Tjofadderittan

Min goding ligger o spelar ljuv musik från sin gura här bredvid mig. Jag försökte va ambitiös & leta sommarjobb men det sket sig. Ärligt, nån som vet nån som söker lägerledare? Alltså oavsett läger, jag vill ju ha ett jobb som kan utveckla min framtida karriär=) Well, de typ 5 som finns att söka, har jag ju iaf sökt.

Var tidigare och lekte vid Läckö slott, kameran var självklart med fast orkar inte lägga upp nåt nytt här idag. Ska väl snart bege oss iväg för lite mat.

Igår var vi på bio, Farsan, den gav en hel del massa skratt kan jag lova! Speciellt en scen då "chefen" ska va en hårding och göra sallad till sin fru. Tror hela salongen skrek av skratt. Lite ledsamt var det oxå, när en gammal svart labbis måste somna in. Tänker tillbaka på Hampus som man växt upp med och självklart kom en tår för min Tubbis oxå. Hatar när djur ska behöva dö...



Man kan inte annat än skratta till språkfelaktigheterna som kommer med "turkbrytningarna". Som ex "Du måste ge däj med det dära tantsexet och metallsex!". Det han menade var tantra och mentalt sex..

Hej då

Saturday, I love u like gold.

Då var det lördag & man sitter i södern med regnet som öser ned. Asså så jävla trött på att köra i snön men ösregn & isgata? No thanx!

Nästa vecka blir min sista vecka på praktiken, sen är det dags för skolan igen. Både till gott & ont. Trivs så sjukt bra på praktiken men i skolan, hallå -shiit så skoj vi har där! Lär sig massa intressant & sen är det ju ganska skönt att skolan sker på dagtid. Kommer ju iaf sakna min praktikplats!

Nä ni, hade visst inget vettigt att berätta, så är väl bättre att hålla käften då. Har det iaf supergött här!

Keep on rocking! Kyss

Verona

Åkte till Dammis idag & hade fotosession när Anki jobbade Verona på banan.



Ivrig Verona blir påklädd i stallet



Framskrittning



Spänner sadlegjorden innan travarbetet, så kul bild!



Inte alltid går det som en dans på rosor....









Pj, där dummar hon sig igen;-)









Fina Peach'an



O bildsköna lussan=)


Första åket med snowboarden.

Idag slutade jag & Therese vid lunch och åkte ut till Storstenshöjden för att känna lite på backen, inför nästa vecka när vi ska ha med ett gäng ungdomar. Vi löste liftkort för 2 timmar i solen & hann med 1 skitåk, innan det blev strömavbrott i hela byn! Jahapp.. bara att inse att man inte ha turen med sig där.

Va ju som sagt party i helgen:



Jag hade gjort mig vacker, dagen till äran!



Mor & Oscar



Fina Jessica & Jonas



Natti & Steve



Jon, Hasse, Stefan & Erik



Heta Anna var så klart med, för att sen gå ut o se sina idoler Neverstore på statt



Min bästa lillebror



Jag fick visst en puss av en het man ;-)



Goa jooon, biffig & brun!



Petta & Rebecka =)

Det var många fler som förgyllde kvällen men kan ju inte lägga ut allt. En sammanfattning av kvällen blir en avslutande bild, som togs i början av kvällen.


Ska bara...

Känner mig som Alfons Åberg som "ska bara". Borde legat i sängem för länge sen med tanke på hur trött jag varit idag. Har inte vart uppe före kl 9 på minst en månad & idag började dagen kl 9 på Kvinnersta. Eleverna har lov, så då får vi passa på att fixa med sånt som inte hinns med av vaktmästaren eller på kvällstid. Det bidde en tur till Ikea bland annat. Körde hem med solen i ögonen, vilket var himla skönt. Slängde ihop lite käk, så imorn ska jag ta med matlåda=) Sen åkte jag på en kaffe med Ewe, så mys. Otroligt vilka världsproblem vi kan lösa!

Nä vad säger ni? Lite mer bilder va?! Här har en av eleverna fotat mig, jag är väldans trötter här:



Tog en snygg bild på henne oxå:



Ja, som fritidsledare får man uppleva många goa personer



Klockan i bakgrunden är död & den är nog runt 23, när korten tas. Humorn på låg nivå & sängen kallar för oss, precis som den gör för mig nu.

