Mätt & belåten.

Nyligen hemkommen efter supergottig middag hos Anki & Andreas. Andreas hade fixade megago grillning!!! Jossan va med oxå, då hon är på besök hos Anki denna helg. Fick tom med mig några köttbitar hem, hihi. Smaskens!

Tränade som sagt för Anki idag & då hon & Jossan inte hade nåt att göra spanade de in mig redan medan jag värmde Tubbe. Vi är ju i läget nu där formen är ganska ok & hyffsat stadig. Dock lite svag i hans vänster sida & det märks direkt i galoppen. Då jag värmt honom, så tyckte inte Anki att det fanns nåt att ta igenom idag, eftersom tävlingen är på lördag. Red igenom LC:1an & de satt tysta & tittade. Kändes ok men ibland tappar jag honom lite. Speciellt i galoppfattningen men där fick jag lite tips på att mjukna mer i handen. Ibland när man rider själv, så är det lätt att man inte tänker på vad man gör, så ska verkligen ta till mig det! Likaså när jag tappar honom att gå på med benen mer & inte försöka fånga upp formen med hjälp av handen. Känns ok nu inför lördagens start, kan ju inte göra så mkt mer från läget vi är i, just nu. Jag måste såklart bli mycket starkare & Tubbe mer lösgjord & även han starkare. Anki gav mig bekräftelse på vad jag anat, ut & galoppera på för att stärka galoppen. Hans strul i galoppen trodde hon beror på att han inte orkar där. Så att inte hålla i munnen & bara rulla på framåt på stora ytor. Ska försöka fråga henne om tips där man kan rulla runt i galopp i skogarna. Nu börjar ju redan underlaget bli ett problem, hårt överallt! 

Imorn sägs det att folk ska till poolen, de har redan badat där oxå! Mamma mia, får ta mig ett besök dit imorn:) Blir nog bara "björnrundan" med Tubbe så han har massa energi tills lördag. Nu ska jag götta ned mig i soffan med min bebbis. 
      Han gillar att sova i gardinen, hehe. Fast nu gosar han me mig i soffan:)

Ha en trevlig valborg alla!

Tur man har goa vänner omkring sig!

Har vart lite rörigt i några dagar.. I fredags under ridpasset märkte jag att det "klirrade" från Tubbes fötter & när jag var klar, så såg jag att min hörsel var korrekt. Hans vänstra framsko var trasig:( Därav fick han lite minisemester tills jag fick tid hos hovslagaren. Tyvärr åker inte hovslagaren omvägar för just en tappsko så jag fick leta efter en trasnport att låna, & ta mig till kedjeåsen för att få hjälp, hemma hos honom. Goaste Rydén är så snäll att hon lånar ut sitt släp en hel vecka:) Så duktiga Annso lastade Tubbe igår (me hjälp av Anki) & körde sen dit SJLÄV! Jag e såå stolt. Tubbe är INTE lätt att köra & mina körvanor med häst = 0ggr... Varje vänsterkurva ramlar han nästan ur transporten, så jag får ta kurvan i snigelfart! Väl där hjälpte hovis mig att plocka ut honom & sen att lasta in honom i släpet. När jag dock var framme i Dammis va Annso envis & provade & lyckades även -att lasta ut honom själv!! Så gött att veta att jag kan det nu:)

Lördag morgon gick jag upp med tuppen & fixade Tubbe klar för dagen. Halv tio hämtade ju upp Natti för shopping på marieberg. Inne på Gina fick jag experthjälp av Cristina & blev fattigare än beräknat. Hittade även ett par nya skor & matchande nagellack till helgens set:) När shoppingsrundan var klar gasade vi mot kga city för alkoholinköp & en lunchmacka. Asså smakbiten, på torget, Yummie bagutte/mackor! Tog med oss en påse var ned till Näset där folket var samlade för brännboll! Sanslöst väder & underbart sällskap, kan man be om mer?
 

Ja det blev en fortsatt supermysig kväll hos Hanna & vidare mot statt.

Statt var som alltid, mediumnice. Asså efter viktnedgången så känner ja mig snyggast ever, så jag strålar & skrattar, oavsett vem man är med. Well, den där shotten natti o jag skulle häva i oss ca 1.30-tiden va väl bra meningslös?

Annars har min goa mormor & morfar kommit hem från Spanien nu & dem är alltid kul att se! Alltså, de bor i Spanien vintervis, så inte allt för ofta vi ses. Nu bor vi ju grannar dock & jag hoppas mormor ska börja föda mig:) Med tanke på hur mitt liv & mina dagar ser ut blir det, mackor, snabbmat, tonfisk ur burk, soppa, ja massa skit helt enkelt...

Har även löst vem som ska hjälpa mig med mina bebbisar när jag reser till Gbg nästa helg! Godingen Julia ska bo hos mig & sällskapa med Frostis & ska likaså rida & mocka åt Tubbis:) Så himla snällt Julia, skönt att veta att nån jag litar på hjälper mig!

Ska bli superdupermegakul, att få komma "hem" till Gbg nästa helg. Få träffa alla goa vänner & ligga hela nätterna & analaysera livets gåta me ewe:) Vi får nog börja planera ewe, vår resa vi ska iväg på! Ska bli spännande att se vad Lena & co planerat för helgen. Det är typ renuion för oss tjejer som är spridda i Sverige & ända bort till dublin. Vi pratar, Kga, Linköping, Sthlm, Gbg, Dublin, Eskilstuna som ska bli Barcelona sen. Denna helg ska vi ses i Gbg & de tjejerna planerar in vad det ska bli. Nice!!!!

