morse. Då tänker ni "Hallå? Köra bil är ju bara att sitta?". Jo visst kan man tro det... Tills det var dags att lyft benet och koppla elle bromsa. Hela kroppen är sönderslagen idag! Har aldrig vart med om liknande! Ni som undrar vad jag menar, prova att hoppa höjdhopp, längdhopp, springa 60m 2ggr, springa 400m, stöta kula, kasta boll och även slungboll. Allt detta på en o samma dag. Ta gärna i så mkt, som om du vore en 10åring i kroppen.

Ikväll ska vi ha styrelsemöte hos mig, för Karlskoga Ryttarteam. Ska bli roligt att träffa tantarna igen:)

Out with Jess

Igår hade jag en fantastiskt trevlig o skoj kväll med min kära Jessica. Det dracks drinkar, kaffe o Baileys, snckades o dansades. Så här snygga var vi kvällen till äran:



Synd att inte skorna syns helt här då de matchas med gulspänne, som klänningens dragkedja oxå har.

Anki startade idag Tubbe i LB:1 i Hammarö. Han va helt död tydligen o Anki var nära att bryta ritten då hon nästan trodde han va sjuk me tanke på bjudningen. Tur var att hon kämpade sig igenom då de slutade på en 3e plats på 66%! Pajjo skötte sig och hamnade just utanför placering i LBn och mitten om jag fattade rätt, i LAn.

Här kommer några bilder från vår skoldag i fredags. Vi lärde oss göra eld och grillade sen pinnbröd -MUMS!!!



Här samlar vi ved till brasan. Från vänster: Sarah, Elin, Olle o Evelina. Bakom syns även Alice o Jimmy.



Goa Lejla!



Pinnbröden grillas och nedan äts de upp!

  


Vem är du på Fb?

Surfade just in på aftonbladet för att spana va som händer o sker i vår värld. Som vanligt är det mest skvaller o ex Idol-rubriker som skriks ut, som det viktigaste som sker just nu. Läste en intressant artikel om facebook, just i den stil som jag bloggade om härom dagen. Handlar om "Störigaste på Facebook" och vissa var ju helt klokrena! Många kände man verkligen att "aha, det är ju den av mina vänner" haha. Ex:
* Egoboostern. Handlar varenda inlägg han eller hon gör på Facebook om de egna bedrifterna eller

*Kompissamlaren.
Att ha mellan hundra och tvåhundra vänner på Facebook är inte ovanligt eller osannolikt. Ett socialt geni kommer lätt upp i tre- eller fyrahundra. Men 1000. Tusen! Har du så många är du antingen kändis – eller en manisk kompissamlare.

* Megafonen. ”Michael Jackson är död!!” står det i megafonens statusrad strax efter att nyheten dykt upp i medierna. Hallå, berätta något vi inte visste.
          - Här är det väl många som gör så?!

Om ni vill läsa artikeln så finns den här: http://www.aftonbladet.se/wendela/article5752816.ab

Ska strax iväg till stallet för att rida ut på min Turbo och Anki på Yoshi. Blir som planerat en skritt inför tävlingen imorn. Anki har ju efteranmält Tubbe och Pajaz till Hammarö. Detta då vi vill att Tubbe kan få visa sig igen och få betalt procentmässigt och resultatmässigt, för just där han är nu, vilket inte skedde förra helgen. Man kan ju söka på hästarnas resultat och då ska det inte stå med att han är "så dålig". Att vi valde att åka så tätt inpå igen är för att det är en välorganiserad tävling och båda hästarna får box. Tubbe ska bara starta LB medan Pajjo även går LAn.

Ikväll ska jag sedan bege mig till min kära vän Jessica för lite party! Har längtat i 2 veckor och likaså hon. Har en ny outfit jag hittade igår då jag shoppade i Marieberg. Jag säger så här: är ni osäkra på vad ni vill handla, gå till Gina Tricot och ta hjälp av Christna Winström. Två gånger har hon hjälpt mig och det har vart fullträff! Även mina klasskamrater fick hjälp av henne och var saliga för att hon va så bra. Gina Tricot is tha shit! Ska se till att ta foto ikväll på hur snygg jag är, så ska ni få se vad jag menar, hehe.


Noobs!

Måste säga att Tubbe är bara fucking fabolous! Såå underbaaart grymt kul att rida. Tack igen Anki!

Ni tittar väl på Llyxfällan nu på tv 3? Några noobs från Karlskoga, som är med. Nooobs, verkligen! Köp inget på kredit? Varför fattar inte folk det? Köp inget, om man inga pengar har.  Oooj-oj! Fick just syn på att jag känner igen snubben som är med i programmet, hahaha.

