Check!

Nu är det inte mycket kvar. Idag presenterade vi "Svantes Gård" för politikerna & det gick ju alldeles strålande. Känner mig väldigt nöjd med vårt arbete & gruppinsats. På morgonlektionen hade vi video där vi kollade på alla gruppers filmer, åter igen gjorde min grupp ett fantastiskt lyckat & bra jobb. Största elogen här goes to Christina. Tydligen satte hon sig för att redigera filmen förra veckan & upptäckte då att filmen var borta. Hon tankade efter mycket om & men, in den igen för att redigera den. Sen händer samma sak IGEN! Så Christina har klippt vår sjukt braiga film 2,5 gång kan man säga. Vår film heter "Från Pungen till Graven", parodi på livet=)

*Videokursen -check!
*Puttlabäcksredovisning -check!

Kvar innan sommarlov: gruppsykologi med De elva samansvurna tills onsdag.

I helgen blev det ett besök på Kvinnerstadagarna som gav en massa underhållning. Därefter åkte vi & trängdes med resten av Närke, på Marierberg. Vi höll oss på H&M & inte Media Markt (nyöppning & timslånga köer). Blev några nya shorts, strandlinne, solkrämer, solgralsögon & flipflops. Söndagen parkerade vi oss på en stoor filt på gräsmattan & övade oss inför Mallorca. Vi övade så bra, att darling brände sig i solen, hahaha. På med den dyra aftrer sun'en:)

Saknar bästa serien nu som inte har fler avsnitt att se! Cougar Town! Har du inte sett den, SE DEN! Helt min typ av humor.

            

Hörde av min mor, som ja allt för sällan träffar, att min kära bror kommer hem i helgen! That's lovely! Kommer nog bli första helgen på nästan 5 månader som jag inte kommer träffa min gobit. Då kan jag leka med bror istället. För självklart när man väl är har tid, då sticker typ Jess på jobb i Pakistan, klasskamrater flyr hem för sommarlov osv... Det sägs bli vackert väder så kanske blir att man poolar lite?! En gammal bild på bro'

                

Såg en annan så sjukt ful bild bland mina foton på datorn. Jag är ute & rider med Anki på Tubbe & ska som vanligt slita upp mobilen & fota. Avslutningsvis kör man "a'la fjårtisvarianten" & fotar sig själv. Vad händer då? Jo min stora & saknade drummel till häst går in i ett träd (han kommer under men glömmer mig som ryttare på ryggen). Okej, jag överdrev, det var en kvist. Vilket fall, jag lyckas ju knäppa av just nu jag får kvisten i ansiktet, då jag glömmer att styra, då jag har full fokus på att se snygg ut i kamerna, hahahahahaha.



Ser ni den stora grnen/kvisten på höger sida av min kind? HAhahahaha

GodNatt!

Fabulous Friday

Vår sista lektion i friluftsmetodik är avklarad. Vi fick massa lektips som man kan använda på läger man ska jobba på i sommar, vi som ska det. Alltid topp att ha lite lekar i sitt bagage.

Snart ska jag iväg & jobba på kvinnersta. Vi ska grilla ikväll med alla ungdomar, så mysigt! Bakade igår baguetter till kvällens grillande. Imorn är det Kvinnerstadagarna, värt ett besök! Kommer va loppis, café, nybakat, riduppvisning, möjlighet att prova olika skogsmaskiner o annat skoj, åka häst & vagn, koparad, uppvisning av oxen på 1200kg, hunduppvisning & sen borde väl alla smådjur va med oxå +massa mer =)

Ne ni, nu ska jag lägga mig i solen & njuta! Bebbi kommer ikväll, lovely!

