Cute



Jag fick ett gigantiskt leende av detta otroligt söta klipp. Kanske det finns fler där ute som behöver det? Vassago till er :)

Regn, regnigare, regnigast

Alltså har det någonsin regnat så här mycket i november? Jag pallar snart inte mer! Enligt ett rykte, så ska det bli snö o minusgrader framåt helgen. Det HOPPAS jag verkligen, vet f-n inte vad jag gör annars! Så pisstrött på skiten... Kollade på Nattis bilder från Gambia på Fejjan, det gjorde verkligen ONT i min kropp. Så sjukt längtar jag efter värmen & solen. Kan nån bara komma o rädda mig?

Alltså vissa kanske inte märker av det så mycket, vädret. Själv satt jag en timma på Tubbes rygg, i regnet. Hans öron hängandes i sidleds, för att inte få vatten i dem, kröp han fram. Inte ett dugg intresserad av en regntur, haha.

Well, julpyntade igår vilket förhöjer stämningen men inser idag att jag glömt hälften av mina ägodelar kvar på vinden. Så får klättra upp nån dag igen dit.

Ursäkta min tråkiga ton men man kan inte alltid vara på topp. Känner just nu att det ser bara mörkt ut. Har inge skoj att se fram emot... Ge mig en energiboost! Someone?



Vad sägs om lite solbränna som på denna? Kreta 07



Eller vad sägs om att kliva i det där grön/blåa vattnet?

1a advent

Ja då var det snart jul då & det är ju helt underbart! Kom nyss hem från stallet & är småsvettig efter en hurtig promenad med Tubbe. Tar ned pulsen lite innan jag kör på igen här hemma. Vi fick inget ridsällskap & att skritta ut själv på honom, nää... Då går jag hellre bredvid. Det är enklare att få honom trampa på i bättre tempo när jag går. Han är en fegis om vi är själva, haha. Sen är det ju inte fel att jag oxå fick lite motion. Det är ju jobbigare att gå i skogen med häst till hand än att sitta på & skritta. Appropå stallet så hade Anki pyntat sååå mysigt där. Fick lite julkänsla till & med:)

Igår var jag på julbord i Lunedet med Anki, Andreas, Lollo, Aron & hans föräldrar Gag & Karin, Marie-Louise & den lilla skitungen Simone. Nej hon är faktiskt ett litet charmtroll, bara skrattar o njuter va livet.

Imorn startar en ny vecka med nya utmaningar. Önskar jag kände så, känner mer "deppig söndag" just nu men med en svag julkänsla, som gör att man ser lite gladare på kvällen. 

Nej nu ringde min darling Jessica & ska komma på lite te <3 Snabbt kom mitt leende då!

New Moon

Om en liten stund ska jag iväg på bio! Jag fick en biobiljett i julklapp, då vi tjejjer hade juklappsbyte & har ännu inte haft tid att gå på nån bio. Jo det kanske man haft, de gånger då det inte funnits nåt spännande att gå på. Så snart ska jag åka o hämta Ida & Erica på internatet, mys-myyys! Vi ska självklart iväg o se New Moon o mina förväntningar är väl ganska höga, efter att läst alla böckerna nu. Oavsett så ska jag sitta & njuta av allt ögongodis som kommer finnas på bioduken, mums!

Igår var det åter igen tisdag vilket innbär dansträningen. Så himla skoj har vi och vad roligt det ÄR att dansa i grupp efter koreografin som brudsen satt samman. Det är två söta tjejer som går sista året på gymnasiet som har detta som sitt projektarbete. Det är vi - en "vuxengrupp" - och sen en barngrupp. Igår övade vi igen på våra två danser och det börjar ju sätta sig lite. Vi har ännu inte gått igenom hela koreografin till den ena låten men det här ska vi nog kirra. 13 februari har vi uppvisning i Bregårdskolans aula, så be there my friends!

Tubbe har fortfarande vila, vilket både jag & Anki är väldigt nöjda över. Hallå, skiiitväder! Regn, regn, regn o totalt mörker. Appropå Anki, så är hon numera jämngammal som mig, då hon fyllde år igår: GRATTIS igen! Skulle köpt ett par rosa gummistövlar men hon har en syster som tänkte detsamma som mig. Attans asså, va ska jag nu hitta på för bus till henne?

Snart är det helg igen:) Vad händer i helgen? Jag har ett sug efter shopping men ska nog försöka hålla mig eftersom snart är julen här & skulle hellre vilja köpa julklappar till mina nära & kära. Jo just, det ska ju så klart pyntas. Wieeeeee!!! I love x-mas!