Jo, längtar tills imorn då jag tränar för Anki. Aslänge sen jag tränade ordentligt för Anki nu & vi behöver verkligen hjälp. Spännande & se hur lördagens tävling kommer gå oxå, hihi. Domaren vill ha bra grundtempo, vår svaghet..

Bara för att...

..min dator vill inte vara med mig längre. Får inte över alla bilder från en fantastisk lördag... Jobbar vidare med felsökningen & so long, lyssna & njut av: http://www.youtube.com/watch?v=bOBb13yDnzo

Nu när jag kan lägga upp pics här, hur får jag till sånna youtube-klipp? Moa tex lyckas ju med det;-)


Freeeeeedaaaaag

Absolut bästa dagen på hela veckan!! Jag är full av energi då jag vet att jag har två dagars ledighet framför mig, speciellt när man blir väct av goaste Frostis som pratar med mig då solen skiner & han är busig. Underbara djur!

Ska strax sluta för dagen på jobbet, förbi & byta till sommardäck (skräll att jag är sen med då?!) & sen vidare mot Turbolito. Igår var vi ute & galoppade en massa i skogen & vi till o med TRAVADE uppför "svarta backen". Jiissses vad Tubbe fick jobba på där & började att flåsa oxå, hihi. Idag blir det ett pass på banan, dax att börja trimma för nästa helgs tävling! Tubbi har inte blivit dressyrriden på hela veckan. Som anki sa "ditt vita tävlingsschabrak hänger ju kvar på dressyrsadeln?!". Hihi jaa, Tubbe skulle få lite annat skoj i några dar efter förra helgens start men nu är det dax att börja trimmas igen. Imorn blir det vila då Annso ska roa sig med vännerna & på söndag ska jag träna för Anki, det blir skitkul!! Anki kanske är väldigt petig & hård men för mig funkar det super. Jag är ju lite lat av mig & behöver en mini-nazi som skriker lite åt mig, hehe. Inte för att Anki är en "mini-nazi" men hon är inte mesig heller!

Ikväll är det programridningsträning för Anki i Knutsbol mellan 17.30 - 20 & jag ska skriva åt henne. Sånt kan man lära sig en massa på! Kommer få se 7 olika program uppvisade för oss, hihi.

Men ooooj va jag längtar tills imorn! Natti är hemma istan & ville med mig till Marieberg för lite shopping, jippiee. Måste ha lite vårplagg, skor & underkläder. Ja just det, fick en skitlön.. hur ska detta gå? Well, det bara måste gå;) Sen så fort vi är tillbaka i stan igen drar vi mot Näset för brannboll med pojkarna. Ska bli superduperskoj! Har inte hängt så mkt me min bror heller så det blir nice:) Han är världens bästa kan jag lova.
 Muuums säger ja! Vill ha en nuuu. Tänk en iskall på en uteservering....

Time 2 go now, men keep on rocking all the ppl!

Ett tips!

För er som håller på med hästar kolla http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/ Han har lagt in ett otroligt provocerande men roligt inlägg 09-04-20. Han tar upp en del viktiga frågor om dålig mat på tävlingar & att rökning inte hänger ihop med sport, Det jag dock reagerar på är att han läst sig till att ridning bränner ungefär lika mkt kalaorier som: EN LUGN PROMENAD! Karln skulle kunna få rida Tubbe en vecka, så som jag tränar! Han komemr ramla ur sängen. Ni som känner mig oxå, vet att jag tappat en del vikt sen jag blev hästägare oxå. Ja undra hur det kan komma sig? Jag äter fortfarande skräpmat MINST engång/veckan i förgår blev det chips till middag & alkohol slinker ned så fort jag är hästledig. Hallååå, klart ridning bränner fett! Aja, han skriver himla skoj iaf oxå. Läs den!

Snart kommer Mimmi med glass till jobbet:) Efter en insident med postnyckel, hehe.

Kram på er alla läsare (har i snitt 15/ dagen WOW!).

En bra dag!

Vaknar & ser att solen tittar fram, genast blir jag gladare & det känns lättare att ta sig till jobbet. Loggar in på fejjan när jag äter min frulle på jobbet & ser en inbjudan till ett event -skoj! Grabbarna har arrangerat ihop brännboll på lördag! Vädret visar sol & värme & vi ska träffas där kl11. Har ju tänkt mig lite häst-fria aktiviteter till helgen så detta gjorde mig superglad. Har inte träffat pojkarna på länge & med dem kan man inte ha det tråkigt. Ska försöka ge mig in till Marieberg för lite shopping oxå innan dess. Börjar ju bli vår ute & mina kläder börjar bli lite stora eftersom jag tappat omkrets sen jag köpte Tubbe.

Hittar min goa lillasyster på msn senare på dagen med statusen "soffläge" så passar på att fråga om hon va sugen på att hjälpa mig med min design, till denna blogg. Får ett mms när jag skrittar av Tubbe & bruden har ju träffat totalt rätt i min smak!! Så snart ska ni se, så kommer denna sida vara superfin!!

Efter jobbet idag så blev det en tur till stallet som vanligt. Julia & jag hade rid-dejt:) Tubbe vilade som sagt igår & efter tävlingen i lördags så tänkte jag att han skulle slippa dressyren några dagar. Han gick ganska hårda pass för att trimmas för första starten. När jag väl kom till stallet så kände jag ändå att en uteritt inte alls var, vad jag va sugen på... Julia var inte svårövertalad utan jag tog lite markarbete i hoppsadeln istället. Det är jag verkligen glad över! För WOW vad bra det gick:) Lite strulig i början med att lägga sig i rätt form men i hoppsadeln vågar jag gå på honom bättre & var stenhård på att han skulle ta minsta hjälp. Han blev lite paff men köpte ändå noterna. Galoppen, där det stora problemet suttit, så hade jag 4 studs/bommar som jag rullade på. På så sätt gymnastiserar han sina bakben & blir varm & mjuk. Satte mig sedan ned & kunde galoppera på rakt fram med superfint sug i handen & bra bjudning. Minsta tecken på dålig bjudning & jag sa ifrån direkt. Detta är väl nåt vi får fortsätta på:) Tar vår uteritt imorn istället?!


