Minussjuttonkommafem

Temperaturen ute visar -17,5 -helt normalt för november! Eller..? Vad är normalt & vad är onormalt & vem kan avgöra detta? Majoriteten? Den mest vise? Vem vet eller kan avgöra vem som är den vise? Nog om filosofi & annat tjafs.

Idag hade vi en intressant föreläsning om andlighet/helighet som ingår i nuvarandra projektet vi jobbar med, den "Tredimensionella människan". Studerar bla kropp & hälsa, sociologi, marknadsföring & sociala medier. Otroligt intressant & roligt projekt som ska avslutas med en utställning i skolan. Kreativa delen av hjärnan är alldeles lycklig & jobbar på högvarv! Efter första passets lektion så satte vi oss alla redo för nästa pass och vi väntade och väntade..och väntade och väntade, på vår lärare. Efter 20 min försening så går några iväg & letar efter herrn som i stort sett alltid är i tid och får då reda på att han är i Stockholm. What? Va hände? Vi hade läxor tills idag? Inget gnäll från vår sida & speciellt inte jag, som inte hunnit nånting i hemmet. Så när äntligen sola sken för fullt vågar jag mig upp på vinden och gräver fram allt fint julpynt. Endast adventspyntet är framme än så länge & det är SÅ UNDERBART! I alla rum skiner det massa mysigt & fint.

Nu ska jag göra läxa, redigera några foton i photoshop & skapa min & Christinas Roll-Up. Vi har i uppdrag att skapa Roll-Ups för skolan & på bara några minuter fick vi ihop TRE amazing förslag. Kommer visa dem här när de är klara & bedömda. Har vi tur & "vinner" kommer de användas på riktigt till skolan sen. Med andra ord - vår kreativitet kommer hamna på tryck! Ascoolt! För "vi är ju lite bättre an alla andra" (internt uttryck vi haft sen ettan), så självklart kommer våra ideér tryckas.

En annan skojjig sak, åker nu runt i "penis" =) Min brum-brum är trasig & världens bästa man ser till så att den blir lagad & kör hit den på fredag. Skulle iof inte ha nåt emot att fortsätta brumma i penis, en mycket trevlig & behaglig bil att köra.




För er som är nyfikna så är registreringsskylten på bilen PNS = penis, eller?

XOXO

Sömnbrist

Imorse steg jag upp & trotsade min egen vilja att ligga kvar o sova en timma extra. Ibland bara måste man tvinga sig upp, för att rätta till dygnet lite. Somnat 3 kvällar i rad runt ett och då kan jag säga att man inte är allt för glader innan sju, då klockan ringer. Försöker ta morgonpromenader innan frukost, innan skolan vilket är himla gött men svårt att ta sig ur sängen. Så idag är dagen med knapp sömn i kroppen, morgonpromenad, skoldag med avslut på Davids med Step o Core. Väl hemma fixa tvätt, dusch o käk o sen vidare på kalas. Kära kusin-vitaminen Anki fyller idag. GRATTIS!

Ligger nu i söffan med datorn på magen. Inte många minuter till är jag vaken. Bara så ni vet.

Puss & kram

Fråga om frågeställningen

Har suttit nu i fleras timmar o läst/skummat igenom C-uppsatser, källförteckningar & googlat vidare på eventuella källor som kan vara intressanta och användbara till mitt framtida projektarbete som ska skrivas till våren. Den kommer sluta på ca 20 sidor exklusive bilagor etc. Det är alltså oerhört viktigt att man "känner" för just det område och frågeställning man ska ta itu med. Jag har en idé att skriva kring bekräftelsesökandet/ bekräftandet man kan få och ta, via internet. Detta avser självklart ungdomar, då jag studerar till fritidsledare (sån som ex jobbar på fritidsgård). När man läser och läser en massa intressanta uppstatser så börjar man självklart ifrågasätta sin egen magkänsla, min egna startidé, som jag ska skriva om. Vad säger ni läsare? Gärna ni kring tonåren, om nån vågar dela sin åsikt?