Här kommer en bild på mig o mina män (Danny & Mårten), då vi var konferenciärer på internationella tema-dagen vi hade i skolan. Var vi inte stiliga där på scenen?


Foto by Lejla:)

xoxo

Använd ridhjälm!

Visste ni att man blir väldigt trött när det är becksvart ute? Hur ska man då hålla ögonen & hjärnan igång?

Försöker få klart en massa med skolan som snart staplas på hög men inte helt lätt. Hade planerat att fått skolarbeten klara i lördags men fick ju ändra planerna där. Träffade upp Julle kl 8 på morgonen (bara för att hinna med allt!!) så begav vi oss på en ridtur i skogen. Eftersom det var så fint väder, så tog vi en längre runda. På vägen hem började Pajaz (som gick framför mig och Tubbe) att småkrumbukta sig vilket ledde till att Tubbe OXÅ började med det. Pajaz fortsatte då han fick lite sadeltvång men varför Tubbe började härja i leran vet jag inte... Eller jo, han är vääldigt morgonpigg min herre! Så mina aningar är att han bara var busig. Han har ju vila nu och skrittas bara, så kanske han hade lite extra energi? Vilket fall, så slutade det med att jag hamnade i leran med en rejäl smäll mot huvudet! Efter en stund sittande, så att illamåendet o värsta explosionen i huvudet lagt sig, så hoppade jag upp igen och vi red hem. Totalt var vi ute på en tur på 1,5 tim. När jag väl kom hem så var det huvudvärkstabletter och sömn som gällde. Vad har man lärt sig här? Jo man ska ALDRIG säga att hästarna är på bra humör och att de är skötsamma, för då händer sånt här. Du ska inte heller rida utan hjälm, för hade jag inte gjort det, så hade jag nog åkt ambulans... 




Nog med visdomsord för denna dag, för nu ska jag ta o få ordning på mina läxor och arbeten.

Vila

Anki o jag åkte med Turbo mot Örebro, idag för att Anki skulle träna för Anna Björkman. Vid framridningen var han megabusig, jag satt i tele och såg inte så mycket av detta då. Sen när Anna kommer o vi pratat en stund och det är dags för att sätta fart, så ser han lite matt ut. Anna ser direkt att han gjort gigantiska framsteg och undrar då när han hade vila sist. Anki nämner att hon tänkte lägga in det efter helgen. Vi pratar om ruskningarna oxå, som inte var borta trots allt... Anna kliver då upp på en pall o försöker undersöka hans öron. Hon tipsar oss att kolla om det nog kan vara nån svampinfektion eller liknande han fått i örat. Passet för denna dag blev inte speciellt hårt, då vi enas att ringa veterinär för hans öra (som han ruskar extra mkt på sen vi pillat där) och en vila behövs. Han har ju faktiskt utvecklats jättemycket och då kan de behöva ta igen sig. Han kommer inte vila helt utan skrittas samtidigt. Med tanke på hans ålder, så bör han ju inte vila helt o bli stel o tappa muskler/kondition. Som Anna sa, så ser han väldigt sportig ut nu!

Jag tycker mest jag bara stressar o stressar. Glad att Jessica hann förbi på en te nu på kvällningen i all fall. Tyvärr har jag inte samma plats för vänner som jag hade förr. Det märks faktiskt en del skilnad, både plus o minus. Jag är i alla fall glad att jag fick ett besök o han umgås med Jessica idag:)

Imorn är det fredag och friluftsmetodik! Lejla hade fixat deg så vi kan grilla pinnbröd hon o jag, imorn. Gosig hon är!!!



Bild från fjällvandringen ½ gänget...

Tappra läsare!

Kikade just in för att kolla min statistik. Kände att jag bara va tvungen att lägga in ett till inlägg om detta: Vilka tappra läsare jag har! Har ju ganska många läsare varje dag, trots att jag i perioder är usel på att uppdatera. Med andra ord finns det några som kikar in då & då i förhoppning att jag kanske uppdaterat mig. Sånt värmer!

Blir en äkta idolbild på mig tiller, haha!




Mamsen

Jaha, då faller mörkret över Karlskoga & allt jag känner för är att krypa ned i soffan med boken "Så länge vi båda andas". Dem är galet beroendeframkallande böckerna/filmerna om Bella & Edward. Jag läser nu alltså 4e boken i Twilight-serien. I helgen har ju även "New Moon" premiär men hinner nog inte gå nu.... Ska ju på Takida i Örebro med my dear friende Jessica! Som vi har längtat! Förhoppningsvis tar jag bion helgen där efter? Eller? Hm...