Hittade en rolig morot i stallet förra veckan. Jag har så mogen humor, att jag va tvungen att kort på den, haha!

Tittade just på Grey´s, attans så bra det är!

Oh yes!

Dax för massage hos goa Helena på MasSören! F-ckning lovely, it will be:) Tubbe ska vila idag & en himla passande dag då det bara är alldeles grått ute...

Ha det gött!

Foto taget av Linda, Tubbes förra ägare.

Strålande debut!

Jag är så himla nöjd med vår debut! Hade ju varit nervös i en vecka eftersom jag inte gjort en start på 8 år, ny häst & aldrig startar dressyr heller. Första gången avklarad & detta gick över förväntan, nästan. Mitt stora orosmoment, var egentligen allt runt omkring tävlandet. Dels är jag en tidsoptimist & när man tävlar finns ingen tid att vara sen. Sen att transportera hästen, hitta på tvälningsplatsen o massa annat. Så knasigt när jag lägger krav på mig själv, då tänker & agerar jag så töntigt. Tur att min första tävling då inte började förens kl 14 & jag hann gå & plocka i stallet hela fm. Bibban kom upp & hjälpte mig köra in Tubbe & i bilen efter låg Rydén & Wilma:) Massa stöd & hjälp! Hade lyxat till med en box till denna dag för att verkligen kunna fokusera & Tubbe finner sig direkt vart jag än placerar honom. Han är världens underbaraste!!

Framridningen kändes helt ok, det var i ett ridhus ca 20 x 80 & det var grymt nice! Dock när jag lägger till vänster fattning, från trav till galopp, så stannar han. Den skithästen vill inte alls ta vänster galopp, jag lägger fram handen minst 1dec & får bara mjukt driva framåt för att falla in i galopp. Försökte få ordning på detta innan starten men är ett problem för hemmaplan med hjälp av tränare. Går jag på honom där börjar han nämnligen kicka & jag törs inte ta problemet nu. Bibban hade stenkoll på tiden & vilka som red så jag blev tillsagd när det var dax att bege oss mot nästa ridhus. Just utanför finns en lite padock, som vi skrittade runt i, solen stekte bra gött då! Nästa sluss blev in i collectingringen & där fortsatte jag igen att skritta för att samla alla krafter tills min tur. När ryttaren innan mig var klar, ropade de aldrig in mig, så tillslut gick jag in & hann knappt halva banan in, så blåste min startsignal. Här har vi nämnligen nästa tävlingdags ändring. Pga all skritt, så var både min & Tubbes puls nere & Tubbes bjudning hade stannat kvar på framridningen. Hur mkt jag än försökte köra in sporren så fanns NOLL reaktion! Så här tappar jag formen i vissa hörn, eftersom han inte bjöd fram mot handen. Det otroliga var iaf att vänster galopp fattade han utan att jag gav honom hjälpen. Jag kände först bara efter, är det rätt galopp? Helvete, det ÄR rätt -ja men rid för f-n som attans nu Annso! Så det blev superbra (med tanke på hur illa han va innan). Slutsumeringen av LC'n blev 61,79% med massa sexor rakt igenom & några sjuor. Efter avklarad ritt så fick jag en festis -jag kan lova att det var MUMS:) Just det, vi hamnade på delad 15e plats av 25 starter -inte alls illa;)

Senare blev det Kristin & Pommacs tur då LB kommit igång & han var tyvärr ganska spänd så de slutade på ca 54%. Pommac har tydligen lite problem med munnen som vi får hoppas snart blir löst för han är jättefin. Sen vart det Linda & Zinnias tur & jag såg direkt hur fin-fina de var! Har ju sett dem någr aggr förut & denna dag såg det jättefint ut. Zinnia är ju bara 5 år & självklart lite spänd men Linda är själv så lugn där men tyvärr höll inte domaren med & de slutade oxå på ca 54%. Laget hamnade iaf på 11 plats av 15 så helt mörkt är det ju inte för oss;)

Rydén lyckades få oss att fastan på en bild efter avslutad ritt:)


Har redan anmält mig till en ny tävling!! Nu ska jag iväg snarast möjligen & hittade en om 2 veckor i Alkvettern:) Så nu i helgen blir det hästlugn-helg = party för Annso?! Nån som har ideér för helgen???

Oh nu är det "Ballar av stål" på tv, got 2 go!

Nervöst.

Ja samma rubrik har jag här idag som på bilddagboken men det är min stora grej, idag. Inser nu att det är på sätt & vis dumt att vänta med sin första start tills man är helt redo. Hade jag startat i Laxå så hade jag gjort min debut & prövat att rida i kavajen osv. Nu har det gått några veckor & vi har blivit bättre & pressen ökar på mig själv. Alltså jag själv bara, lägger upp ribban & det vet jag inte varför jag gör. Jag tycker väl att nu har jag haft flera veckor på mig att planera inför morgondagens debut att jag inte ska behöva göra nån stor miss? Då menar jag inte bara ridmässigt utan jag tycker att det är ett stort stressmoment allt runt i kring tävlandet oxå. Packa rätt grejer, lasta hästen, köra & hitta till tävlingen & framför allt, vara i rätt tid till allt! Jag är ju lite av en tidsoptimist så då blir jag lätt stressad av att passa en viktig tid, där mkt kan hända längs vägen som kan påverka detta att jag blir sen.
  Provade tävlingskläderna som ligger redo iaf:) Dock har jag inga läderstövlar utan får rida i chaps & skor... Aja, man kan inte ha allt på en gång & pank är jag just nu så det skriker om det.