Prutt, bajs & fis

Det kan va roligt med fisar ibland!



Eller vad sägs om snälla hästar?




Avklarat

Hade åter igen igår för mkt på mitt lilla schema. Vad gör jag egentligen? Hahaha. Det var ett arbete i pedagogiken om Sokrates, tvätt, mockning och GREYS!!! Som tur var så visade de bara repriser igår så då hann jag med det viktigaste, dvs arbetet till skolan. Jag hade dock missat lite att detta skulle redovisas muntligt idag. Så först ut imorse så börjar vi kronologiskt säger Ewa: Sokrates! Well, I did it:) Så skönt & nöjd jag är med mig nu!

Imorn i skolan har vi friluftsmetodik som vanligt på fredagar. Då ska vi lära oss göra upp en eld & sen grilla pinnbröd:) Superskojjig dag måste jag säga. Vi slutar 12 och då sticker jag Elin, Lejla och Sarah in till Marieberg och ska shoppa!!! Vi måste ju se snygga ut tills på lördag då det är utgång.

Satt och kollade efter Volbeat på youtube när denna söta gosse kom upp. Jag försatår att jag inte är ensam om att gilla Volbeat men att 4 åringar gillade det? Likaså nämner han "Skägg" i slutet av klippet. Han menar gruppen Mustach, hahahaha. Kolla efter ca 1,5 min och runt 2 min. Då är han för underbar!!




Nu ska jag upp till Turbo och rida!:)

Krya på er alla sjuklingar och ni som klarat er eller är friska, njut!

Nya bilder på håret

Nu har jag vart ute i solen & kirrat bilder till er som vill se:





Vad tycker ni kära läsare?

Var 5 min sen idag till första lektionen data. Normalt så smyger man in i sitt klassrum för att inte störa läraren & eleverna. Det gick inte idag. Blev bemött med ett stort jubel & alla bara haglade fina komplimanger över mig om min nya snygga hårfärg. Emma sa till och med när jag mötte henne senare på dagen "måste du se ut som att du kommer från en reklam för hårfärg?" Hihi så sköj!

Idag känns det lite bättre som det kanske märks. Jag tog till mig att jag kände mig orkeslös & tackade ja till Ankis erbjudande om att hon kunde rida Turbo idag. Egentligen så längtar jag som attans att få rida & det gör ju att man sover bätter & mår bättre, då man motionerat. Tyvärr så kanske en dag då man pluggar ikapp, tvättar & grejar hemma ger mig mer energi denna gång. Kan inte låta bli att tänka på det Bengt sa (en lärare på vår utb). Det var en tjej för några år sen som hade tagit med sin häst hit, för att studera till fritidsledare. Hon valde att sälja sin häst i 2an, för att hon inte fick tiden att gå runt, till studier & häst. Jag förstår nu varför hon tog det beslutet! Vår utbildning kräver så mkt extra tid utanför skolan & likaså runtomkring-engagemang. Jag kanske iaf får detta att funka ihop med mitt superbraiga samarbete med Anki? I realy hope so...

Förresten, vi har fått 2 par nu som funnit varandra bland fritidsledarna. Sååå himla roligt & de är så söta:) Kärlek är så vackert och fint.

Ha det bäst alla!

2 much

Känner att jag har tagit på mig lite för mkt här i mitt liv. Jag är helt slutkörd när jag kommer hem & känner mig nästan irriterad. Kanske måste lära mig att tacka nej till roliga saker ibland? Eller så skulle man behöva lite av den vara man, inte får så ofta av i min situation. Fast helst av allt vill jag nog bara bli frisk & få tillbaka min ork & energi.Orkar inte babbla nåe mer om livet just nu men ska slänga upp en bild på min nya hårfärg.

Tyvärr syns det inte så bra, får ta en ny i dagsljuset snart istället. Är iaf suuuuupeeernöjd:) Håret är inte så vinrött som det ser ut på bilden utan mkt ljusare.



Ser fram emot tjejfesten hos my love Jess på lördag! Då ska jag vara snyggast i hela Karlskoga, bara så ni vet. Haha.

