Farväl

Idag kör jag sista passet på min praktikplats Sockerbrukets Ungdomsverksamhet. Det har varit superkul, givande, utvecklande, spännande, svårt, tråkigt, kreativt och väldigt lärorikt men främst bara galet kul! Har lärt känna massa goa kids, personalen är toppen & stället är ju helt enkelt bara bäst! Ikväll är det "Kulturnatten" där jag ska visa upp designrummet, då ordinarie personal är ledig. Ska bli kul & utmanande!



Program

Ungdomsverksamheten har prova-på verksamhet hela kvällen och sänder radio på temat Kärlek och Hat. Även Youtube-kväll i Tornadon.

17.00 — 19.00 Textiltryck - Vänermuseet hjälper dig att trycka på textilier, kläder, kuddar, gardiner, Vad du vill! Förändra dina gamla kläder! Ungdomsverksamheten vån 2

17.00 — 18.00 Sagostund Trappavsatsen vån 2

18.00 Novelläsning Trappavsatsen vån 2

18.00 — 18.30 Den Bosniska kulturföreningen "Tillsammans" med kören Safiri och dansföreningen Mladost uppträder.

19.00 - 21.00 Medverka på Gamla foton! Vänermuseet trollar med kort från samlingarna

19.30- 20.00 Emelie Söderman och Axel Granbom spelar lugna låtar i caféet

19.30 — 20.30 Att odla ekologiskt — Simon Irvine ger exempel från Läckö slottsträdgård, Föreläsning på Esplanadteatern

21.00 — Litteraturquiz med Konsttema i Caféet

21.00 -23.00 Var med och skapa Vänermuseets höstutställning, vi skapar kring temat kärlek och hat. "Pelarsalen våning 2, Följ skyltning

20.00 — 23.00 Graffiti-workshop Pelarsalen våning 2, Följ skyltning

Studiefrämjandet kör öppna repetitioner

Bokbussen står parkerad utanför hela kvällen och är laddad med spel i alla former, välkomna att låna!

I Sockerbrukets Café blir det Taco-buffé hela kvällen.

 

Här kommer några egna snabba tagna bilder från designrummet:

 

 

Bilden ovan så hade jag akrylmålning för dagen med temat "våren". Skrev ut några bilder för inspiration.

 

 

Finns SÅ mycket roligt att skapa med här.

 

 

 

 

Det finns en till del med två datorer och mitt emot finns skåp fyllda med material att skapa av. Man blir alldeles lycklig när man går in i detta färgsprakande & fina rum. Gissa om jag trivs där? Kan i mitt huvud tänka på några vänner till mig som också skulle trivas här... Eller vad säger du?

 

Dags att ta en dusch & göra folk av mig för att sen åka & köpa nåt att bjuda mina vänner på SUV på.

 

XOXO


Ge mig ett jobb nurå!

NU vill jag få besked om jobb & hur det ska se ut i sommar. Går ju inte att planera eller fantisera om sommaren utan vetskapen. Gooosch - ge mig ett jobb NU! Sökte faktiskt ett jobb igår i Göteborg men såg sen att tillträde var till hösten, suck! Har blivit erbjuden att få bo hos min vän under veckorna om jag vill veckorpendla. Det är ju alltid en idé, en period i alla fall. Tyvärr ser jag ganska mörkt på framtiden då folk i min branch hellre anställer folk utan utbildning, för att de råkar ha någon annan egenskap eller kunskap som jag inte bär på. Tex fler språkkunskaper, kille etc. Du ser, i min branch ska du hellst vara invandrarkille, då har du jobb dirre! Jag som bara är svenne/finne (jag är helfinsk men känner mig helsvensk) och en tjej, behövs inte. Så vad blire nurå?

Jag vill på Metaltown i sommar, eller jag SKA på Metaltown för att bland annat få se älskade & bästaste:


Öppnar upp locket

Nu är påskhelgen slut & jag går in på min sista vecka på praktiken. Detta innebär att jkag snart ska vara klar med mitt stora examensarbete & ni kära läsare kommer antagligen spy på mitt gnäll om det men jag ÄR orolig! Det är en otroligt stor del av min utbildning att klara av, vet inte exakta "poängen/timmarna" beräknat på helheten av min utbildning men stor del är det i alla fall. Har fått ca 35 besvarade enkäter & fler hoppas jag få. Idag när det är lite mulet ska jag försöka få lite skrivet gjort.