I can see through now

Idag har vart nyttodagen emot gården! Vilken spurt vi hade i skolan idag! Vi har jobbat med en av de största projekten detta läsår & det har vart jättekul. Vi fick själva delas in i grupper om 3-4 pers/grupp. Sen kom 3 häften med instruktioner till vårt arbete; att bygga upp vår egna fritidsgård. Vi fick en lägesanalys av staden Puttlabäck, dvs invånarantal, föreningsliv, problemområden, antal skolor osv. Vi fick även info hur & vad "politikerna" i staden vill ha för sorts gård, att vi ska jobba hälsofrämjande etc, antal heltidstjänster att anställa etc. I min grupp var det jag, Lejla, Ida & Jenni. En intressant sammansättning då vi är från Karlskoga, Örebro, Säffle & Lidköping med totalt olika bakgrunder, arbetslivserfarenheter osv. Vi gav alla olika persektiv & det lilla extra då vi har tillsammans, en riktig gottepåse med kunskaper att tllföra. Som ex jag själv, som jobbat med löner fick till ett riktigt bra personalschema i excell (tror jag). Arbetet slutade på 12 sidor där varje mening är välarbetad & genomtänkt & blev inlämnat idag - 2 dagar innan deadline! Så himla stolt:) Vi var supereffektiva & bara öste hela dan. Riktigt roligt att jobba med ett större projekt en heldag, då man ser resultaten fort & man kan få gräva ned sig rejält, så pass att man nästan glömde raster & matlusten. Ni som upplevt att jag verkat otrevlig, har det inte varit min mening, har vart väldans fokuserad. Arbetet innehåller en inledning där vi beskriver vilka vi riktar oss mot, hur vi ska jobba & bakgrunden till "vår gård", verksamhetsplan med målbeskrivning, metodbeskrivning, miljö & vision. Vi har gruppverksamheter, det här "händer på gården", bakgrund & info om vår personal, gården & dess lokaler med en ritning över den som bilaga & lite andra bilagor... Det var superkul! Verkligen lärorikt. På måndag ska vi möta "politikerna", dvs 2 av våra lärare som ska spela politiker & ställa frågor kringa arbetet. Så fortsättning följer kring detta med "Puttlabäck".

Hemkommen gick jag & umgicks med min kära mormor. En riktigt go mormor som lagar mina kläder, bjuder på mat & nybakade bullar:) Hon informerade även mig att det var 4kr billigare med smör på Lidl mot Ica, haha.

Sedan dess har jag försökt reda ut getingproblemet (hittar dem inomhus trots stängda fönster & dörrar) & bäst av allt, putsat hälften av alla fönster i mitt lilla hus. Freakin' fantastic!

Tänkte surfa på nätet nu efter lite sommarkläder, till helgen blir det jag & darling som tar en tur till Marierberg. Shoppa lite inför Mallorca är ju ett måste! Ni som inte har nåt planerat för lördag, det är Kvinnerstadagarna -åk dit & kölla läget. Varje utbildningsprogram håller i en liten uppvisning typ. Ska dra med min karl dit en sväng innan shoppingen.



XOXO

Tjejigt värre

Har just bölat som en stucken gris till vad jag gissar, är säsongsavslutningen på Grey's Anatomy. Följer de flesta serier via tvshack.net. Så om de inte visats i Sverige än - be prepared! Det var såå sorgligt & spännande!

Tur man vid sin säng har 734 ljuvliga, underbara sidor att läsa som drottningen av chicklit skrivit. Nämnligen Marian Keyes med boken En förtjusande man.



Fortsätter annars att drömma mig bort mot Mallorca & Cala Bona....

XOXO

Lite fattigare, lite lyckligare

Då var besultet fattat & kontot typ tömt. Tisdag 8/6 lyfter planet från Örebro mot Mallorca & värmen, med mig & darling på planet. Jag är så gaalet lycklig! Jag älskar att resa & kommer att gå på rosa moln fram till avresa & självklart även under själva vistelsen. Måste dock erkänna att en del av resandet är just det lilla pirr som infinner sig i mig, som jag nu har, inför resan. Jag borde diska, tvätta & plugga men kan inget annat än surfa runt bland bilder & googla information om vårt resemål. Hela denna dag har ju f-n gåt åt till detta, haha. Snart får jag väl ta ett ryck & göra lite nyttigheter.

Vi (jag) beslutade för att boka in oss på Sunwing Resort & Spa Cala Bona ****+. Vi la till frukostbuffé för 575kr & har nu en 2-rummare i byggnaden Mimosa. Hotellet är 3 stora byggnader med 5 pooler på totalt 872m2. Visst, hotellet är för familjer med barn men det verkar ju gigantiskt så i ska nog ha lite mys oxå. Hotellet erbjuder all inclusive så restauranger finns på området & likaså spa-behandlingar, gym & andra aktiviteter. Vi har 800m till havet & bor i en liten by. Ska vi in till Palma så verkar dock det ligga på andra sidan av ön. Får kolla skalan, googla hur många timmar det skulle kunna ta. Fast Palma lockar nog mest en molning dag.