Annars känns lite trist när man hör om hur många av mina kompisar drar & ska fira Petta & Anna imorn i Gbg. Hade verkligen velat följa med!! Ska iaf dit helgen 8-9/5 då det blir reunion för oss chics (-Johanna kattvakt??). Till & med Fia kommer hem från Dublin den helgen, undra hur länge sen man såg henne? Jo förutom på tv-klippet då hon kammar hem en massa pengar i irländsk tv till hennes sambo Paddy. Ni som inte sett Fia på ett tag http://www.rte.ie/tv/winningstreak/av_index.html

Blir iaf en uteritt men Julia (uttalas schulia enligt mig) sen & en rejäl schamponering. Just ja, fick våra klubbjackor igår på styrelsemötet. WOW vad snygga det är! Broderingen blev assnygg, ni ser mig med jackan på "Annso", hihi. Dock när jackorna bestäldes för några månader sen, så var jag några kilon tyngre, så den är lite stor åt mig. Aja, snygg är den juh! Söta Sussi ska även låna ut ett KRT-schabrak till mig då de nya inte hinner komma tills imorn. KRT will rule! Eeeh, or not? Skoj ska vi ju försöka ha iaf:)


Hoppas Tubbe är lika snäll på ÖFK som han var på Markebäck:)

Ha en underbar helg & ni som är i gbg, ta en öl i solen från mig! Syster, du är goaste om du vill hjälpa mig med designen på denna!! XOXO

Besatt

Skit Moa! Nu har du gjort nästan hela kontoret besatt av http://swedish-speedtest.10-fast-fingers.com/

Hur lyckades du egentligen med 47 ord/min? Jag kom till 32 nyss, hahaha. Kanske kan träna upp det till det bättre nån kväll?

Frulle...

Sitter på jobbet & käkar lite frulle. Har inte hunnit skriva på några dagar nu. Flytet jag & Tubbe hade har så klart vänt & han är en skit nu.. Nej så ska man inte säga men han bråkar med mig i vänster varv. Man får inte röra med innerskänkeln utan står då på stället & galopperar. Att ställa honom finns inte på kartan! Det jag kan göra är att rakrikta honom & försöka få honom att gå fram. Han vägrar ta sporren & kickar åt den & likaså spöet. Får ta igenom detta efter lördagens tävling om det kvarstår då. Han har faktiskt gått ganska hårda pass nu på banan 3 dagar i rad för att jag ville hinna träna inför lördagen. Inte nåt jag egentligen gillar men har man tidspress så har man. Igår kom Bibban som tur var upp & hjälpte mig med programridning. Han gav mig massa bra tips på hur jag ska rida mitt program så känns himla bra om man bortser från vänstergaloppen.


Idag ska kusin Lollo rida Tubbe i skogen:) Andra gången på hästryggen efter förlossningen då lilla Simone kom till världen. Hoppas de får skojjigt! Tubbe får en skogstur även imorn inför tävlingen så får vi hoppas han är glader på lördag igen. Startlistorna har kommit nu & måste säga att jag är supernöjd! Jag startar nr 23 av 29 i LC'n & mina lagkamrater har 7 & 14 så det behöve rint ebli en superlångdag. Ändå har jag bokat box för att kunna sitta kvar & titta på de andra, En annan underlig sak är att tävlingen inte börjar förens 14.00, så Tubbe får gå i hagen en stund på lördag morgon:)


Ikväll blir det styrelsmöte & då ska klubbjackorna komma! Så himla kuuuul!!!! Älska nya prylar & attans va snygga vi ska vara på lördag:-)


River är på väg till kliniken & ska kolla tänderna, hoppas det går vägen med det. Han har vart lite dum i munnen så man vill samtidigt hitta felet som spöar i ridningen.



TACK Kamilla för tipset, fick ju in en bild nu. Denna är tagen av Linda, Tubbes förra ägare -så mysig!


Anna smög fram mobilen i fredags:)


Shit - pommes frites!

Tubbe var sååå bra igår! Måste gjort susen den där långa turen vi tog i lördags. Emma var med till stallet & jag hade tänkt skutta lite & bara rida lite lugnare (vi hade ju partajat på lördagen...). Jag har inte så bra balans eller styrka än men man måste ju börja öva & stärka sig & bara skutta då & då. Emma som inte ridit på flera år fick skritta fram Tubbis medan jag & Jessica byggde upp hindret. Valde att bygga en liten oxer med travbom framför, fast det var ju först bara ett kryss på ca 40cm hihi. Satte mig sedan upp & kortade tyglarna & flyttade honom lite i skritten som ja alltid gör innan jag börjar trava. Stämma av skritten & få honom lyfta bakbenen. Sen satte vi av i trav & allt bara satt där! Han brukar vara hemsk i uppvärmningen & ha svårt att gå i en stadig form. Denna dag la han sig jättetrevligt direkt i den lägre form ja jobbar honom i & låg jättestadigt med fin bjudning. Inte alls tung heller eller fast i vänster sida. Jag förstår INGENTING! Vem har trollat med min häst? Han låg stadigt i övergångarna, rakt fram & små volter. Allt bara satt & jag var helt lyrisk. Galoppen va oxå jättefin men där jobbade jag på i mer öppen & låg form & lät honom rulla på runt fyrkanten. Tappar honom lite rakt fram men kände att hade jag satt mig ned & börjat jobba mer hade det funnits lika fint där oxå. Vi skulle ju hoppa så jag stod i stället i lätt sits & bara rullade runt lite. Hoppningen flöt på fint oxå & övade mest på att jag inte ska ramla fram för mkt efter hindret & sen att landa i rätt galopp. Bara genom att lägga blicken på rätt ställe så fick vi fina språng. Tubbe tycker att det är skitkul med hoppning & mitt adrenalin bara pumpar. Som Jessica sa, det är nån storts hatkärlek man har till hoppning. Jessica har oxå varit hopprädd efter "olycka" med hoppning & så himla skönt när hon finns med då jag skuttar. Hon tar ned mig & säger att "vänta ut hindret & titta långt bort bara".