Såg just på fb att min vän nog blivit moster till en William? I så fall -Grattis! Törs inte höra av mig nu, då alla nog sover. Natti natt!

Sega söndag

Åter igen har vi skilts åt på veckans tråkigaste dag. Kan man vänja sig vid sådant? Just nu känns det tomt & långt kvar tills vi kan ses igen.

Tänkte bjuda på några fler bilder från förra veckan.





Ovan är Anki med Ponni & nedan är det Peach & Verona.





Ovan, vackra Pajaz & nedan söta Ponni.



Nu ska jag nog ta & spana in när Tabatha läxar upp lite folk på tvn (frisörprogram).

Ha det gott!

Bojkotta Säfsen!

Vaknade igår, full av förväntat att äntligen få åka på min nyslipade bräda. Att få resa iväg så där mitt i veckan mett ett gäng goa ungdomar på min praktikplats, va sååå glad. Vi packar minibussen och sedan en personbil med ungdomar, utrustning & sedan jag & Therese. Vi börjar puttra iväg & hamnar tyvärr flera gånger bakom bilar som ligger ca 10km/h under hastighetsgränsen & även bakom plogbilar etc. Så att köra Till Säfsen tar nästan 2,5 tim från Kvinnersta. Väl framme möts vi av en anläggning där liftsystemen står still & allt folk går mot en parkering. Hur kan detta vara så? Therese hade ju ringt flera gånger & fått försäkrat att de ska ha kvällsåkning alla dagar/veckan. Tre tjejer hoppar snabbt ur minibussen & kollar vad som pågår. Vet ni vad? -DE HAR BARA KVÄLLSÅKNING TISDAGAR & TORSDAGAR! Fy attans va besviken & ilsk man blir. Aldrig mer Säfsen!

Har inte tid att sitta här & gnälla för sk snart tillbaka & jobba. Hade tänkt bjuda på ett axplock av mina foton från min nya leksak.



Fotot ovan är taget av min goding! Blomma jag fick av fröken Burgues, på dansuppvisningen. Nedan kommer några bilder på min bebbis som har sin kvällstvättning i sängen bredvid mig:







Här kommer lilla Nova!



Bus/uppfostran på hästarna i Dammis:



Pajaz=)



Nytillskottet i Dammis, aka Ponni:



Fint ute på Kvinnersta på kvällstid:



Inne hos brukshästarna & hälsar på:



Följde med tjejerna till travbanan i Mareberg. Här förbereder Matilda på sin kuse för monté men han va lite trötter, tror jag:





Uppvärmning:



De här sötisarna var med mig ut:



Det gick undan, vill ja lova!






Avslutar med ett bildbevis på att jag faktiskt jobbar oxå på praktiken;-)




Säfsen, trav & sötnosar.

Omkring en timma ska jag bege mig till Kvinnersta, börjar tidigare idag. Där ska vi packa minibussen för att sen brumma vidare mot SÄFSEN! Ska bli så galet skoj! Innan det ska jag till mamsen & leta snowboardskor, hämta min bräda som är nyslipad & vallad. Ska bli spännande att åka på de nyslipade skären. Detta är nåt jag tänkt göra flera gånger men inte blivit av, dem har nog vart rejält slöa.

Igår åkte jag, Emmsa & Matilda ut till Marierbergs travbana för att kolla in tjejerna som skulle köra & rida. De håller på att ta sin licens. Fotade en massa coola bilder som kommer att visas men hinns inte nu. Det är fasen dyngstort där ute! Mäktigt!

Veckodagarna går ändå ganska fort, för imorn är det torsdag. Då ska det börjas städas lite inför helgen. Fredag kommer godingen igen & jag längtar! Även finaste Ewe & söta Savi, kommer. På kvällen blir det dance-battle-party @ körvägen. Ohlalaaa!





Mina fina blondiner från westside!

Hoppas även Jessie-vännen & Ida kommer =)

Nu ska ja ta tag i packningen så jag inte kommer för sent, har haft lite problem med klockan på sistone. Det där med att förstå klockan alltså...


Dagbok

Sitter & skriver dagbok till min praktik och det är inte helt lätt eller skoj. Ska skärpa mig och skriva lite varje dag, försöka iaf! Måste ned och ta tvätten också. Bara måsten, bläää.