Lite bilder på resemålet? Of course!







Om jag förstått det hela rätt, så kommer vårt rum att se ut typ som detta ovan. Dett nice! Hotellet genomgick en renovering 2008 så det är modernt inrett nu:)

Det bara spritter i mig. Ååååh va jag älskar att resa! Kommer bli alldeles underbart att får resa med darling, övertygad att vi kommer ha superkul!





Resetips om Mallorca?

Jag & darling hade från början spanat in Kroatien som resemål i sommar men efter lite undersökningar så verkar det som att det är stor regnrisk där, iaf i juni. Efter lite runtspanande så enade vi att resa från Örebro, både tidssparande & då även mer ekonomiskt. Kvar som resemål blev då Mallorca & det ser ut som att vi åker då om 2 veckor. JAAA OM 2 VECKOR! Ska ju bara bestämma oss vilket hotell. Vi har hittat 4-stjärninga till riktigt bra priser & flertalet av dem har liknande standard & faciliteter. Så vilket av dem då? Nån har fler & bättre pooler, nån har bättre & billigare frukost (för ett tilläg för 575kr för en vecka), nån har närmare storstan, Bättre balkongutsikt, nåt hotell ligger PÅ stranden som verkar va av bra standard. So well my friends, I need your help. Vart ska man bo i Mallorca? Stad? Hotell-namn? Bla heter hotellen som vi kikat på Ponent Mar, Sunwing & Spa Cala Bona, Sungarden Viva Cala Mesquida Resort, Sungarden Alcudia Pins, Sunfamily Iberostar Royal Christina & Sungarden Sea Club. Nån som har erfarenhet? Vad ska man ta? Vi vill ha nära till havet, fina pooler att leka i, trevlig balkong, minst 3-stjärnig standard & hyffsat nära till nån stad. Shoppingen ska ju va bra i Palma men ska man bo nära? Eller vilka byar är mysiga & romanitska att bo i?

Hade en helt otroligt toppenhelg i södern. Laddat mina batterier med sol, kärlek & mat!



Nu ska jag kolla Grey's & invänta trevliga kommentarer från Er! Inget hört, så kommer det nog bokas imorn iaf =)

Sov så gott! XOXO


Fritisledarutbildning

Fick en fråga om min utbildning, så detta inlägg ska jag ge en kort information om den jag studerar, på Karlskoga Folkhögskola. Mitt första år har vi nu läst i skolan, så som man gjorde i gymnasiet. Alltså en lektion i gruppsykologi för att sen ha rast & sen kanske läsa tro & kultur. Skoldagarna är måndag - torsdag 9 - 16 & fredagar 9 - 12. Nästa år görs detta om och vi ska läsa projektvis. Det ska bakas samman så man läser mer flera kurser i ett svep, under ett tema. Exempel, varje höst håller vi i en friluftsdag för Mullhyttans skola. Inför denna så läser vi på, diverse relevanta kurser & avslutningsvis håller i denna friluftsdag. Då man studerar på folkhögskola finns inga prov eller liknande. Man ska ha minst 80 % närvaro & deltaga i diskussioner, seminarium, hålla föredrag & andra aktiviteter. Vi läser ofta många sidor i en bok, som vi sedan diskuterar & jobbar med i skolan i grupp. Mycket av studiesättet handlar om gruppaktivitet då man som fritidsledare bör fungera & trivas i grupp.

Skolan är 2 årig utbildning & mycket handlar om att växa som en person & hitta sina sidor som man är bra på respektive lära sig hantera andra sämre sidor. Därav så fjällvandrar man bland annat, vilket är en fantastisk upplevelse! Du lever i grupp, lagar mat tillsammans & lär dig hantera dig själv i "svårare förhållande". Detta leder ju till att du kan ta ansvar för dig själv, när du i nästa skede kanske har en hel grupp tonåringar omkring dig, som du är ledare till.

Att studera på denna utbildning är på heltid. Periodvis så är det lugnare men man bör vara klar med att kunna prioritera skolan då ibland sker kvällsresor som studiebesök & annat. Jag kan också informera att denna utbildning är galet rolig, vi skrattar oftast hela dagarna & vi lär oss massa roliga saker. Ibland kan det va tufft då man pratar om personutveckling, man börjar ifrågasätta saker omkring sig typ "hur tänkte han när han gjorde det valet? Varför säger hon så?" Osv.