Idag ska jag nog börja öva på programmet vi ska rida på lördag. Jag är skitnervös att jag inte ska lära mig programmet, det är ju typsikt när tävlingsnerverna ska sätta igång att man bara tänker fel. Så jag tror att genom att nöta mkt i veckan så ska det sitta som berget tills lördag:) Annars vet jag inte riktigt vad vi ska jobba på om han kommer va lika fin idag, jag hoppas sååå på att han ska vara det iaf! Det var ju så himla häftigt!

Jaha annars då? Imorn börjar en ny arbetsvecka & det är ju inte direkt lockande. Funderar på att ta mig ut & räfsa lite i min trädgård. Borde även städa men är inge sugen (men när är man det??). Måste oxå ta reda på hur jag lägger in bilder i mina inlägg... Ska slänga upp en bild Anna tog på mig & Tubbe i fredags iaf men det får ju ett eget inlägg:S

Keep on rocking!

Kvällens outfit:-)


"The sun is shining..."

Bobban har skrivit en del softa låtar! Sitter utanför mitt hus & skriver i solen. Linne & mjukisar:) Helt fantastiskt! Dels att slippa känna sig instängd i en lägenhet på 3e våningen & att ha ett trådlöst bredband så man kan ta med sig laptopen ut. Trivdes aldrig i lght eftersom man inte kan sitta ute på samma sätt då. Lite svårt att se dock vad jag skriver med solen i ögonen men det är värt det:)

Hade en supertrevlig kväll igår! Så gött att va bland gamla goa vänner o snacka av sig. Det var jag Schömpa, Suma & Burgués i Schömpas föräldrars hus. Vi piffade oss hela kvällen, drack megagod sangria made by Burgués, sen nån go mjölkcoktail på vodka päron, kanelsprit me mjölk som shakades -mumsfillibabba!! Just innan utgången drog vi en kaffe me likör 43 oxå, alla var vi lite sömniga nämnligen. Hade tagit det jättelugnt me alkoholen & då behövdes lite koffein innan statt & alla barnen... På statt träffade man på en del skoj folk & kvällen blev lagomt lång. Några mer fulla än andra oxå, haha! Just ja, kände mig riktigt snyg goxå till kvällens ära då jag hade funnit mig ett par nya skitsnygga jean. Mm vilken kick man kan få av att få vara snygg ibland:)

Innan utgången igår var ja såklart i stallet. Jag, Julia & Anki hade bestämt träff för en uteritt i vårsolen. Julia tog Lussan då vi bara skulle ta en lång skritt. Vi var ute i 2 tim!!! Aj i röva kan ja lova! Red ändå bort till Knutsbol o ned till sjön, så otroligt vackert där. Tubbe doppade till o me hovarna i Möckeln -det ni! Han är ju bara för go när vi rider ut flera hästar. Han går där sist som en ridskolehäst & följer snällt alla andra, ingenting får honom att hoppa till:)

Eftersom ja var ute igår & krafterna idag är lite svagare har jag tänkt mig skutta lite ikväll. Burgués ska me oxå & alltid kul att få visa upp sin kärlek för sina vänner:) Till veckan får det bli hårdträning inför lördagens LC som vi ska starta. Har kikat lite på programmet & ska nog kunna klara en gokänd ritt där om inget dumt händer.


Dax att ta ta tvätten nu mina vänner men kom ihåg att njuta när det känns bra för då orkar man de tuffa tiderna oxå!


Ledigt är underbart!

Uuuh så gött det var att vakna upp i morse vid 8.15 & känna sig helt utvilad. Hela dagen känns så bra & man har med sig sitt leende hela dagen. Ska försöka njuta av sådana dagar för ibland kommer de dåliga dagarna & så är det ju bara.

Tubbe har ridits på banan både idag & igår. Den är lite blöt på sina ställen & det gillar han inte alls att gå i men det börjar bli bättre. Igår när jag hoppade upp & börja värma honom kände jag direkt att jag tyvärr inte hade alla krafter kvar än efter fyrkylningen jag har. Red mest igenom honom & han kändes fin efter att Anki hade ridit sist. Dock sitter han helt fast i vänster sida & det var nåt jag fortsatte jobba på idag. När jag kommer till galoppen så är det jättetydligt & min vänstra sida är ju superklen. Försökte rida honom på en midre volt & arbeta honom, så jag gjorde på Cia-träningen men skit vad svag jag är där! Fick tyvärr ge upp & byta varv & då var han suuuuperfin där istället. Jobbade honom istället i höger i ca 5 min på volt & sen lite på rakt spår, så att han stärker sig & tillslut orkar i vänster. Gäller väl bara att mata-mata-mata tills det sitter. Schömpa var med & tittade & tyckte jättemkt om honom:-) Hon provade honom lite i skritt även i slutet & tyckte det var va asjobbigt -hihi. Jag själv hade ju ridit i t-shirt & åändp rann svetten. Underbart med våren!!!