xoxo

Tävling i Kil

Vaknade i morse/natt av att Anki ringde & tänkte "va faan, nu har en av hästarna gått o skadat sig o vi får hoppa över tävlandet". Svarar snabbt i mobilen & livrädd för att höra vilken dödlig sjukdom hästarna dragit på sig. Istället får jag höra i andra änden en Anki som frågar vart jag är. Fattar ingenting men Anki förklarar att klockan är 5.45 och hon vill lasta och åka med hästarna. Shiiit, Annsos väckarklocka ringde inte.. eller nåt??? Upp fort som attans o rusa iväg. Då vi blev en kvart sena pga mig så kör vi på ganska bra mot Kil (som enligt rykten skulle ta ca 1.40min till med två hästar). Som tur är så var det närmare än beräknat. För ni som känner Anki, hon vill alltid vara ute i GOD tid. Kommer så klart först av alla till en gigantisk & supermysig anläggning. De morgonpigga välkomnar oss med massa värme och superbra service. Såg till direkt så att Tubbe & Pajaz fick boxarna bredvid varandra, hjälpte oss med bussens ena lucka vid urlastning osv. Örebro län borde lära sig av de varma o goa värmlänningarna! Alla, oavsett ålder hälsar och ler. Denna dag hade de tjockat på rejält. De hade både ponny och hästtävling samtidigt. Ponny gick även på dubbla banor! Så de var 2st framridningar & 3 tävlingsbanor. Häst står Pajaz & njuter av utsikten han har över anlägnnigen kl 7.50




Vi hinner med en kaffe, vi får kaffebiljetter av p-vakterna som skojjar om vi oxå sökte till "Ensam mamma söker", innan vi gör Pajaz redo för LB:1. Pajaz har tendenserna att bli en krutburk på tävlingsbanorna & få problem med sadeltvång osv. Idag tar vi ut en lugn & harmonisk arab. Han ser kanon ut på framridningen & går sedan in & gör en kanonfin ritt.



Pajaz har inga missar men får 62%.

En till kaffe & kolla på nåt ekipage så var det sen dax min för min stjärna att göra entré. Tubbe är en riktig gentleman & sköter sig oxå helt exemplariskt.









Dåliga bilder då de är tagna med min mobil.

Sen kommer vi till det bästa på hela dagen! Tubbe & Ankis ritt på LB:1! Jag satt & skaka av nervositet på läktaren då det såg ut som i en dröm. Allt bara klaffade, inte en miss, superfina mellangångarter, SJUKT FINT helt enkelt. Anki själv kände rysningar i kroppen vid uppridningen! Han bara dansade fram som om detta är vad han gjort i hela sitt liv. Tubbe bara älskar att få komma in i ett tomt ridhus med en läktare med människor som bara tittar på honom. Vi var så himla glada jag & Anki att det nästan tårades i våra ögon.

Så kom resultatet: 64%.

Jag vill inte klaga på domare! Detta är en bedömniningssport men ibland förstår man bara inte. Önskar ibland man kunde få höra mer hur de tänkt för att kunna förstå mer. Kanske få domarna att döma i microfon under ritterna & där ge bra förklaringar? Vissa gillar vissa typer av hästar och andra gillar andra typer. Jag blev i alla fall ledsen när min bebbis hade gjort en sån fin dansuppvisning. Låter otroligt barnsligt men står för min åsikt.

Vi lyckades ladda om för att ta ut Pajtussen till LA:1an och åter igen så var han en sockertopp och supersnäll. Efter vad domaren dömt i LBn tog Anki åt sig och ändrade sin ridning. Det var samma domare i LAn. På med mer power och upp med formen. Det gav dem 62% trots korsgalopp. Tubbe likaså han, skötte sig här som den pärlan han är. Hans debut i LA:1 fick han 59%. Som sagt, dessa ritter var bra dömda. Turbo kom på övre halvan, medan Pajaz drog ihop en blå rosett & en andra placering.

Våra killar har vart underbara! De ropade lite efter varandra då de är lite gay. Att åka i bussen ihop bara älskar dem. Solen sken tills just då vi latstat  in fuxarna för hemresa. Detta ska vi i alla fall göra om och då med fler rostter i väskan hem:)


Osis

Nu har jag årets otursdag tror jag! Orkar inte ta alla småskitsdetaljer varför, men surt känns det:(

Tubbe & Pajaz står snygga & klara i stallet nu. Utrustningen är putsad & bussen är packad. Så egentligen så skulle jag väl gå och sova nu, klockan ringer 4.30 för uppstigning. För mig är detta mitt i natta, jag börjar ju inte skolan för ens 9 annars! Tror iaf att det kommer bli en superkul dag imorn, bara Anki håller sig frisk... Tubbe & Pajtuss fick en lååång skritt i sola idag! Kanonmysigt:) Fast vi var nära att bli jagade av herrn som har ett travstall med ett hett humör. Hade tänkt smyga över "hans marker" men fick kvickt vända och ta en annan väg. Egentligen äger han inte marken men ingen vill väl ta den diskusionen med honom ändå. Kan sluta med att man blir bortjagad av hagelgeväret...