Jag själv har ju inte "växt upp" med facebook, bilddagboken, mobil och msn. Fick jag mindre bekräftelse av detta eller mer? Bekräftade vi varandra IRL istället eller har det skapats nya arenor, där ungdomar kan få växa fritt på? Inte heller hade jag en digitalkamera, där jag kunde öva mig i timmar, att ta "ego-bilder". Hur är det för tonåringar idag som jag öva sig på detta? Kan de få en möjlighet, att faktiskt på riktigt se att de är fina på foto, då de kan ändra tusen vinklar, delete'a bilderna till kvar finns de man är nöjd med? Eller skapar detta en större osäkerhet istället? Att aldrig bli nöjd? Att kompisarna istället blir bra på 80% av bilderna medan man själv anser att 2 % blir bra? Det är lite så jag tänkt, skulle va intressant att läsa och studera kring.

Jag måste oxå delge att detta också blir mer intressant då dressyrmupparna klättrar uppåt i stegen på bloggtoppen=) Superduperkul för goa Ingrid & Linn!



What do YOU say?

What would I be...

...om jag inte hade världens bästa mamma? Ja till att börja med så skulle jag ju inte ens existera. Idag är det hennes dag & jag fixade middag åt henne,  hemma hos henne, en himla bra present & likaså uppskattad.

    

Hon är vacker som ett konstverk!

Vill passa på att gratulera min kära vänner som numera ligger på blogg-toppen på blogg.se. Man kan se "Dressyrmupparna" bland de mest aktiva & besökta. Så himla kul för dem! Ni hittar dem på http://dressyrmupparna.blogg.se/index.html 

Nu ska jag kolla Grey's Anatomy. Missade avsnittet igår på tvn.

XOXO

Proud!

Ibland blir man bara så galet nöjd med sig själv. Denna gång är jag impad av mitt & Ericas samarbete till vår fiktiva fritidsgårds hemsida. Vi har jobbat i Photoshop tillsammans och jobbat fram denna design, vad sägs?



Om jag jag någon gång skulle vilja skapa en hemsida på riktigt till en fritidsgård, skulle jag lätt ta denna! I love it =)

Vanlig men unik

Hemma efter dem vanliga men långa måndagspassen med skola o jobb. Samåkte idag till & från jobbet & det va gudomligt gött att slippa köra själv, mitt i natten, från örebro alldeles ensam. Istället satt vi och babblade om våra jobb osv, då han oxå jobbar som fritidsledare på timmar.

Skoj var det oxå att jobba & skoj hade vi i skolan. En måndag i Annsos liv, helt vanlig men fylld av unika möten och upplevelser med fina människor. That's Tha Way I Like It!


             

Sorgliga stunder

Mina söndagar är alltid sorgliga! Jag är inte en av de som börjar gråta så värst lätt men den sitter i halsen varenda gång. Kanske det beror på att man råkar skapa en grej av varje avsked. Man tänker "sista gången jag får krama & hänga på min fina pojk. Kommer inte kunna känna på den värmen han utstrålar...på 5 HELA LÅNGA DAGAR & NÄTTER". Kanske man borde vant sig vid detta nu efter 10-11månaders distansförhållande? Nä inte ett dugg. Nästan så att det ibland blir svårare. Fast jag ska va stark & klara mig igenom denna vinter!

Ny laptop med PSD installerar på, yaaaaeeh! Bland mina favoriter har jag gärna alla bloggadresser uppsparade. Vill ni ge mig era adresser, please=)


Vuxen

  

Idag har det vart en bra dag. Kom iväg till skolan o ryggen överlevde en lång dag med lååånga diskussioner. Ska man ha datorer på fritidsgårdar eller inte? Ska man stänga gården 21 eller 22? Varje fråga bearbetas på havets mörkaste & djupaste nivå. En hel del beslut togs i consensus men en kvarstår och är svår att enas över.