Har fotat en hel del under helgen från Karlskoga till grillfest med sambos syster & familj på vår altan. Känner att idag törs jag inte börja lägga upp nåt här för då fastnar jag med bilderna istället för pluggandet. Har nämnligen tänkt ta cykeln till & från praktiken idag - totalt ca 2,5 mil. Måste börja cykla vid 13 när jag börjar 14... Visar lite mobilbilder:



När vi var hemma på besök så begav vi oss till gamla tonårshänget -tågbron! Min brors kombo var galen nog att hoppa uppe från bågen, där de sitter & chillar på fotot. Det var ju ISKALLT i vattnet! Detta är alltså svartälven & det är ganska strömt här...



Senare under påskhelgen täcktes poolen av hos mamma. Inte helt redo att ta ett dopp i va?!






Min tokiga bror <3



När ungdomarna gick ut & firade påskafton så åkte jag & min sambo hem & mös i stället. Igår tog vi en cykeltur i byn & J visade mig stranden där vi kan bada i sommar. Vi promenarade ut på klipporna & njöt av utsikten. Hit ska vi återvända!

XOXO

Grillbevis

I lördags slog vi på stort & grillade & njöt av en lyxig & makalöst god middag



Baconinlindad köttfärsbiff fylld med chevre & timjan.





In i ugnen på lite eftervärme ca 5 min...



Färdiga att avnjutas!



Klyftpotatis & en sallad till biffarna & sen kanske det blev lite "kaka på kaka" då jag gjorde en kall sås på creme fraiche, vitlök & riven parmesanost men UJUJUJUJ va go den såsen var! Slickade i mig den senare på kvällen tillsammans med några gurkstavar. Denna kväll la vi alltså ca 100kr på ostar (för det dög ju bara med äkta varor).

Nu måste jag sluta för att ta o städa av huset, för i eftermiddag ska vi ju trängas i trafiken med alla andra påskresenärer.

XOXO

Nyfödd

Jag är lite seg av mig att ladda upp foton här men förr eller senare kommer dem i alla fall. Förra veckan fick jag nöjet att besöka ett nyfött föl som fått namnet Prinsess Garbo. Då hon bara var några timmar gammal ville jag inte använda blixten så bilderna är lite halvtaskiga.



Vilar lite



Mumsar mat



Så gulligull!



Stolt & fin mamma!

Det fanns fler godingar på gården som söta Klara:





Bakom en av boxdörrarna fanns Floyd, fast han ser inte riktigt ut som en häst, även om han nästan va lika stor som de andra..





haha störtskön han är!



Nu ska jag iväg till Sockerbruket, för mellan kl 13 - 16 får alla ungdomar som är intresserade, komma & måla akryltavlor med mig, i "designrummet". Har fortfarande inget spikat tema - shiiieeet! Ska bli en skitkul utmaning!

Imorn reser vi upp till skogarna & ska hänga med La Familia på torsdagkvällen & fredag blir det att ruscha runt & besöka nyfödda Linus, krama på mormor & morfar & klappa på Ankis nya häst Eros. Kvällen har jag avvarat till alla vännerna för att sedan på lördag resa tillbaka till Lisch. Min söta kisse får stanna hemma så därav en snabbvisit trots en långledig helg.

XOXO

Grillpremiär

Japp, ikväll smäller det till med de magiska dofterna som bara kan uppstå från en grill. Ska just åka iväg & inhandla för att sedan grilla baconinlindade köttfärsbiffar fyllda med chevre. Till det kommer det bli en stor sallad & en kall vitlöksdressing- mumma!

Jag lovar att jag älskar mitt liv i huset=)


Vem tusan är det???

Efter en frisk timmas promenad på morgonen smakade havregrynsgröten mumma. Har tröttnat så på mackor, vette tusan om det var i Hemavan då vi typ levde på det?

Mina dagar går ruskigt fort & snart är praktikperioden slut & mitt examensarbete ska vara klart. Jag kan erkänna att allt legat på is ett tag men hade besök i veckan av min mentor & då satte hjärnan igång igen. Ska se om jag lyckas bajsa ut lite ord idag, är ledig ända fram till måndag & det känns toppen! Förra helgen jobbade jag nämnligen fredag fram till 01 & sen söndag 16 - 21.30, så blev inte så många lediga timmar med sambon. På vardagarna så åker han när jag sover & när jag kommer hem från jobbet på kvällen, så somnar han inom ca 30 min - så 30 min samboliv/dag?! Haha funkar i alla fall.