     

Vi passar ganska bra ihop va? Råkade faktiskt lura en kille att han var mitt ex, helt omedvetet! Han hade visst missat hela Twilght-hysterin, hahaha.

I helgen tävlar Anki Tubbe den sista tävlingen för denna säsong. Blir oxå inne i Örebro & då jag ska på Takida kan jag inte vara med & hejja på dem. Känns tråkigt men tror de klarar sig utan mig.

Hade en fantastisk & alldeles magisk praktikvecka, förra veckan! Shit så inspirerande det var!

Idag fyller min älksade mamma år, GRATTIS!





Kändis är vad hon är!

De som känner mig vet att djur är nåt jag intresserar mig av. Ni andra som tycker de är häftiga, se detta otroliga klipp!




Dags att att plugga lite för snart ska jag & Anki iväg på möte om kommande tävlingssäsong, på distriktet.

Have you?


Lyxhelg

Helgen har vart lugn & skön med lite glada nyheter. Anki & jag lastade Tubbe igår morse för att åka till Lillerud, då Anki skulle starta LC:1 & LB:1. Visst, Tubbe är stark i dessa klasser men det är inte värsta gångartshästen & konkurensen ute på tävlingarna är hård. Denna gång så sopade dem banan totalt med en vinst i båda klasserna! Jag var/är så lycklig och stolt över detta. Bilder kommer så snart jag orkar ladda över till datorn.

Efter hemkomsten så sov jag en stund i soffan o packade sen en påse o promenerade till mamsen. Där bjöds det på fläskfilé, potatis o kantarellsås. Jag o bror slogs om den sista skvätten vinet till maten då han var hemma o hälsade på. Det spelar ingen roll om man är 5 eller 25 år, vi är alltid barn hos mamma:) Sen gick grabbsen ned i bastun medan ja tog ett bubbelbad med hårinpackning på övervåningen med lite tillhörande skumpa. Assså snacka om lyxlördag. Hade funderingar på att hänga med grabbsen ut men tog beslutet att återgå till min soffan o Frostis.  

Introducerade facebook till mamma oxå! Hon har insett att det är bästa sättet att hålla kontakten med mig o bror, haha. Det är rätt att anapassa sig efter samhällets utveckling!

Idag var vi ute på en skogstur på pållarna. Det var jag på Tubbe, Anki på Yoshi o Emma på Lussan. Skönt med frisk luft!

Imorn börjar jag min praktikvecka på Österledskyrkan. Ska bli superskoj, spännande o lärorikt!




Eko

Skit, skit, skit! Vill inte va en student längre! Skiiiiiit!

Kollade nyss kontot o det typ ekade där inne. Det går inte ihop sig! När man har häst, hinner jag ju inte jobba mkt extra heller. Vet inte just nu vad ja ska ta mig till. Äta? Nä jag får väl banta då, eftersom ja inte har råd med mat... Buhu! Vill bara lägga mig ned och skita i allt. Att det ska vara så svårt?! Jag har knappt handlat nåt heller. Jag kan ju inte heller se ljust på framtiden då vi inte får några pengar i december. Alltså nästa utbetalning är 25 november och därefter är det 25 januari.

Skitkul!! Jaa jippie! Känner ni min fredagskänsla?



Hoppas det går bättre för er andra där ute och i så fall, njut av det!

Mama's proud!

Anki har idag tränat för Johan Ekenberg, killen som är ganska högt utbildad domare och tränare. Osäker på exakta statusen så hoppar den men han är iaf väldigt kunnig. Det såg jättebra ut och han plockade verkligen fram dem idag. Ruskningarna som han haft för sig, löste Johan med långpisken. Hahaha den är han känd för! Problemet med Tubbe var att han gick lite på bogarna och behövde aktivera igång sig och höja sig lite mer i formen. Ni skulle sett dem, det var balettdans! Så Malin, nu har vi inte längre det problemet:) Det behövdes inte piskas PÅ Tubbe utan jagas igång mer bakifrån bara. Johan satt och berömde Tubbe för fina gångarterna och pratar om LA/MSV. Det provades ju till o med att trampas lite men det var han inte stark för. De jobbade på i galopp från A i öppna för att vid X gå ut i diagonalsluta i galopp. Turboalinen var ganska löddrigt svettig, haha. Finfina Tubbe!