På vägen hem från skolan stannar jag till & köper med lite matvaror som jag snabbt ser till att laga iordning. Flytet bara fortsätter ruscha i mig och det är nu finplockat & sorterat överallt, tvätten är fint vikt, insorterad och disk & matlådor är kirrade. När jag till slut satte mig ned framot 19-tiden för första gången, kände jag "oj va vuxet". Att ta tag i alla grejer direkt och inte bara skjuta fram sånt som känns jobbigt, tråkigt osv. Till slut måste man ju tar tag i grejerna och ju mer man då flyttat fram problemet, desto jobbigare brukar det ju bli. Så idag fick jag en sån där bra känsla i mig, att jag inte lät en enda grej "fixas en annan dag" utan ryckte tag i allt. Jag är bra på att sätta mig först o känna ångesten över alla måsten och sen ta tag i det i sista minuten. Vilken wow-känsla man fick när man hurtade direkt och sen ger sig en välförtjänt sittstund.

Eftersom jag vart så duktig, så är jag värd nåt göttit. Lite grönsaker o dipp ska det bli. Frågan är vad tv-utbudet har att erbjuda? Eller ska man sätta igång att streama en ny serie?

Just ja, snart kommer ja visa mer bilder på min blogg. Mannen min har kirrat ett nytt psd på hans laptop, som jag troligtvis ska köpa av honom. Tills dess, så erbjuder jag den oretuscherade sanningen. Som denna från en dag på mitt sommarjobb - totalt osminkad=) 


Fyra


4 tv-program jag ser
Grey's Anatomy (som visas IDAG), Desperate Housewifes, Cougar Town, Gossip Girls & Entorage. Oups, blev visst 5 men det bjuder jag på.

4 saker jag gjort idag
Läst ut boken "Att älska som en porrstjärna" av Jenna Jameson, tvättat kläder, tagit premiärpromenaden i mina nya asläckra walkingshoes, legat & tyckt synd om mig själv i soffan.

4 saker jag längtar efter
Tills min ryggsmärta går över, fredag då bejbi kommer hit, att få komma till skolan imorn & göra nåt vettigt och till helgen då det ska ätas middag med Staff & Natti.

4 saker på önskelistan
Att få flytta ihop med min man - i ett hus i Lisch, en ny bil, att bli klar fritidsledare. Jaa det är nog så. Högts är att få ett liv ihop med mannen & då helst i ett hus & det är ju typ 2 önskningar i ett:)

4 saker jag avskyr
Folk som inte lärt sig att det är coolt att säga förlåt, eftersom alla gör fel & alla bör kunna säga det då, djurplågeri, att dammsuga & tomater som är äckligt.

Som ovan nämnt, har jag läst boken av Jenna Jameson & vill rekomendera en otroligt intressant & fängslande berättelse om hennes liv. Varning för sträckläsar-bok!

                          

Ha en mysig kväll kära läsare!
XOXO


Snöhögar & jävulskap

I torsdags mös jag med mina goingar i Göteborg. Vi överaskade kära Grinchen för att gå till Gothia Towers & avnjuta de välkända räkmackorna. Asså 189kr för en räkmacka? Well, tur jag  inte hade koll på priset innan för då hade jag inte beställt nåt men i efterhand inser jag att den helt klart var värd pengarna. Sanslöst goa räkor, underbar vy (på 23e våningen, ser halva Gbg) med mina rara vänner & pojk. Därefter drog jag & pojken till grinchens lägenhet (hon har nu en karl som hon slaggar hos). Där hade damen vart miljömedveten och stängt av all värme vilket ledde till en väääldigt kylig natt. Dagen efter sken solen & vi tog oss ned på stan & lunchade och mös vidare. Valde hemgång redan i dagsljuset, så var knappt där ett dygn. Till er jag inte hann se, I'll be back!

