Ryttargala

         

Jehuuuuu! Gå in på vår hemsida och anmäl dig för en helkul kväll:)

Depp-läpp

Ingen bra dag idag. Känns bara deppigt och ledsamt...



Tubbe & jag kisar mot solen tillsammans.

Hjälp!!!

På torsdag ska vi ha nån sorts internationell dag i skolan för att öka vårt förstående för olika kulturer i vår värld. Fritidsledarna fick som vanligt bli tilldelade ansvaret att arrangera ihop denna dag, typ knyta ihop den. Olika områden delades upp och jag hamnade i gruppen "konferencier". Tänkte att jag kan hjälpa till att rodda allt, inte just på scenen. Nähe, tji fick jag! Jag & Danny ska vara det ihop. Hjälp! Vad gör vi? Nån som har bra idéer? Vi skulle ju kunna ha folkdräkter på oss från olika länder men vem har en sån i garderoben? Nåt musikmedly som har olika kulturers musik blandat? Det står still iaf och vi ska fylla ut 1 tim och 15 min på scenen. Visst, vi ska be alla grupper presentera sin "workshops" men det känns lite galet allt detta. Min hjärna är död. Har nån av er där ute lite idéer?

Klockan är sex, om 30 min ska jag till stallet o har även en psykologiläxa att fixa tills imorn. Snart ska jag o Anki lasta Tubbe då hon ska träna för Ola idag.

Please help me! :-)

 

Gammal bild men tillika knasiga jag...


Mostly horses

Nu har ja lagt över en hög med bilder på datorn från mobilen, så i detta inlägg får nog bilderna prata:-) Börjar med en bild till Erica. Varje gång vi rider vår "favvorunda" som vi namngett den, så rider vi förbi runskrift på en sten. Kallas för Namnhällarna detta område. Detta är alltså bara taget med mobilen från hästryggen, så lite taskig kvalité.



Detta kort ovan togs i fredags då nästan hela stallets hästar var ute på en tur. Det var jag på Tubbe, Anki på Pajaz, Sarah på Yoshi och Charlotte på Lussan. Hur mysigt är det inte att vara så här i naturen? Mmm...

              

I måndags tränade Anki Tubbe för Ola och det gick som tidigare nämnt kanoooonbra! När vi var hemma i stallet ca 22 på kvällen, så blev Tubbis omstoppad för natten. Här har han ett mysigt fleecetäcke o värmebandage att ha över natten. Han fick även liniment på bakknäna som är lite svaga. Om man haft ett tufft pass, då ska de skämmas bort ;-) Man kan se på halsen att han är bllöt av svett. Stackarn som har kvar en massa päls...



 Tubbe säger till River att sluta upp med barnsligheterna ;-)

"Hm, ja går hem nu!", tänkte Tubbe. Gammelgubben hittar såklart själv hem utan hjälp...

 

Tubbe har fått sitt kvällshö men väntar på att få det smaskiga kraftfodret oxå innan han är nöjd.



I torsdags var det jag, Anki o Julle ut på favvorundan o vi hade en finfin höstdag så fram med kameran i skogen igen:)





Lussan trampar på först igenom allt. Inte mycket som får den donnan att tveka framåt.

Sen måste ja nu oxå visa lite hur vacker min stjärna Tubbe är!



Yoshi försöker nypa honom i baken samtidigt, hahahaha.



Han är ju bara så vacker Tubbe!

Idag har vi haft städdag i stallet. Superskönt att passa på innan vintermörket är här och slasken. Vart kanonfint! Ikväll ska jag möta upp Anna, Henrik, Lena Davlan & Madde (Anders?) på Reddan och sen vidare mot Jacks.


I Taket Lyser Stjärnorna

Fick ett hett tips igår från 2 tjejer i klassen som sett en gripande film. Söta Erica lade över den idag på min usb så har just tittat klart på den. Den va helt fantastiskt! Passade verkligen att titta på nu när vi läser ungdomskultur och man ska bli fritidsledare. Handlar om en tonårstjej som har en cancersjuk mamma. Kan verkligen minnas tillbaka till tonåren, otroligt snyggt gjort! Så ni som känner för att gråta en pool eller bara vill minnas tillbaka hur jobbig/svår och rolig tonårstiden var, kolla på "I Taket Lyser Stjärnorna". Mamma, jag vet att du ibland skummar igenom min blogg, jag har sparat den (filmen) på min dator så att du också ska kunna minnas hur vi hade det, haha. Både på gott och ont :-) Jag som växt upp med "bara en mamma" (har ju haft pappa-Mats oxå), kan verkligen minnas mor och dotter-relationen som denna story bygger en hel del på. Likaså vänskapasrelationer, kärlek och annat bus.

         

Jag, Anki & Julia var ute på våra hästar idag på den vanliga rundan idag. Alla skötte sig galant och Tubbe kändes mjuk och fin när vi travade.

Imorn är det fredag!!! Min favvodag av veckans alla dagar.


Kärlek till er alla!