Sist jag fotade lite här trädgården hände nåt mystiskt. Jag stod på altanen & självklart sitter kissen i fönstret & spanar in mig & jag tar nån bild på honom. För att inte jag ska speglas i fönstret så sätter jag mig hukad ned & tar bilden underifrån men (ursäkta mitt språk nu) -vem faan är det som står i vardagsrummet bakom katten? Ser ni "mannens axel" till höger om katten?




Detta är helt oretuscherade foton!!! Vi tar en till så ska ni se:



Vad säger du Anki????

Appropå Anki min kära kusin, så har hon startat en ny blogg & läsarantalet sköt direkt på över 100 besök/dag. Har ni lite intresse av hästar så ska ni abslout kolla in hennes blogg. Tidigare har hon haft en lösenordsskyddad men nu är denna helt öppen.

http://ankialmlof.wordpress.com/

För er som inte känner till Anki : Har hästar & ponnier på sin fars gård som hon tränar & tävlar samtidigt som hon utbildar sig till dressyrdomare. Det var även där jag hade min ögonsten Tubbe uppstallad.



Jag på Tubbe & Anki på Yoshi. Tyvärr springer båda dessa fina hästar på dem eviga gröna ängarna idag...

Praktikare

Hoppas ni har det bra där ute i landet



Miss u <3


Hos oss

Borde jobba på projektarbetet men fick sån lust att fota & lägga upp här istället, så vassagoo!



Välkommen till oss =)



Fina björkar står på vår gård



Så här såg det ut efter att vi packat upp bubbelbadkaret då det bars in...



Bäbis myser trots att det var en byggarbetsplats i vårt hem=)



Sen kom mamai & matsie med inflyttningspresent som numera välkomnar oss & våra gäster på trappen. SÅ fin =)



Nu hänger egengjorda lyktor redo på altanen för mysiga sommarkvällar!



Jag hittade en söt getingfångare på HemCompaniet - lätt värd 59kr om jag slipper alla äckel i sommar!



I rabatten blommar tulpanerna för fullt, helt utan min hjälp =)



Ser ni vad bäbis spanar igenom fönstret? Han trivs jättebra i södern & jag älskar vår altan.



Fint väder <3


Brännhett

Hola amigos!

Helgen har vi haft finbesök av min kära mor & pappa-matsie & det var väldigt uppskattat. De fixade självklart lite smågrejer här hemma åt oss & hann med en lunch ihop med svärföräldrarna, innan de åter begav sig upp till skogarna. Trivs himla bra här i södern men trist att ha så långt till familjen. Just nu är det nog lillebror som jag saknar mest. Har ju inte träffats sen JUL - sjuuukt!!! Till påsk blir det en tur till hemtrakterna för familjemiddag & kompishäng, så då ska jag kramas med broder. Lillsyster får jag vänta med då hon far ända upp till Åra då istället.

Resten av helgen kan sammanfattas med - DYR! My man har pimpat sitt ljudsystem med att addera en sub till sina högtalare, så nu är ljuset fantastiskt. Satt med i affären, där vi fick lyssna en massa på ljud hit & dit, där mannen även informerade mig om en viss legend som kommer från Karlskoga. Snubben är väl mest känd bland ljudteknikernas värld, för jag visste då ingen Bosse... Vi hittade även en ny, fin vardagsrumslampa på Mio & idag hann jag in på Hem Companiet & satte fart på att skapa egna fina ljuslyktor till altanen. Så snart jag hinner landa i huvudet lite mer, så ska jag dra fram kameran & fota lite. Just nu hör jag mannen snarka i soffan & jag borde oxå göra detsamma. Tyvärr har jag jobbat kväll men imorn ska jag börja 8.00 - not so nice.



Nya lampan =)

XOXO

Bubbelbubb

Imorn ska det bli 13 grader varmt & mamma & matsie kommer hit. Ska bli very nice! Elektrikern var här för nån timma sedan så nu är bubbelbadet klart & likaså alla lampor & annat shit. I helgen ska det bubblas kan jag löva!

Ärligt, så är jag ledig från praktiken idag & städar mest - inget intressant att läsa om va?!

Riktiga bilder kommer när allt är klart men tills dess, kanske blir det som nedan i helgen?



XOXO

RSS 2.0