Fick iaf dynggo mat, kladdkaka & rundvisning hos fam B idag. Innan jag åkte hem var även håret toppat & likaså luggen. Kom på att det kan va snyggt med det då jag blir rödtott på tisdag:) Blev jättenöjd!

Fuuuck säger jag! Nyss fick datorn spelet och allt jag bloggat om försvann. Hittade tillbaka efter lite tryckningar & svordomar men fick skriva om hälften. Kanske dax för mig att lägga ned för idag? Nja en bild ska jag väl bjuda på oxå;) Fick syn på att min gamle chef ska starta EM i fälttävlan snart i Frankrike. Inte säker men på bilden ser det ut som han rider Withcoat Nellie. Detta sto var jag med och satte igång för OS i Athen:) Lollo, har du kvar några av Belgien-bilderna du tog när du hälsade på mig?



Alla som är ute & svirar runt nu, jag hoppas ni har skitkul! Önska jag var med er nu...

Puss & Kram, skumbanan

Dirty Dancing

Löste mitt filmproblem när jag jag zappade runt bland kanalerna och hittade en av de bästa filmerna, enligt mig. Tänkte dra lite bildbomb på den otroligt snygga film. Pure beauty!











Rest in peace Patrik Swayze

News

Då har man bestämt sig! På tisdag har jag tid på salong för att bli en rödtotta. Jag längtar som faan redan! Imorn ska jag åka och se hur familjen B har det på sin nya gård och hoppas på lite nybakta bullar av mamma C. Det är S som ska klippa mig imorn och det kirrar hon nog galant. Om jag behåller luggen eller inte bestämmer jag mig väl för imorn.




himla läckert med rött hår! Therre, jag har haft typ alla hårfärger, längder, permanentat, rasta-flätor osv man kan ha. Att testa nya grejer med håret, får jag en kick av:) En kick jag inte fått på några år så det börjar bli på tiden nu.

Sitter och kollar på filmen som går på 5an med bla Uma Thurman. Trodde en film med aå mkt bra skådisar inte kunde vara så dålig som denna visade sig vara. Filmen heter mitt Super Ex och hade knappt fått **** på IMDB och då ska man ju inte titta på skiten. Så frågan är vad man ska göra nu? Hyra en film via tv, kolla på True Blood eller helt enkelt kolla klart på skitfilmen på 5an?

Imorn ska vi skritta ut hästarna på en långtur. Blir perfekt för både Tubbe och Pajaz dagen innan en tävling. Blir en skrittur på ca 1,5tim så då kommer det göra ont i röva då... Anki har meddelat att Tubbe presterat bra idag på dressyrbanan. Skänkelvikningarna sitter inte helt men vi startar inte LA för vinst utan för att testa mest:) Jag har haft en himla tur att det var planerat att Anki skulle rida Turbo denna vecka inför tävlingen, då jag lyckats blivit sjuk.

Klent

Ska strax upp och gosa med Tubbe men måste skriva av mig lite först känner jag. Lite irriterad över att jag måste gå och bli sjuk nu! Visst, det var väl lite väntat. Många verkar drabbats och jag har inte känt mig 100% sen vi var i fjällen. Men va faaan! Imorn ska vi på fritidsledarutbildningen hålla i en friluftsdag för Mullhyttans skola ute vid Stenbäcken. Jag ingår i gruppen som ska roa barnen i åk 0-1. Ska man gå iväg imorn och hosta, fräsa & va jävlig ihop med en massa ipren i kroppen? Eller ligga hemma och gråta över att man missar en rolig och givande dag?

Startlistorna har kommit upp för söndagens tävling i Kil. Anki ska starta både Tubbe och Pajaz i LB & LA och vi fick bra tider. Första start går med Pajaz nån minut över 9 och sista rider hon på Tubbe vid 15-tiden. Med andra ord hinner hästarna gå in i bussen och mumsa på hö, vila och få lite betfor:) Ni som hänger med i hästvärlden kanske även följer Ankis blogg? Om inte, så har hon två nr som är hennes "turnummer", som hon alltid har placeringar på, då härtarna fått dem. Vet ni vad? Av alla sifferkombinationer man kan ha, så har våra fuxar fått JUST de hästnumren som är hennes turnummer. Så jag räknar starkt på att vi ska ha placeringar på båda hästarna! Hahaha

Aja, problem nummer två: Nä, det är inget problem utan vill ha lite råd. Ska klippa och färga mig på lördag fm och funderar på vad jag ska göra? Tror jag ska skita i luggen, orkar sällan fixa den. Tror oxå jag fortsätter i samma hårfärg. Fast vad tycker DU? När det gäller mina laster så är det just håret och sen skor. I just LOOOVE skor och hår! Tar lite bildexempel:



Jag i min nuvarande hårfärg som dock har en FET utväxt som måste göras nåt åt. Här är jag som snyggast i min lugg, en bra hårdag, haha.