Ska snart åka till Shömpa & dricka kaffe & snacka mer skit. Även Madde & Emma kommer dit & det blir ju sköj:) Länge sen jag hade tid att träffa kompisar för att bara fika lite. Tyvärr verkar inte alla förstå sig på hur mkt tid det tar med hästar & vissa vänner tappar man nog, tyvärr. Lite synd för jag mår skitbra av att ha tillbaka hästarna i mitt liv. Jag har försökt träna på gym osv men i slutet är det inte alls lika kul om man jämför med ridningen. Att röra på sig måste man för att må bra & jag har ju några kilon att ta av & en del som även rasat av redan.


Imorn blir det iaf party & Schönning ska bli med oxå! Ingen aning om vart osv än men det löser sig ju alltid.


Glad Påsk på er!


Då spruttar jag iväg på påskledigt, yeah!!! :-)


Snö? Nä tacka vetja våren nu:-)


Rosa-chock

Haha Julia & Anki har nu målat "klart" i sadelkammaren i Dammis & det blev ROSA! Haha, vad annars när de är i farten? Jo jag ska erkänna, det blev skitsnyggt!!! Halva väggen, tak & uppåt är vitt & nederdelen av väggen är bebbi-rosa & sen en massa rosa detaljer. Pricken på detta är en liten ljuskrona, supermysigt & personligt:)

Idag fick Tubbe vila iaf. Egentligen skulle det vart ett tävlingsmöte så detta var planerat men tyvärr så blev mötet flyttat tills imorn så då kommer Annso få det stressigt. Kände att jag inte ville ställa av Tubbe direkt efter Markebäck, så att han stelnar till & idag blev en passande dag för mig att hitta tillbaka efter sjukdomen. Inte bra att träna för hårt & tidigt innan man är återställd för då blir man ju aldrig av med skiten annars..

Igår red Anki Tubbe & i början såg han lite seg & stel ut på banan. Tydligen ville han INTE gå i de små vattenpölarna men efter uppvärmningen, så gav sig en hel del & jag säger: WOW vilken snygg häst jag har! Han såg superdupermegafin ut! Tack Anki:)

Betalade hovslagaren idag & passade på att spana in mitt konto lite extra. Jag säger MADRE MIA vad dyrt det är att äga en kuse!! Jag har betalat ca 1050kr på Tubbes fötter, 2000kr på försäkringar på honom, ca 2500kr på hästaffärer, 200kr på ryttarlicens, 3000kr på hoppsadel och 800kr på Markebäck & allt detta bara på denna månads lön! Inte konstigt att jag är luspank nu. Hur f-n ska jag ha råd med att va ledig & roa mig i påsk? Tur att man iof har lite pengar sparade men känns skit ändå att behöva ta av sånt för att överleva månaden. Ska vilket fall bli skönt med ledigt i 4 dagar nu. Passa på att kanske komma ikapp med roliga saker som tvätt? Skulle vilja kolla på Duka där jag har ett presentkort jag fick i inflyttningspresent (i dec!!) & skulle gäärna ha nåt nytt till lördagens utgång. Kanske en tur till Marieberg? Nån som är sugen?

Måste ju nämna igen hur toksnälla Forsberg & Mattias var som hjälpte mig med att köra hö! Utan dem hade aldrig ca 30 balar tagit sig upp på höskullen. De till o me kastade upp balarna från trappen upp till skullen. De är änna j-vla starka karlar de där!!

Nehepp, dax att krypa till sängs, eller ska man orka duscha redan nu? Med mitt långa hår så torkar ju tyvärr inte det på natten så då måste ja stå o blåsa det torrt i ca 15min, suck! Nä dusch imöra blire nog.

Just ja, ska INTE nämna den där hockeyn alla pratar om -usch!! Ridningen är faktiskt en större sport, så det så! Vad som om "hästar är bäst, ingen protest! Hahaha, den körde man med omkring mellanstadieåldern...

Keep on rocking!

Div III dressyr.

Jahapp, då var man anmäld till ÖFK's tävlingar. Jag startar LC'n för Tubbe kan inte galoppera rakt fram än, eller jag kan iaf inte hålla ihop honom, haha. Jag rider första & sista omgången, den andra omgången tar Susanne & Parant. De andra i laget blir Linda Jonasson på Zinnia & sen Kristin på hennes pålle. Ny regel i år är att man aldrig fått starta LA lokalt för att få vara med i div III. Inte helt enkelt att hitta folk då som rider dressyr, de flesta har nog gjort en start i LA om man ridit dressyr (vilket jag ALDRIG gjort förut).

Tyvärr leder detta till att jag inte kan vara med på Savinens & Petsson 25plus25= 50årsfest i Göteborg. Himla tråkigt men har man skaffat sig en kuse & statsat alla pengar jag gjort & likaså träningstimmar, så kände jag att det blev hästen som kom först. Nu måste jag skynda mig att hoppa i kläder för bror & Forsberg kommer strax & hämtar mig. De är så himla goa som hjälper mig flytta mitt hö från Titti till Dammis. Det är lltså ca 30 balar x ca 16kg/st, uppför brant & smal höskulletrappa! Själv är jag sjuker fortfarande men febern har släppt så jag är lite klen för sånt här själv...

Btw, påsken? Vad händer då?


Blåslagen...

Jo precis så känner jag mig nu när man är hemkommen från Markebäck & tyvärr blivit sjuk. Inte alls kul att vara sjuk då man inte orkar ett skit & speciellt inte när mitt hem är så skitigt att jag mår dåligt av att vara hemma... Kan även varna för ett långt inlägg!