Våra lärare är otroligt kompetenta & jag har inget att klaga på. Vi måste ha de bästa i Sverige! Vår kursansvarige jobbar mycket för fritidsledarutbildningen & är aktiv med jobbet mot politiker osv på sin fritid. Det gör att hon alltid är uppdaterad vad som sker i samhället & brinner för vårt yrke. Dem alla är makalöst duktiga på sina ämnen!

I veckan var det Vårruset i Örebro & vi tjejer + lärare hade tryckt upp snygga linnen (skolan stod för tryckkostanden). Tyvärr var jag tvungen att jabba pga händelsen jag nämnt om & kunde inte deltaga. Snodde denna av http://idainlife.blogg.se/ 



På ryggen lyder texten
"Fritidsledartjejerna
Karlskoga Folkhögskola"

Nu ska jag bjuda på några fler bilder från vår kanotfärd till mina läsare som inte finns på min fejja.





Mellanmål med bananer behövdes under paddelturen!



Det gäller att va klädd rätt & ha telefonen (som jag har i en plastfick på bröstet) på ett säkert ställe.



Många hinder stötte vi på då vi paddlade i Igelälven. Våra lärare Ewa & Bengt hjälper till på sidorna=)



Kanotbivack/ vindskydd/ sovplatsen byggs.



Tacosmiddag ute i naturen. Skeeetagött!



Vacker natur!



Efter en hård & iskall natt vaknade vi till sol & värme. Här rivs kanotbivacken & Ida packar sina grejer.



Gänghäng & paus i paddlandet



Här bakas det muffins i vanliga formar & även i apelsinskal:)



Jag & Lejla delar på en apelsinmuffins. Blivit lite solbränd oxå=)



Pure beauty!



Vår andra natts hem.



Solnedgång



Mjukt solljus på mig



Ida diskar sin kåsa



Ibland hoppar man av glädje & känslan av samanhang (KASAM)



Min lärare & akterpaddlare Bengt!



Sista morgonen bestämde vi gemensamt att kliva upp kl 5 på morgonen & ge oss av. Solen strålade för full gas men man kan ändå se röken av vår andedräkt ryka. Det var rejält kyligt men varm blir man då man packar på sig kläder & sätter fart & paddlar.



Elin & Erica kör hårt =)





När man kliver upp så tidigt, så behöver man en brunch. Här har vi stannat för en rejäl brunch, det steks pankakor över denna eld som sen serverades med vispad grädde & sylt.



Här steks det bacon! Det vart även äggröra, kaffe, varm choklad & macka för de som ville. Snacka om hotellfrulle i skogen=)





That's all for now folks! Nu ska jag städa, leka med kissen, tanka bilen, hämta tvätten & sen dra med polon till min darling i södern.

Ta hand om er & var rädda om er!
XOXO

.en tung dag.

Jag säger 3 underbara, sagolika dagar men iskalla nätter på kanotfärden. Fyra dagars ledigt med darling med New Body-jobb, shopping & mys i Örebro, restaurangbesök på indiska, KANONkul & adrenalinpumpande paintball & partaj med bror & grabbsen, kusinmiddag med kusinbarn hos mormor & morfar. Personalschemaläggning av Puttlabäck, läst 73 sidor gruppsykologi. Idag väcks jag av ett hemskt besked:

- en 19 årig kille har drunknat vid Kvinnersta kalkbrott. Han skulle tagit studenten om ca 2 veckor.

Jag tillbringar fm i skolan & lyssnar till en föreläsning & beger mig sen till "mina elever", arbetskollegor på min arbetsplats. En tung dag!

Vila i frid!

Mycket att smälta nu...




Packar

Det snurrar för fullt i mitt huvud nu. Tänkte skriva lilla men har faktiskt ett väldigt stort huvve om man ser storelksmässigt. I alla fall, så åker vi ju imorn mot Hällefors. Det gäller att man får man massa varma kläder men samtidigt inte för mycket. Vi ska ju ändå bara vara borta 3 dagar. Det är så svårt att göra urval. Samtidigt är jag orolig att glömma att packa nåt. Lite speciellt det här att packa ned allt viktigt i miniformat, så att packningen inte tar för stor plats.