Var hos Lollo, Aron & Simone på frulle tidigare. Så trevligt!

Imorn ska jag till Säfsen med ungdomarna, shit så kul! Måste bara åka o lämna in min bräda och hoppas de hinner slipa till skären innan. Frågan är om jag ska lyxa till & hyra ett par snowboardskor imorn. Har bror mins gamla som inte sitter vidare bra. Aja, får se.

Snart kommer jag bildbomba, har ju en ny digital systemkamera!

Jag är ridsugen...





Puss & kram

20 minuter sen...

Så åkte godingen & jag saknar honom redan. Usch, inge roligt med den här distansen mellan oss... Vem vill spendera en söndag kväll a'la "hjärtans dag" själv? Näää fy tusan heller!

Annars har jag haft en underbar helg. Mor & Mats bjöd med oss på Jacks i fredags där vi smaskade underbart go mat. Lördag spenderades flertalet timmar i Bregårdskolans aula med träning & sen självaste uppvisningen. Allt gick kanonbra & jag hade en hel del med folk i publiken som hejjade på mig. Tack alla för ert stöd!

Idag startade vi dan med en sen frulle på stan & sen vidare till skolgärdet, där jag unnade mig en ny digital systemkamera! Oh yes, I finally have one=) Jess & Jonas kom förbi på kaffi & när väl batteriet var klart till kameran, blev jag så till mig att jag råkade slänga till laddaren i ren upphetsning, så att det åkte i backan. Har lekt med den en massa under eftermiddagen & mer kommer det väl bli. Måste bara deppa lite över att godingen åkt...snyft!

Massa kärlek till er underbara <3


Tråkigt...

Hatar när det blir drama & misstolkningar. Varför måste världen vara full av det? Vi människor är ju alla så olika & uttrycker oss på olika sätt. Detta gör ju att det tyvärr, allt för ofta skapa onödiga konflikter. Blää - usch - bajs - prutt!

Sitter nu & jobbar mina sista timmar för denna veckan. Magen är proppmätt av chokladbollar som vi nyss bakade. Längtar tills imorn, då goding kommer!!! Dagen börjar med frulle på stan med fröken Burgues=)

Make Love, Not War!

Djurbilder!

Idag kommer det nog bli en bra dag. Vaknar upp av mig själv runt 10 & ligger & drar mig till 10.30. Kliver upp till solskenet & äter lite frulle. Kl 14 börjar jag min arbetsdag på Kvinnersta med idrott. Efter det tar vi lite käk (tror det blir pankakor idag) & kl 17 drar vi in till Marieberg med ungdomarna. Passar mig perfa, eftersom jag tänkt köpa en top till lördagsens dansuppvisning. Ska nog slänga med ett par extra träningsbyxor när jag ändå är i farten. Sen blir det nog ett besök in på Gina & se om Christina jobbar oxå=) Då kan det iof bli dyrt...

Tänkte bjuda på mina djurbilder från min praktikplats, Mimmi - varning för bilder på möss & råttor längre ned ;-) Ursäkta även den taskiga bildkvalitén, det är bara taget med min mobilkamera.



Minns inte denna söta ponnys namn, men va så gulligt klippt!

                  



En cool ödla!



Söta geckos!



Coolaste killen ska få komma ut!









Sköldpaddor & fiskar!



Bebisödlor som bara är nån vecka gammal!



Goaste minigrisarna som vart sååå glada när vi kom in. De pratade & grymtade med oss.



Therese hoppade in o myste med dem=)





Bredvid bodde några goa kaninbebisar med deras mamma.







Titt så liten söt bebbi!!!!









Kanin av nån cool ras.



Belgisk jätte gömmer sig bakom stor hö-boll=)



Nån annan söt kanin av annan ras.



"Hello"



Mus söker uppmärksamhet



Sån där söt musart me gigantiska ögon. Enl Therese, så bits dem dock..





Råttan tvättar sin svans =P



Marsvin!



"Hej, jag är jättesöt!



Gris med sina kultingar. Dem ville inte vakna & komma & pose'a för mig..

Avslutar me en bild på en åsna, kan vara Tingeling. Dags att fixa sig för att åka in till jobbet!