Helgen har vart superbra & började med att vi redan i fredags blev kvar i stallet till ca 22.30. Jag, Julia & Anki en liten stund, satt & fnittrade & smörjde all utrustning. På lördag morgon var jag uppe med tuppen (jag älskar annars att sova länge) men lika bra att vara i tid tänkte jag. Var i stallet ca 8 & började mocka & packa mamsens bil, som skulle dra släpet med Tubbe i. Hann även ge Tubbe en ordentlig ryktning & trimma man & panlugg lite, me hjälp av Anki:) Man ska ju vara tjusig när man ska åka bort! Åkte sen & fick lite frulle av mamma & hämtade min "körskole-lärare". Mamma skulle passa på att lära mig köra häst, är ju ändå på tiden för mig. Lastning & packning gick bra & iväg åkte vi ca 10.15. Jag & Anki hade bestämt att vara där i tid så vi hann spana in anläggningen & vara till hjälp att välkomna resten av gänget när de kom. Kl 15 var det dax för hoppningen som jag hade anmält mig till. Det var lagomt nervöst då men mer på ett roligt sätt. Tyvärr var det värmebölja i ridhuset så det blev ett tufft pass pga det! Redan då kände jag av febern men kände att det bara att köra på så länge det känns bra. Vi värmde hästarna själva i trav & sen gick på små sockerbit-hinder vid kortsidorna att rulla på i galopp, på volt. Sedan fick vi komma på en liten oxer med vattenmatta i mitten, med en travbom framför som låg i slutet av långsidan. När vi landat skulle vi bryta av till trav & göra en volt vid A/C (kan inte bokstäverna juh). Oxern höjdes upp lite & allt flöt kanon här! Behövdes dock en massa vätska för att orka rida i värmen & alla dröp av svett, haha. Vi lade till ett till hinder med travbom & kryss, efter volten som man red på snett igenom. Korta anridningar passar mig då jag annars börjar tänka för mkt så här pumpade adrenalinet & leendet var på topp. Efter snett igenom-krysset red vi på svag båge mot fyra studs & även det flöt:) Tyvärr är min balans kass & likaså min styrka så jag ramlar lätt fram med överkroppen & då blir det svårt att fånga upp honom efter hindret & rida an mot nya hindret. Vi hade ändå så låga hinder att detta inte gjorde så mkt men innan jag kan gå vidare måste mer styrka o balans hittas här! Sen kom vi iaf till sista delen av övningen & då var det två hinder längs långsidan men 4-5 galoppsprång vi skulle komma på. Första gången vi kom på detta, så var jag så rädd att jag bara lät honom bestämma & hängde på. Detta blev ju då 4 språng i en väldig fart & ganska flackt! Nästa gång vi skulle komma på tänkte jag att nu ska jag allt ta & börja rida. Så efter första hindret satte jag mig tillbaka & red honom, tyvärr ledde det till att vi inte riktigt kom rätt. Vad gör Annso då? Jo hon typ lägger sig framåt för hon hittar inte rätt punkt att hoppa av ifrån & egentligen säger till Tubbe "hjäälp det här går aldrig" & vad gör Tubbe då? Jo såklart han stoppar för det är ju vad jag singnalerar honom fast ändå fattar jag inte det... Så jag druttar av! Hahaha, gjorde inte alls ont & allt gick i slowmotion & jag ramlade av över huvudet på honom. Efter detta kände jag att jag inte ville gå på den serien igen men tog hindret vi stoppade på iaf & sen hoppade jag de första hindrena igen, för att avsluta lite fint:) Är supernöjd med passet & har massa kvar att rida innan vi kan gå vidare från grundhoppningen. 

På eftermiddagen hann jag kolla lite på de andra som red dressyr för Cia & blev jättetaggad inför söndagen. De flesta var väldigt nöjda & av de ekipage jag känner till lite mer, såg det superbra ut! Vi alla åt en gemensam middag på kvällen & det var supergott. Efter hårt ridpass & massa frisk luft & skratt så smakar iof allt gott men här hade bibban gjort en kanonbra jobb. Blev så klart en sen kväll me massa hästskvaller & annat trevligt.

Vaknar på morgonen av att en häst sparkar under oss & känner direkt att jag är dösjuk:( Försöker sova vidare så gott det går men inget känns väldigt bra. Går sedan upp & äter frukost & trycker nån tablett & ändå känns dte inte bra.. Är precis på väg att ge upp & be Anki att rida Tubbe för Cia (hon har ju erbjudit sig några gånger då jag nämnt att jag mår kasst, hehe), när jag tänker "va fan, testa Annso!". Jag & Rydén rider ihop för Cia & vi skrittar fram hästarna ihop på stallplan innan vi kliver in i ridhuset. Denna dag är det ju mulet & inte problem med värmen iaf... Hinner trava hästarna lite innan Cia sätter igång oss. Cia tycker inte att Tubbe har problem med bjudningen, men fick höra efteråt av Anki som tränat mig, att jag red på honom bättre än nånsin, haha. Vi red skänkelvikningar i trav, halvt igenom & Tubbe kändes kanon här. Ibland tappar jag bjudningen men Cia bad mig rida rakt då några steg & sen fortsätta & det flöt jättefint! Dert var skönt att rida 2 & 2 för då kunde jag lägga in några skrittövergångar & ta ned pulsen lite, Svetten bara rann av sjuk-Annso men det kändes ok ändå. Galoppen dock har jag ju inte hittat honom riktigt, ibland har vi hamnat i en dragkamp. Anki har ju sagt att det bara att galoppera på & orka sitta men nu såg verkligen Cia när vi hamnade i den onda cirkeln. Det gör vi främst i vänster varv, där jag är megasvag. Nu bad hon mig komma in på en mindre volt runt henne där han inte kan ta stöd av vägg eller spår & lägga sig i min hand. På så sätt rider jag på bättre med mina ytterhjälper oxå. Till slut släppte allt & jag red sketabra! För i början när vi galopperade ropade Cia "sitt ned i sadel" & jag tänkte "jag försöker men det går ju inte", hahaha. Det jag påbörjade med, då jag tränade för Anna Björkman, knöt vi ihop detta pass. Kanoners! Cia vill jag nog träna för igen:)
 
Helt enkelt en superkul helg som tyvärr vart extra jobbig då jag inte var kry. Hoppas jag blir det snart för nu ska jag visst vara med i dressyrlaget för div III, haha. Nej nu ska jag ta & ringa ewe, kan ju inte bara vara häst hela tiden. Eller?