En brud, nästan lika snygg som jag! Haha allvarligt, så har hon gröna ögon som jag. Tycker denna hårfärg är SÅÅÅ läcker. Dock kräver det mer av min lilla tös som ska fixa burret åt mig på lördag. Så är det dax att byta hårfärg på mig åt detta håll?



Att bara ha det brunt med en naturlig look så här som Cameron har gillar jag oxå. Där man satsar på lite bra produkter för att få håret glansigt och läckert.

Så mina goa vänner, vad säger ni? Vad tycker ni jag ska satsa på? Blond blir jag tyvärr inte nu. Vet att jag har några anhängare som vill ha mig blond;-)

Ha en bra kväll och hoppas ni håller er krya och friska!
xoxo


Vildhäst

Jag & Julia skrittade ut våra hästar mot golfbanan idag. River skrittas bara just nu och Tubbe kunde gott få en extra lång uppskrittning. Fram och tillbaka till golfbanan med Tubbe och River kanske max tar 30 min så vi tyckte det var en bra sträcka idag för att slippa gamla vanliga björnrundan ex.

När jag hoppade upp på snälla, farbror Tubbe, så fick jag en knasig känsla i magen. Tänkte "inget att bry sig om". När vi kom fram mot golfbanan så blir ju självklart hästarna lite stirriga när det öppnar sig massa farliga flaggor, färger o människor som rör sig. Det kan ju faktiskt vara hästätande monster?! Vi går några steg fram med dem för att sen vända dem hem på "ryttarens initiativ och order". Vid ett sånt här tillfälle brukar Tubbe slappna av när han får vända hem mot tryggheten men idag skedde nåt som aldrig hänt! Så fort han vänt sin kropp så börjar han galoppera på stället och börjar ladda för en skentur hem. Jag fattar inte vad som händer och försöker arbeta honom framåt med mjuk kontakt mot munnen. Vildhästen hoppar rakt in i skogen, springer runt träden och stegrar sig!! Jag sitter och skrattar och fattar nada "vill han mot träden för att klia bort eventuella älgflugor? Vill han lägga sig ned av annan anledning?". Ja mitt huvud snurrar för fullt medan han står och krumbuktar sig. Får tillslut ut honom på vägen igen och Julia kliar sig oxå på huvudet. I detta läge kunde jag ju inte ge honom helt långa tyglar, då det hade blivit sken hem, men försökte ha halvlånga. Hela vägen hem sen så småtaktade han och travade på stället hemåt. Detta är alltså gamle Tubbe som annars trivs bäst med att gå sist i ledet och sova. Det är hästen du kan slänga upp en bäbis på ryggen och han är snäll som ett lamm. Det är Tubbe som man rider först med, om man ska förbi otäcka saker då han är tryggast. Ja ni, vad hände? Kan det vara höstvädret? Eller var det vildsvin han kände doften av? Detta tror jag dock inte helt, då han kändes mer busig än panikrädd. Jag har iaf inte den blekaste vad det kan ha tagit åt min snälla häst... Tur att jag ändå känner honom så bra och litar på honom, så han skrämmer mig inte helt än. Hoppas bara inte detta ska fortsätta.

Imorn är det skola på eftermiddagen/kvällen. Imorn kan jag möta på hovis som ska komma halv elva! Tyvärr har han lyckas skada ryggen men ska ändå komma och göra sitt bästa med Pajaz och Tubbe, då han vet att vi ska tävla dem i helgen. Det är bra service det!:)

Nu ska jag nog ta och avnjuta ett avsnitt True Blood. Har vart hos mamma efter stallet idag och fått lasagne när vi kikade på Idol. Avslutade mitt besök hos dem i bubbelbadet, så känner mig mosig, trötter & redo för ett avsnitt:-D

Saknar min lillebror oxå... Detta är en gammal bild på oss, som kanske syns.

Sov gott kära vänner!


Träning med fuxarna

Idag fick Tubbe hänga med till ridhuset o Anki red honom för Ola. Vi släpade med både hästarna men med extremt bra teamwork så kirrade vi det där som en dans;-) Jag blir ju självklart supersugen på att rida Tubbe själv & vara med och utveckla honom. Måste säga att det är otroligt givande att stå och titta på också. Jag vet ju hur det känns där uppe och kan verkligen sätta mig in i ridningen och den kritik de får. Tyvärr som student, så har jag ingen större ekonomi, som ju krävs till tävlingsridning. Ska försöka få råd att va med på nån start och lite träningar men har inte möjlighet att vara med på fasta träningstider tex. Ola var iaf väldigt positiv till Tubbe:) Tyckte Anki fick en del bra "övningar" o bra tänk att ta med sig hem. För på söndag ska det ju tävlas så perfekt att finslipa lite idag. Pajaz ser ut att vara i himla bta form nu! Ska bli spännande att se vem av kusarna som hamnar på bäst placering. Jag gissar att Tubbe kan klamma hem höööga poäng i LB'n, sånna poäng som en arab bara inte kan få. LA'n däremot kan bli en jämn kamp mellan dem. Pajaz är ju starkare här.