Satt med & lyssnade idag, när min lärare intervjuade 2 sökande till utbildningen för nästa år. Det var superinterssant! Hemma efter detta så åkte godingen o handlade medan jag städade. Hem kom han med en klotgrill som vi fick skruva ihop för att sen sätta fart på. Blev hamburgare som avnjöts i solen. Det va galet gott!

Ensam som vanligt en söndag kväll men snart kommer godingen hit igen. Tur vi har lite röda dagar på vår kalender, så vi får lite mer ledigt ihop=)

Ha det fint mina vänner. Nu ska jag gå & trycka ned mitt liv i en vandringsryggsäck på 55l. Sen hoppas jag att jag ska sova som en stock, så man är full av energi imorn. Kommer nog få en hejdundandens massa träningsverk!

XOXO


Don't be a bitch!

Dagarna går så fort så jag knappt vet vad jag ska ta tag i, när jag väl får ledig tid. Har jobbat, varit på trevligt styrelsemöte hos Bibs, fixat med tryck till Vårruset, haft städveckan i skolan, fixat me fälgarna, skolarbeten, skvallrat med Anki, hälsat på mormor så hon kan laga mina jeans, handlat mat, tvättat -ja ni fattar;-) Ändå trodde jag att denna veckan skulle bli lugn. Jag är väl en tidsoptimist.

Snart kommer min underbarast hit! Då ska vi bara chilla. Helgen kommer bestå av mest packning & inköp inför måndag, då vi ska åka iväg på kanotfärd med klassen. Ska paddla i Igelälven från Hällefors-trakten ned till zinkgruvan typ. Ska bli så galet roligt! Söndag ska jag en sväng till skolan, för att träffa på de som sökt till fritidsledareutbildningen, till nästa år. Lärarna ska intervjua dem medan vi guidar runt dem i skolan & också hinner få en glimt av dem.

Såg ett skojjigt filmklipp på fb, ge klipper sina 2 minuter - det är värt det! En grymt cool katt!



Ikväll blir det hemmagjord pizza, perfa det! Måste ladda upp med mat för att orka paddla juh.

Vad ska folk göra nästa helg då det är långledigt? Ha en trevlig helg nu iaf!

XOXO

Humörsvängningar

Vaknade med en hemsk skallebank med skyndade mig iväg till skolan. Kom på i morse att jag inte skulle tvätta håret, dags att vänja sig av vid att tvätta det varje dag. Detta leder till att jag inte riktigt vaknar till då. Älskar att stå & vakna till liv under varma vattnet som rinner över mig. Kom iaf till skolan & där ser jag hur klassrummet är nästintill öde. Jo vet ni? Vi jobbar ju hela f-m med EU-arbetet & det gör vi självständigt. Lektionen efter lunch var idrott & där skulle det tränas till Vårruset som vi ska deltaga i. Så då är ju frågan "Va fasen körde jag från min darling igår, när jag kunde legat hos han idag med?". Snacka om att jag blev sur! Trött, skallebank & sen detta?! Satt ändå i skolan o gjorde en del skolarbeten i datasalen till vi blev utkörda pga lektion. Hann småprata lite med Ida-gull oxå -always a pleasure.

Nu är iaf mitt EU-arbete inskickat, tvätt har tvättats & jeans har lämnats till mormor för lagning. Underbart att ha dem hemma! Tog även en lite powernap förut, ska bli intressant att se om ja ska va megapigger i natt då man ska sova. Just nu är jag trött men det är ju inget ovanligt. Vanligt för mig, är att va pigg då man ska sova & trött då man ska vara vaken & göra en massa. Why? Livet är väl bara orättvist...

Börjar längta till sommaren o allt roligt som ska ske då. En försmak på detta kommer att ske nästa vecka, då vår klass beger sig iväg på kanotfärd. Sjuuuuuk kuuuul ska det bli! I tre dagar ska vi vara ute & paddla & sen är det ju långhelg efter det, en toppenvecka, kallat. En morgon ska vi kliva upp riktigt i ottan, för att hinna sitta i kanoterna & uppleva soluppgången i kanoten. Samtdigt så kommer vi förhoppningsvis ha några burriga bävrar simmandes omkring oss. Mysepyse! Har redan planerat hur jag ska få med mig min fina kamera, utan att det finns risk för att den dränks eller slås sönder, så ni kan va lugna. Jag ska ta en herrans massa bilder, wieeee.




Ska väl ta o plugga vidare....

Love







RSS 2.0