Ledig dag

Idag kör vi sista träningspasset med dansen inför vårt uppträdande vi ska ha på lördag. Så ni som inte hunnit boka in er: Bregårdsolans aula, 17.00 på lördag! Det kommer blki underhållande & över på ca 15 minuter.

Har haft en fantastisk helg annars. Har träffat min godings familj & dem var ju jättemysiga! Blivit bjuden på massa go mat & haft det lugnt & skönt. Nu till helgen kommer godingen hit, ska bli skönt att slippa köra. Vägen ned i fredags var inge skoj:



Innan jag lämnade Kga så tog jag några bilder på snökaoset vi har här. Här är ett exempel på mitt lilla hus & min polisch:



Nu ska Anki bjuda på kaffe & chokladboll -mums! Ska slänga upp djurbilderna snart oxå =)

Have a nice day my friends!

Trivs som fisken i vattnet...

Igår kom jag äntligen fram till min praktikplats - lite tidigt till & med=) Blev tacos med ungdomarna i matsalen & då fick jag höra att de har ponnytravsskola för småbarn, just denna dag. Självklart hakade jag med dem & Therese, min handledare. Blev runtvisad bland alla hästar, det var ett 10-tal små körponnisar, ca 7 st kallblod & kanske 12 halvblod/ridhästar. Förutom detta så får även eleverna för första gången, ta med sina egna hästar. Så klappade lite på några av dem & ägarna visade stolt upp sina pärlor. När barnen hade pysslat med ponnisarna, så gav vi oss ut & lekte med dem i snön (bland annat leken som Bengt visade oss på friluftsmetodiken). Therese & jag tröttnade & tog en lång promenad (gigantiskt område!!!) till resten av djuren. De har även en djurvårdslinje här. Fotade en massa men hinner inte lägga upp det idag. Fick i alla fall träffa på:

* fiskar
* ödlor av olika arter som gecko, leopardgecko osv
* Ormar
* Sköldpaddor
* en sån där gigantisk typ av ödla (ska ta reda på art & namn med bildern). Denna tog vi för övgrigt fram & han var snäll trots sin längd från svans till huvud på ca 2m???
* Mös
* Råttor
* Fåglar 
* Hamstrar
* Marsvin
* Kaniner
* Chinshillor
* Minigrisar - som jag filmade för de grymtade så otroligt gulligt!!!
* Åsnor
* Stora grisar

Alla dessa djurslag hade så klart flertalet av olika arter/raser där. Som tex ca 6 olika kaninraser som Belgisk jätte osv. Jag var helt lyrisk, vilket otroligt ställe jag hamnat på! Det är ju djur överallt - jag bara älskart!!!

Lärt känna en del mysiga ungdomar där så klart. Vi var några tjejer som busade lite med ledarna, som ni ser i tidigare inlägget igår, hihi.

Kom hem ca 1 i natt & då ska man varva ned efter körturen innan man kan somna in. Så idag vaknade jag 11, madre mia! Har alltså inte tid att sitta här mer, ska ju städa & packa innan jag tar min polo till södern igen. Försökte få mamsen bil dit men hon va inge sugen på att byta bil, buhu. Kollade även tåg men det vart ju dyrare än att ta bilen, så bra för miljön då?!

Här kommer en bild som Emmy tog på min förra praktik, då jag var på Österledskyrkan:



Ha en underbar helg!


På min praktik....

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!


Fritidsledarna på min praktik...

2010-02-04

Har egentligen inget spännande att blogga om men känner ändå för att blabbla på lite. Har nyss vart ute & skottat snö, fasen så ont i ryggen man får! Tydligen har tvättstugedörren blivit igensnöad & min enda chans att tvätta är idag denna vecka, så var det ju så klart bokat. Hm, får se när man ska få till det där då. Mormors tvättmaskin har börjat låta knasigt, kanske efter all tvätt hon fick av mig? Haha.

Appropå mormor, så ska jag snart in till dem & få lite lunch. Kommer sakna dem en massa när de åker tillbaka till värmen nästa helg! Nu syftar jag inte på servicen jag får bara. Dem håller koll på mig, finns alltid där & alltid lika glada när man tittar in hos dem. I tisdags blev jag nästan utskälld för jag hade "vart bortrest såååå länge" (med den där finska brytingen). Jo jag hade meddelat att fredag - måndag är jag bortrest men ojoj... Inte bra!