Resten av helgen flöt på & i söndags började ryggen göra ont igen. Ville inte chansa att åka hem eftersom det är en mardröm att sitta still & låta musklerna bli kalla. Så tog beslutet att stanna en natt till och köra hem på måndagen. Sagt & gjort kom jag hem till ett iskallt hus & ett iskallt Karlskoga. Morgonkvisten hade haft -12. Dame cold! Kvällen chillade jag med min kisse & läste bok. Boken var så spännande att den höll mig vaken till ca 01 men envis som en åsna, så steg jag upp 7 för att ta mig min morgonpromenad. Hemma igen blev det en snabbdusch och snabbt på med kläderna. Eller va? Nej just... Då jag klädde mig så kom plötsligt en hemsk smärts i ryggen och jag stelande till. Försökte sätta mig men åter igen hände det & denna gång ser jag stjärnor blinka i synfältet & det nästan svartar. Försöker andas och till slut ger sig smärtan smått. Jag blir så ledsen av att kämpa att jag ville bara lägga mig och grina på golvet men tänkte "ät först & grina sen om det verkligen är så synd om dig". Om man är tom i magen så har man ju en förmåga att känna knasiga känslor. Tyvärr blev inte smärtan bättre av frullen men drama-Annso lugnade sig smått. Kanske för att hon fått prata med både mamma och bror oxå? Jag var ju tydligen inte ensam om att ligga och gny på grund av smärtor. Broder låg i fosterställning på grund av magsmärtor... Hoppas det inte var magsjukan, för den stackarn ska ju till Österike & Schweitz imorn med jobbet. Kul att missa en resa dit?

Nu har det gått en dag & inte tusan gör ryggen mindre ont. I ställer så har det rasat ned ca halv meter med snö som behöver skottas bort. Vet ni vart snöskyffeln är? Jo i boden ca 50 meter bort från huset i snödrivorna. Tror ni min rygg klarar att skotta? NEEEEJ! Nu är det tydligen min tur att få rejält med osis. Fy bubblans va asjobbigt.

Glömde lägga in att jag inte heller hittar min skolbok, så jag kan göra läxorna. Det är gå galet bra för Annso nu!



Mami, jag & lilsis @ The Studio.

Ta hand om er själva där ute & var glad för det du har =)

Ledigt

Idag är jag & mannen lediga ihop & det är inget jag klagar på. Började morgonen med en promme i solen & på vägen hem stannade vi till vid bageriet & köpte med nybakade tekakor till frulle. Låter tyävrr goare än vad det var, var ju mest luft bara i de där. Min dumma kisse väckte min pojke på tok för tidigt i morse så nu har han tagit sig en siesta. Eller vänta, vi har ju inte ätit lunch än. Well, han nap'ar iaf.

Shit, sitter & funderar på vad jag hade att skriva & tror tamejtusan att det inte fanns nåt i skallen idag som ville ut. Kan ju reklama lite för THE POP-UP-STORE! En gammal barndomsvän, får jag väl kalla honom, har kommit på den brilianta idén att "ta med kläderna ut till småstäderna". Så här beskriver de på facebook-sidan:

Att handla kläder kan vara svårt. Det tycker vi. Antingen får man chansa och beställa via internet utan att ha provat. Eller så får man resa till en större stad för att shoppa. (Vilket så klart ibland kan vara trevligt, men ibland bara omständigt.)
Så vår tanke och dröm var istället att ta varumärken till städerna och bygga upp en butik en kortare period. Därav namnet "pop-up-store" För att underlätta för alla.
Dessutom var vår dröm också att knyta band med bra varumärken som satt sig själva på modekartan på något sätt. Med en mix som ska passa alla. Det må låta kaxigt men det har vi lyckats med, men vi låter er bedöma det.


Jag tycker de är sjukt coola som vågar satsa på eget företagande & en ny häftig idé. Så ni som inte har nåt för er i helgen, som bor i Karlskoga - se till att ta er till Folkets Hus mellan 10.00 - 18.00. Asläckra kläder till superbra priser. Ni vet ju själva att jag är en fattig student, så jag vet vad jag talar om!


Bio

Va på bio nyligen med mannen min & det gav oss en himla massa skratt. Kan absolut rekomendera "Due Date", även om man kan avvakta tills den går att hyra. Ingen typisk bio-film men det hindrade ju inte Annso att kasta sig i mannens knä, för att ta "skydd, hoppa undan, hålla i sig" osv. Speciellt i början av filmen så skedde en ganska traumatisk grej i *host*,komedin, som gjorde att jag ordagrant flög över i J's knä. Jag + ljudeffekter + stooor bioduk = kaos!