Cogito ergo sum

Ibland tänker man en himla massa och ibland så kör man på och hinner inte med det. Just nu känner jag att mina tankar snurrar och då på allt och inget. Det mesta är ganska privata saker som man inte vill häva ur sig här. Tror jag behöver min Ewisch... Vi tänker lite lika och hon vet, vad vi ska prata om när jag behöver henne. Jag har massvis av underbara vänner omkring mig och vissa har jag djupare diskussioner med inom vissa områden än andra.

Anki red Turbo i ridhuset idag. Såg som vanligt helt kanoners ut. Tubbe blir bara starkare och starkare. Vi hade tänkt klippa honom innan med ett par gamla skär i den nya klippmaskinen. Tyvärr såg vi att hennes nya maskin verkar drabbats av samma åkomma som den gamla. En grej som sitter galet snett, så nu åker båda in på lagning! Jag travade av Tubbis idag och han känns som en dröm. Längtar att få börja rida igen.

Just ja, sa för inte länge sen att jag va nöjd med min kropp nu. Vad säger man, nu är det ändrat. Dessa knasiga tankar alltså. Just nu när jag inte kan röra på mig ordentligt, så känner jag mig direkt 10kg fetare. Skit!!! Hur ska jag hålla igång med min smärta i bröstet?

   

My darlig! Jag äter inte upp hennes öra utan pussar i luften, även om så inte ser ut...

Kom just på en rååålig sak! Schömpis o Lenin kommer hem i helga med sina karlar. Jiizzzäs så skoj!

xoxo

Tubbe underhåller

Det har vart mycket i skolan nu ett tag och helt plötsligt tittar jag mig runt och ser inga "läxor", va hände? Jo vi har ju även en sovmorgon imorn då vi inte har data. Jag säger bara: nice!

Var ute på björnrundan med Julia förut. Tubbe tränades för Ola igår med Anki som styrman. Det såg helt sjuukt bra ut! En hel del samling och då blev bakbenen väldigt trötta mot slutet av 30min-passet. Därför kändes björnrundan på sina 45min skritt på stig och grusväg som ett bra val idag. Träffade först på Jessica & Jonas som kom joggandes bakifrån oss. 5 min senare så sitter jag där på lång tygel, då Tubbe kastar sig upp & tvärvänder för något som är typ i diket. Jag försöker fånga upp tygeln men tror ju ändå att han straxt kommer att stanna efter att han hoppat runt klart. Så jag börjar skratta & prata med Julia som står stille med Lussan (Lussan fattar inte vad Tubbe håller på med). Då inser jag att vi skenar fortfarande, på väg hemåt, kanske ska stanna min häst då? Hahaha, så sick hela situationen. Hästar kan ju ibland hoppa till av oförklariga anledningar. De kan ju även vara på bushumör och vara väldigt rädda, för typ det mesta. Varför hoppade Tubbe då egentligen rakt upp i luften och sen skenade? Ja djuren underhåller oss må jag säga!

Sen kom vi i alla fall ned på stigen som är självaste björnrundan. Vi upptäcker efter att klättrad nedför en bit, att två stora träd blåst för hela vår stig! Så ingen mer runda kan ridas dit på ett tag. Vi vände hem hästarna och travade dem lite på vägen hem. Red in en extra vända på ett annat ställe, så att hästarna fick den motion de behövde. Kom tillbaka till stallet ca 18.45 och vi hade behövt reflexer! Det får vi komma ihåg till nästa gång.

Vidare en sväng in till Anki & Andreas där det bjöds på smårgåstårta och bulle, då Andreas fyller år idag!:) Fick gosa och leka med lillplutta Simone som var där. Shiiiit vad fort det går med henne. Har inte sett henne på 3 veckor och hon babblar mer (inga riktiga ord än..), tänder har kommit och hon kan numera klappa händer! Ojoj..

Just ja, Newbody-kläderna har kommit! Jag & Anki var till Bibban och hämtade dem:)

Snodde denna bild på Ericas blogg. Gillade ljuset, blev en mysig bild från i fredags i kanoten på väg ut till ön.


Lite segt ibland att komma upp?



Ön

Sitter i köket och håller på att tina efter att jag vart ganska nedkyld tidigare. Paddlade ut idag till "Ön" som ligger i St Lysingen med hela klassen. Så himla mysigt!!! En heldag i naturen. Vi kokade kaffe över elden för att sen laga mat till alla. Vi gjorde soppa med köttfärs, kål, lök, purjolök, potatis. Det var sååå gott! Till detta så bakade vi bröd som vi gräddade över elden i "ugnar". Jag har fortfarande deg på mina händer efter knådandet. Hur lyxigt är inte det egentligen? Nybakat bröd o varm soppa ute i naturen? det enda tråkiga var att det är skugga över hela platsen, där vi håller till. Med andra ord svinkallt en dag som denna! Lite bilder från mobilen:



Här åker första gänget ut mot ön!



Vi andra väntar förväntansfullt...



Ewa va kung på att paddla tillsammans med Ida, så jag o Erica kunde mysa o fota:)



Ida :)



Hahaha så snygga vi är här! På de som är små nu, kan man klicka på dem för att se i större format.

   

Någon hade problem med röken från elden? Andra hugger ved, eller så är man bara snygg?