Imorn åker jag ned till södern igen. Har tydligen skaffat mig ett distansförhållande;-) Tur att lilla Julle trivs med Frostis, så han slipper pendla oxå!!!

Dags att fräscha upp mig, för idag ska jag fasen ta mig in till min praktik! Den här dumma snön bara ställer till det. Tolka mig rätt, älskar snön men just de senaste dagarnas nederbörd har ju skapat en hel del problem för Sverige. 

                                            

Bloggdrottningar eller utvikningstjejer?

Satte mig i bilen vid halv tre (med god marginal att komma fram i tid) men fick vända hem efter några km. Det är inte värt att riskera sitt liv för att ta sig till praktikplatsen. För att ta sig upp på E18 fick jag köra på 3an & plöja mig fram i dm-höga drivorna av snön. Väl uppe på E18 var det ok plogat men när vinden kom, så kastade hela min bil. Normalt är jag aldrig den som är feg & har en massa mil i mitt bagage men idag satte jag min gräns!

Så nu har jag legat & slappat & läst en massa bloggar. Jag är ingen som följer alla de stora bloggerskornas bloggar men hamnade in på några av dem idag. Blir förvånad över att de inte verkar förstå att de är många tjejers förebilder?! Nån mer som tänkt på det? De börjar mer o mer likna "utvikningstjejer" på bilderna. Va hände med vanliga svensson-tjejerna som visade upp hur de matchat senaste h&m-fyndet?

Ne tacka vetja senaste modedrottningen Simone! Ska iväg o spana in en ny kuse i Dammis o sen leka med Simone=) Bilden är snodd från Lollos blogg http://lolloalmlof.blogg.se/



Outfit: design & made by Marie-Louise Almlöf!


I'm a survivor!

Igår vart en dag man sent kommer glömma. Hade en plan att lämna södern vid 9-10 på morgonen för att hinna va hemma några timmar innan jag började min praktikdag. Kommer att jobba 15.30 - 24.00, måndag - torsdag nu mina 5 veckor framöver. Min kära mor ringde som tur & förvarnade om snöstormen som svepte över Sverige, så jag bestämde mig för att avvakta. Frågan var ju till o med om jag skulle stannat en till natt men tisdagens väder såg ut att bli värre. Så vid 13 lämnade jag & polisch södern för att åka raka vägern till Kvinnersta & restiden skulle vara ca 2 tim. Då hade jag alltså gott om tid att köra i lugn & ro. Passerar skylten "Laxå Kommun" & tänker att nu har jag inte så långt kvar. Då plötsligt står trafiken framför mig still! Jag kryper försiktigt förbi några lastbilar i omkörningsfilen, som för övrigt var dränkt av ca 2 dm snö & alltså inte plogad på nån timma. Sen är jag fast! Helt stilla står vi & alla har stängt av sina fordon. Så här blir man sittandes i EN OCH EN HALV TIMMA! Var några dumma lastbilar som fastnat i Finnerödjabacken på E20 som blockerade hela vägen. Kunde inte vägvärket räknat ut detta & sett till att plogat den vägen lite extra??? Inte nog med det, så var jag kissnödig deluxe! Att springa ned i ett dike & visa röva för alla andra, var ju inte ett alternativ. 




      Kom tillslut i alla fram hel, till Kvinnersta ca halv sex, bara 2 timmar för sent. Där hade de muffinsdesign & jag blev utsedd till domare. Otroligt duktiga var dem o en galet svår uppgift att plocka ut En vinnare. Vid 23-tiden kände jag att sömnen var nära så jag fick sluta tidigare, som tur var. Hade ju en till resa att klara av hem.

Så här såg det ut 23.40 när jag parkerat min bil (ser ni gatlyktan?):





Hela foten & lite till, helt dränkt i snön...

Idag vaknade jag efter en otroligt god natts sömn & känner mig utvilad & pigg. Underbart! Dags att ge sig ut & ta tag i halvmetern med snö, som min bil gömmer sig i. Ikväll sen, så blir det streetdancing & styrelsemöte.

See u later dudes!

RSS 2.0