Busbilder från hagen där han tror sig vara yngligen i hagen men är gammelgubben.



Om man inte är snäller mot Turbon i hagen så kan han säga ifrån...



"Men står mamma här o tittar på oss?"




Bäbis-Yoshi blir såklart nyfiken när ja klättrat upp på en sten för bästa utsikt:)



Tubbe o Yoshi busar...



Helst väljer ändå Tubbe att stå o kivas om vem som kan få tag i den andras grimma!

Vad ska ni kära vänner hitta på i helgen då?

Turbo placerar sig

Hemkommen från styrelsemöte hos B o vi hade skoj o mys som alltid. Drack kaffe och känner att koffeinet sitter kvar i mig så kan ju passa på att lägga in lite hästbilder. Anki startade ju som sagt Tubbe i lördags i Laxå och fick 69% i LB:0 som gav dem en 2a plats. Det vart alltså en blå rosett, plakett och en ROSA (uuuusch) grimma. Anki var sååå lycklig över den o jag mindre nöjd, haha. I LB:1 så pressades han lite mer o ruskar då irriterat på huvudet och gav dem 65,83% och en 6e placering.


Tubbe får här sin blåa rosett o rosa grimma!


Uppvärmining nedan till 2a klassen:)




Två starter med placering i båda klasserna, en otroligt lyckad och bra dag!

I helgen så ska det tävlas igen, får passa på nu då det snart bli det långa mörkerperioden. Tubbe har även varit hos tandläkaren i måndags och allt såg fint ut trots hans överbett.


Måndag

Då har en veckas höstlov passerat och en ny skolvecka har dragit igång. Hann inte ta mig till dagens enda lektion, då jag var med Tubbe till kliniken för att kolla hans tänder idag. Fanns lite vasst men allt såg bra ut trots hans ålder och överbett. Så himla skönt att ha det kollat!

Så nu ligger jag i soffan och har psykologiboken bredvid mig men tycker att allt annat känns mycket roligare. En hel vecka har jag haft på mig! Det är ju fuckning otroligt av mig. Fast såg på fejjan att jag inte var ensam om detta...

Mitt kära liv är ju alltid lite up & down, precis som alla andras oxå men jag är kanske lite känsligare än många? Nu tror jag att jag lyckats rett ut lite trådar och är tillbaka iaf. Har insett att jag inte har, varken råd eller tid med Tubbe som jag hade, då jag jobbade. Vissa dagar i skolan är det fullt ös och nästa jättelugnt. Det är ju inte heller så, att man hinner ta ikapp stallet nästa dag då det är lugnt. Trodde nästan att jag skulle behöva sälja mitt hjärta, för han är ingen häst som mår bra av att inte ridas. Som tur är, så var Anki villig att inleda samarbete där! Vi ska väl typ dels lite på honom. Hon kommer att träna o tävla honom och jag rider där emellan när jag hinner och kan. Mitt hjärta lättade en hel del då vi kom fram till detta. Önskar av hela mitt hjärta att jag hann med allt men bara att inse att jag inte kan det. Det handlar väl om att göra prioriteringar i livet och just nu har jag bestämt mig för att gå en 2årig utbildning och det ska jag göra!!!

Var i Göteborg på Malins 30års fest och där hade jag kul vill jag lova! Massa folk man inte sett på länge som var skitkul att catha up me. Sen gick jag, Schömpa och Henrik vidare ut på staden och träffade upp Lena, Davlan o hans syster. Hamnade bla en sväng på Tranquillo och dit vill jag återvända!



Här ovan är delar av the Winning team: Anderssonskans Bitches!

Mina underbara vänner efter lite softisch fika på söndagen. I love them and miss them here in Charlsewood.

Har fått lite annat gjort under min lovvecka som en WALKINCLOSET! Mimmi, jag o Wilma tog en tur i höstmörkret till Ikea. En tur jag sent kommer glömma. En hel del kvar att grejja med i rummet men en garderob är ihopbyggd efter lite hjälp av pappa-mats. Jo jag försökte faktiskt själv, i hela 4 timmar! Det gick totalt åt pipan, vi behövde bygga om allt jag hade gjort, hahaha.

Har lite mer bilder på telefonen nu på datorn som tex från lördagens tävling i Laxå men borde nog läsa klart läxan nu. Så morgondagens inlägg kommer det bli hästprat I guess.

 

XOXO


RSS 2.0