Puss & kram, skumbanan!

Vätskepaus efter massa bus:-)


Vackra Frostabäckens Kim Magic Mario!


Varför då da?

Varför läggs inte bilderna upp för? De ligger på min profil som att de är uppladdade men jag kan inte se dem...

Kan tipsa om några fina bloggadresser jag gillar:

* Ankis blogg http://dammangen.blogg.se/ -många läsare & tips för ridningen osv.
* Jossans blogg http://icq2000.blogspot.com/ -medryttare till hästen Isa & skriver om deras träningsupplägg.
* Moas blogg http://guar.blogg.se/ -en vän som bara skriver förjävla underbart!
* Ewes blogg http://myevelina.blogspot.com/ -en av mina goaste vänner som jag inte klarar mig utan
* Julias blogg http://juliaherlufsen.blogg.se/ -står oxå med sina pållar i Dammis.

Det får räcka så här än så länge;-)

Sup & svälg, trevlig helg!

Fredag & livet leker!

Japp nu känns allt lite lättare & bättre. Dels mår jag ofta så himla bra på fredagar, jag vet att jag har en helg framför mig & inte en massa tråkigheter. Visst, jag måste klara av min arbetsdag först men sen ni -då smäller det! Imorn kl 10.00 avgår första lasset mot MARKEBÄCK! Mamma är så gullig att hon åker med, så jag kan lära mig köra hästtransport. För nu när jag flyttat Tubbe till Dammis måste jag lära mig detta! Kan inte vara beonde av andra heller. Idag ska jag bara hinna: hitta ett hoppschabrak NUUU, packa till mig OCH Tubbe & vika in tvätten jag tvättade igår, kolla hur jag gör med Frostis (köra honom till lillebror eller mamsen?), ut med ett mail till alla om sista definitiva ridtiderna inför helgen, posta laganmälan för div III för häst dressyr, hoppas på att Yvonne vill med mig på en skrittur a'la björnrundan som vi kallar den, ja o sen ska man ju hinna med att jobba, äta o sånt. Vilket fall är det ju en massa roligt men jag längtar tills jag lastat ut Tubbe på stallplan på Markebäck imorn, för då finns inget att oroa sig över längre;)

Liten rapport om vad som skett oxå. I tisdags skuttade jag Tubbe lite 50-60cm. Sen erbjöd sig "kakan" att hoppa honom lite åt mig så att jag får se hur han gör. Jättekul att se hur han hoppar & hon gjorde ett galant jobb! De seglade över 90cm iaf & då började han koncentrera sig lite mer på hoppningen. När hindrena är lägre blir det mer full ös mot hindret & nästan bus. I onsdags hoppade jag upp på Tibbelito ca 16.15 & red mot Dammis. Jag slog 2 flugor i en smäll o red honom dit. Julia & Anki skulle ju möta upp oss & gissa om jag var lycklig när jag såg dem skymta bakom en kurva! Tubbe är HEMSK att rida ut själv på! Han gillar det inte alls, speciellt på "nya marker" där han inte varit förut. Får han gå bakom en häst så är han goaste hästen ever! Usch va ja var arg på honom då iaf...

Igår släpte vi ihop den nya flocken o det gick superbra. Först ut var Pajaz & Tubbe & de sprang runt o busade som galningar. Vi släpte dem i en orörd hage me massa snö så de fick bra fäste. Sen släpte vi på River & Lussan & då var det 4 busar! Ojojoj men till´slut gav Lussan o då likaså River upp & började pausa. Senare vid lunch så hade vi fått vårat kärlekspar: Lussan & Tubbbe. De är sååå kära! Ingen kommer nu nära Lussan & Tubbe är kungen i hagen:) Han har till o me fått klättra på henne en del...

Hade en rörig dag igår med ihopsläpp av flock, besiktning av min skrutt bil som gick igenom :-) & sen blev det nya skor på Tubbe, så tog semester från jobbet. Framåt kvällen tog jag & Anki en ridtur i skogen. Det var ju helt fanstastiskt väder. Vi var ute i 1 tim & 15min. Jag sitter iaf med träningsverk idag & kan tänka mig att Tubbe oxå har det. Jag menar, vi har ju hamnat på "Camp Dammängen". Jag & Tubbe kommer va i toppform till sommaren, hihi. Vi red upp för "svarta backen" & sen upp över berg, igenom vatten & trav/galopp på snöiga grusvägar. Sen kom vi till "sista hindret": en vägbom! Den kunde vi inte brås oss på & det var ett jättestup nedåt på en sidan av bomen o brant upp, på andra sidan av bomen, så då valde vi att ta dte säkra att hoppa av o leda hästarna runt bomen. Det var rena vildmarksturen igår & WOW vad roligt det var!!! Anki - det där ska vi ta många gånger fler! Kanonbra arbete för hästen att få pulsa genom snö, trampa sig igenom djup lera upp till hästens knän, en del klättrande upp & nedför & sen blir arbetade lite i alla gångerter lite löst med bra tempo p ågrusvägarna. Det var lovely!

Ni få som hittat min blogg: jag ÄLSKAR komentarer:-)

RSS 2.0