Annars så får man väl tacka för de fina kommentarerna jag fick i förra inlägget!:) Hela 2 personer av ca 30 gav sig till känna, eller våga säga sin åsikt, haha.

Varför ska allt ske samtidigt? I helgen går DM som jag gärna hade velat kikat på. Tävlingarna går ju i Karlskoga! Fick även nyss en inbjudan till Jons 25års partaj, som ska vara på lördag. Ja, kl 6 på söndag morgon avgår Team Dammängen med bussen mot Kil. Så himla typiskt.... Att allt sker samtidigt.

   

Riktigt bra serie som jag är smått snöat in på!

Dax att sussa nu! Imorn ska min grupp presentera det psykodynamiska perspektivet för vår klass.

xoxo


Kommentera?

Kom på en sak jag funderat på. Jag har ju en väldig blandning på läsare här och jag skriver ju inte helt enligt en röd tråd. Eller gör jag det? Ni får gärna kommentera anonymt om ni vill. Blandar jag för mkt? Häst, skola, privatliv, gnäll, musik osv?

Nu kommer väl ingen våga säga nåt, när man väl ber om kommentarer? Jag utmanar er iaf!

Ha en fanatastisk söndag!

Harmoni

Sitter i en fotölj i solen på min veranda och njuter. Känner mig lugn & tillfreds. Det ska man passa på att njuta av! Känner av att jag har en del måsten idag men vaknade ju strax efter 9 och då hinner man chilla där emellan oxå. Att solen skiner idag gör att jag i alla fall, känner mig extra glad. Dock tänkte jag ändå gnälla av mig lite. Tror det ska bli en hissa och dissa lista:

Dissa:
1. Vissa på Facebook måste bara vara så himla positiva att det känns fejk. En massa "mys o ch <3" i varenda status. Gaaasch! Livet är inte en dans på rosor! Våga var er själva. Nu menar jag inte att man ska gnälla hela tiden men var iaf lite realistiska! Känns bara tramsigt annars. Då syftar jag på dem som uppdaterar 15ggr/dag med detta gullipluttande.

2. Avundsjuka! Måste detta finnas? Varför inte bara glädjas åt varandra? Avundsjuka är ett tecken på att man har svag självkänsla och tydligen måste känna sig hotad av de "bättre".
          - Nu hoppas jag ingen känner sig träffad personligen då detta bara är en allmän irritation av mig. Pluggar ju nu till fritidsledare och vi berör många ämnen som gör att man blir påmind om avundsjukan. Dvs tonåringar som är avundsjuka osv. Jag själv kan oxå vara avis ibland men försöker påminna mig själv att vara glad för det man har:)

3. Städning! Ni som följt mig här vet att det är min akilleshäl. Detta jobbiga måstet som jag alltid gnäller om. Ja, varför bloggar jag nu och inte bara tar och städar istället? Haha

4. Köplust! Varför har jag detta i mig? Peiodvis vaknar den till liv och jag vill bara bränna pengar. Köpa en MASSA skit. Som nu: en kamera (äger ju ingen), hoppsadel, nya kläder, skor, grejer till mitt hem som bla hyllor osv så jag får ordning på mitt 3e rum, till frisören o fixa burret.

5. Avstånd. Att jag har så långt till mina goaste vänner, att vi inte ses oftare. Nu saknar jag er! Anna, Ewe, Lena, Emma, Maria, Natti osv osv.

 

Hissa:

1. Solen skiner idag! Wiiieehuuuuu

2. Min häst är frisk och ska debutera LA på söndag 20/9. Att jag även har en så duktig kusin som vill och kan starta honom.

3. Skolan är superduperskoj! Ser fram emot att gå upp på morgonen för att få åka dit och lära mig och likaså träffa alla goa som går i min klass och 2an.

4. Min säng är nybäddad sen igår, sååå underbart!

5. Jag & mina nära o kära, vad jag vet, faktiskt mår bra och har det bra!

Si sådär ja! Då var det kirrat. Kom gärna med komentarer på ovenstående om ni känner för det.