Bästa kommentaren är ändå från en bloggkommentar jag nyss läste. En tjej öppnar sig i sin blogg att hon har det kämpigt, äter antidep medicin & har ätströningar. Kommentarerna rasar in med peppande & fina ord. Tjejerna är väl inte så gamla än med tanke på hur en tjej skriver "Hej XXXX, jag förstår hur jobbigt du har det. Jag har själv haft ätstörningar typ 2 gånger i år!". Det är hemskt att skratta i en sådan situation men hallåååå, just let me! Hoppas ni ni ser komiken och tolkar det som jag gjorde.

Bilden tagen innan man kör upp på E20 på väg till Lich.

Eller vad sägs om "håll i pungen, för här kommer jag glidandes"? Taget ur ett helt annat sammanhang och låter som nåt helt annat än vad det är.

               


More photos

Hade ju som tidigare nämnt den mest fantastiska helg då hela familjen samlades upp i Västerås. Finns en salig blandning roliga kort men här kommer några iaf:






He's got the blue eyes my bro'!













L O V E



Fin lillasyster!



Killarna har det förjävla nice med sin 150kvadratslya & alla guror...

Dags att duscha av sin städdammet för snart kommer mannen hem & då ska vi handla käk. Blir tacos idag för att fira att vi startar minisemestern idag =)

XOXO


Bästa syskonen ever!

Lagt över bilder från min kamera & bara måste slänga upp den bästa. Jag, lilsis & lilbro på ett spontant kort från helgen då familjen var i Västerås & götta oss:

 

Man ser oxå att all ögonskugga rasat av här på mig... Hatar att allt bara rasar av=(


Livet genom PSD

Tänk om man kunde fixa allt här i livet med PS, photoshop. Fluffa håret med några knapptryckningar, ta bort fläckar på kläderna, fräscha upp sina haldöa växter med en ny färg eller bara ändra sina tapeter. Fast alra bäst, retuscha fejjan o slippa kladda med sminket! Kolla själva:

I Have PSD from Hyperakt on Vimeo.


Moneymoney

Ett sketet radhus för galna enkomma sjukamiljoner här i Lidköping, i ett område i ytterkanten av den lilla staden. Hur tusan kan det va möjligt? Anyone? Vava?

När man är ledig hinner man tänka & sånt är bra. En frisk promenad på morgonkvisten är också supergött.

Nån som sett Due Date? Fundrar på att ta en bio imorn och kolla in den. Fått 7,5 på imdb och Det är ju inte illa pinkat!

   

Annars då..? Va skulle du göra om Du fick ha höstlov en vecka? Finns inga flyg eller möjligheter att lämna landet. Att vara bortrest mer än ett dygn funkar inte heller då jag har en kissemiss.

XOXO

Förbannad!

Skrollade just igenom aftonbladet och läste att norska djurrättsaktivister fotat rävar som behandlats så illa, att jag inte ens vågade gå in på artikeln då de varnade för "starka bilder". Hur tusan kan man som människa utnyttja de svagare? Vi är utrustade med en större hjärna, använd den då för f-n! Djuren har inte valt att vi skulle bygga upp detta samhälle med ytligheter. De fogar sig efter oss, de gör oss till viljes för vi ger dem kärlek mat & vårdnad. Människa är den absolut ondaste & grymmaste varelsen på denna jord. Vi VET att djuren lider men va spelar det för roll om det ger oss mer? Sketna människor! Hur ofta ser vi inte människor skaffa husdjur för att gulla med? Jo visst, jag har det också men har i alla fall läst på en del och har en del erfarenheter innan jag väljer att skaffa ett husdjur. Hur många har inte en söt lite vovve precis som fröken Hilton? Hur många skaffar inte en katt för att fylla sina tomrum, för att sen inse att den stackaren klättrar på väggarna efter att få utopp av sina instinkter? En katt behöver stora revis och inte nån som klappar dem och gullar med dem. En hund är inte skapt att ligga i sängen bredvid sin ägare och bli pussad på. Djur behöver en flockledare och kan man inte vara det, vad tusan ska man då med ett djur till? Skaffa dig ett barn, kompis eller en älskare men skaffa inte ett djur för att fylla tomrummer. I samma genre gäller även med hästar. Ja visst är dem söta?! Se till att kolla upp djurets behov först, innan man försker få djuret att passa våra behov. Vi vet ju hur man tänker så!


RSS 2.0