Igår fick Turbo en skrittur i skogen med Yoshi. Vi klarade oss himla bra från de äckliga krypen, dvs älgflugorna. Yoshi däremot hade 4st under sadeln! Fy i tusen va vidrigt!

Måste ju oxå skvallra av mig att dressyrlaget i div ll på häst, kom 2a totalt! Stor grattis till Ida, Amanda & Anki. 

Nu ska jag strax åka för att ta in Turbo, Pajaz och Yoshi. De går i en en hage med gräs nästan upp till magarna. Vi vill ju inte få problem med fång eller kolik. Snacka om att de kommer va tjocka och trötta när de snart ska in. 
 
Tubbe när han va nyinflyttad i Dammis:) Vill vi ha vinter? Nä tacka vetja hösten!



Gammal bild igen då Anki red Tubbe 09-06-06. Anki -en himla skilnad på honom nu i ridningen!!! :)


Final

Ska strax iväg för att kolla på finalen i div ll i dressyr, häst. Har redan hört att Ida på Peach fick 62%:) De hade några 8or men tyvärr nån miss i deras ritt i LB'n. Hoppas verkligen att det går bra för Amanda o Anki då de ska upp på en LA:4a. Det blir jag, Lollo & sötaste Simone som tar oss en biltur.

Skulle egtnligen städat nu på fm men som vanligt har Annso gjort en massa annat. Vad sägs om en timma i tele med Jessica? Surfa? Ja det är inga problem att hitta på annat för att skjuta på dem tråkiga grejerna.

Nä nu ska jag ta o byta färdigt mina sängkläder, för sen drar vi!

Dagens bild får Simone stå för:

Nya elever!

Idag sken solen som aldrig förr och man känner verkligen att hösten är här. Imorse när jag skulle till skolan var det ju riktigt kallt! Då börjar jag ändå inte förens 9.

Karlskoga Ryttarteam säljer nu lite underkläder som jag tog med och visade mina kära klasskamrater. Måste säga att jag nog kommer ta säljrekord! Wow vad roligt! Tack alla som stöttar oss:)

Om 2 veckor ska jag hålla i ett motionspass med Emma som går i 2an. Vi har valt att ha gymkhana då. Många i klassen har vart lite nervösa då en del inte ens suttit på en hästrygg. Idag då solen sken i topp, så blev det lite impuls att Sara, Christina och Jenni följde med och tjuvtränade. Måste säga att det va jättekul att få visa hur det funkar i ett stall och få lära ut lite. Tjejerna va lite nervösa innan, då de hade typ 0 kunskaper om hästar. Trots varnande ord att Tubbe är STOR, fick de ändå en chock, haha. Fast sen gick det som en dans. De kratsade hovar helt själva, borstade, ryktade osv. De till och med fick till lite lättridning i den lilla trav de fick känna på (knappt ett varv på 4kanten). Sen hoppade jag upp och red ca 30 min. Först fick jag börja att trava i minst 10 min i sträck utan avbrott, efter order av Anki. Detta låter lätt men prova att ta tid! Gärna på en häst som Tubbe, där man RIDER i VARJE steg. Idag kändes han inte helt 100. Stel och ganska osamarbetsvillig. Tror han skulle behöva hoppas lite snart. Dock har jag ingen hoppsadel då min hänger på "Till Häst". Läs gärna i Ankis blogg hur han gick igår http://dammangen.blogg.se/. Kanske det var samma problem idag? Tyvärr kom jag aldrig till dansen Anki:( Red lite förvänd galopp och det är ju lösgörande, likaså kände jag på lite skänkelvikning. TYvärr var det inget som riktigt lossade, även om han bleb finare i slutet av passet. Privade oxå att göra en fövänd sluta och i höger varvet sitter han helt fast??? Tur jag har Anki där som kan lösa det, haha.



Här är ena halvan av gänget som var med på sommarfjället. Ni ser mig längst fram bredvid Alex i de röda kläderna:) Denna bild är tagen av Bengt, vår lärare. Hoppas det är ok att jag la upp den här!



En bild från i somras på Tubbe o Lussan, i paradiset? Shit va gräs de mumsar på här i alla fall:)

Nu blir det lite True Blood! Ha det undebart mina vänner.
xoxo



Melissa Horn



Tack Natti som tipsade mig om denna donnans vackra låtar! Ljuvlig musik som jag inte trötnar på.

Segt

Sitter med psykologiboken framför mig o försöker läsa. Hur gör man egentligen? Idag har det dragit igång med en drös arbeten o läxor & jag vet inte vart jag ska börja. Vill absolut inte hamna efter. Kanske får stänga av dator & tv så är det väl snabbt fixat? Det är ju ändå intressanta ämnen jag studerar. Läser just nu om gubben Freud!

Fick svar från hovis idag och imorn vid lunch får Tubbelito en ny sko! Ska se om jag kan boka en ny tid oxå då jag inte tror de resterande 3 skorna sitter till 20/9 som det är planerat. Anki hade förresten hittat hans sko idag! Den var fastkilad under en rot, så denna gång var det varken lerans fel eller sulorna:) Tubbe fick sig en ordentligt massage och ryktstund idag. Samtidigt så fick jag massage av Pajaz om jag borstade vid Tubbes huvud, eller av Yoshi då jag bortsade bakdelen på Tubbe. De tre valackerna är för underbara! Både Yoshi & Pajaz gosade med Tubbe då han stod på stallgången, inget tjafs eller dumt. Så otroligt skönt när det är en lugn flock med djur så trivs ihop.

Hälsade på mormor en snabbis efter skolan oxå o blev bjuden på lite mat igen. Hon är ju bara helt fantastisk! Hon har hjälpt mig tvätta efter fjällen (tvättstugan var bokad..), bjuder mig på en massa mat o hjälper med en massa annat. Igår var jag o morfar o fixade en ny mobil till honom, så idag fick mormor en första luiten kurs i sms! Det är fasen coolt ju:) Min mormor o morfar ROCKS! Kommer bli tomt utan dem när de reser ned till Spanien snart igen. Min egna kära mor har ju som vanlligt fullt upp...

Bjuder på en vacker bild på mitt hjärta:

I did it!

Jag överlevde fjällvandringen! Har absolut fått mig ett minne som jag aldrig kommer glömma. Vilken fantastisk upplevelse alltså! Har ju mest tänkt att hålla mig till ridningen i denna blogg men måste ändå slänga in några ord om detta här.

De två första dyngen så regnade det något sjukt mkt. Det var få personer som hade torra kläder o några vaknade i en "swimmingpool". Som tur var kom solen o vi hann börja torka våra kläder, sovsäckar o resternade utrusning. Det är inte helt roligt att exempelvis koka soppa till lunch o äta bröd, i spöregn o storm på fjällen då man vandrar. Många blev trasiga o sjuka så vi ändrade om planerna för att inte behöva bryta resan o campade på ett o samma ställe de sista 3 nätterna. Därifrån kunde vi som hade kraft, ta dagsturer o bestiga toppar. Jag besteg en top på över 1 000m på onsdagen o vilka fantastiska vyer! Mamma mia vad vackert alltså. På vägen ned busades det med blåbärskrig. Hela veckan har vart toppenskoj & det har vart ett gäng på 27 personer inklusive våra 3 otroliga lärare Ewa, Bengt & P-O. Inte en sur min har jag sett utan alla har jobbat på att hålla vårt humör uppe. Som vår lärare "Foppa" lärt oss -ta ansvar för våra egna känslor! Vi ska ju bli fritidsledare & då ska vi klara sådant vilket vi gjorde med bravur enligt mig!

På fredagen anlände vi till fjällstationen för veckans första dusch! Vi bara jublade o tjoade i duschen. Heeelt fantastiskt! Jag var iof en av de modiga som badade i bäcken men en dusch är en annan sak...

Har nästan 200 bilder efter veckan o plockade ett urval här nedan. Allt kan ses på fejjan, så ni som inte har det: skaffa det! Klicka på de små bilderna för att se dem i större format:)

       
  



Under veckan jag var bortrest så red som sagt Anki Tubbe. Han har gått så bra, att hon har anmält dem till en LB:1 och LA:1 som de ska starta om 2 veckor! Min Tubro ska alltså debutera LA!!! Eftersom jag själv nu är en pank student har jag sagt att Anki får starta honom om hon vill, han tycker det ju är sååå himla skoj. Hon har även tränat för Cissi Brage, som tyckte han var en riktig gentleman:) På lördagen efter en låång sovmorgon så träffade jag upp Anki för att dra o träna kusarna i Knutsbols ridhus. Värmde Tubron lite åt henne, jag själv var/är sjuker, o kan lova att han är SUPERFIN nu:) Söndagen red jag ut björnrundan (=ca 45 min skritt på stigar o klättring) och där tappar han en sko -IGEN! Så nu sitter jag här ikväll och väntar på att få tag på hovis. Har försökt sen igår kväll. Hade han inte tappat en sko hade Anki tänkt tränat Tubbe för Ola idag:( Hade vart jätteskoj att höra vad han hade att säga om Tubbe. Har själv funderingar på att träna för honom snart...

Just ja, har fixat min mobil nu så kan sms'a igen:-D

RSS 2.0