   

Lina har med sig sin kära cola, så klart!

  

Smarrig soppa o nybakat bröd!

   



Ellinor, Sarah o Elin-häng!





Elin o jag, på väg från ön...





Lina i fören o söta Lejla.

Kan passa på att slänga upp bilder från igår när Sarah hoppade Tubbe!







Dax att ge sig av igen. Nu för att rida ut i skogen på Tubbe. Sarah ska med på Yoshi och Anki på Pajaz:) Skoj om Jullan följer med oxå men tror hon är lite sjuker...

Trevlig helg mina vänner!


Grrr

Jag vill oxå ha ett lejon! Ni har väl sätt denna? Om inte, sååå gör det!



Gick kanooonbra när Sarah hoppade Tubbe idag! Han hoppade upp sig jättefint med runda språng. Blev lite studs.

Imorn ska vi paddla ut till våran ö. på friluftsmetodiken. Det ska kokas soppa o bakas bröd vid elden. Vi hoppas vädret vill vara på vår sida. Vi fick ju regn så det räckte, på fjällvandringen.

Grr förrestem på telia!!! Massa strul med dem o så komemr man inte i kontakt med dem heller, gaasch! Tvn sluta sända just under "Inlåst" ett jätteintressant program. Verkligen bra gjort!

Natti natt

Hoppning

Idag ska Tubbe få hoppa! Snälla Sarah ville prova honom och tur är väl det, när jag själv är sjuker nu och inte klarar att rida. Jag har ju sålt min hoppsadel och rider mest bommar annars i dressyrsadeln. Tubbis älskar verkligen att hoppa ju:) Så vi hoppas att Sarahs sadel ligger, att ridbanan ser okej ut och självklart att Turbolainen sköter sig. Titta här då, vi har allt skuttat några gånger:

         

American pancakes

Hemma från skolan idag oxå för att kurera mig. Bröstet värker och andningen är jobbig. Vill inte missa mer från skolan så imorn, ska jag ge mig ut till verkligheten igen.

Gjorde idag lite brunch och testade american pancakes man kunde köpa på falska, färdigblandat. Bara att tillsätta mjölk!


Kan informera att det vart supersmarrigt med lite blåbärssylt till detta! Stod och funderade när jag stekte dem, att jag ju äter en massa onyttigt men mår helt okej ändå. Tidigare tänkte jag 24/7 på min övervikt och att jag kände mig obekväm med min kropp. Så fort man åt onyttig mat, kände jag ångest. Att banta har aldrig vart min grej, jag har för mkt humör för att folk skulle klara mig, vid bantning. Efter att jag köpte Tubbe så rasade jag i vikt och tappade en klädstorlek. Inser i mina funderingar, att det är just vad som räckte. Att slippa titta bland att kläder efter storlek L eller till och med XL ibland. Nu är jag en M för det mesta, vilket ju betyder MEDIUM. Jag är såå nöjd att vara en medium! Behöver inte vara lite, small, smal... Jag älskar livet och speciellt god mat och annan snask. Nu äter jag det jag känner för, rör på mig och andas frisk luft. Att vara snygg på utsidan är inte ett dugg skoj om man inte kan njuta av det, dvs pina sig för att se bra ut.

Ikväll ska Turbo till ridhuset. Anki rider honom (jag kan ju inte..buhuuu) och jag tittar på. Ridbanan är numera inte brukbar pga vädret...

Updates

Helgen var finfin i Västerås. Hade riktigt trevligt sällskap i bilen må jag säga:

Annars har jag blivit depp på att blogga. Har drabbats av ett virus. Har vart förkyld sen fjällvandringen som var v 36 o doktorn sa att jag kan få dras med det ett tag till om jag har otur. Har även lyckats överanstränga mig/hostat så in i norden, att mitt bröst värker nåt sjuukt. Kan inte andas ordentlig. Vet inte om det är muskler i bröstet eller vad det kan vara men innan det är läkt, så kan det ta 6-8 veckor. Så jo, jag känner mig rätt depp. Är ju himla svårt att rida med denna smärta. Doktorn erbjöd mig starkare mediciner men om man tar sånt, kan man ju ändå inte rida eller köra bil. Så jag försöker härda ut...

Okej, nu kan ja inte lägga upp bilder heller! Well, well. Får plugga lite mer och snart så är det ju ändå dax för de desperata hemmafruarna att roa mig:)

Måste bara bjuda på en gudomlig röst, kära sångaren i Pearl Jam: Eddie Vedder. Denna tillhör soundtracket till "Into The Wild". Kära lillebror spelade den en del i Västerås i helgen. Var ett tag sen jag lyssnade på PJ men de finns alltid i mitt hjärta:)


Västerås

Har vart en galen vecka med både roliga händelser och jobbiga (typ timmar av plugg..). Nu har jag dock packat min väska och sitter i mjukiskläderna. Ska hämta upp Jon & vidare mot åkeriet där Mattias möbler står och väntar på oss. Där ska det packas i buss, släp och bilar som ska förflytta allt mot Västerås. Min kära bror äntligen fått en lägenhet. En vindsvåning, tvåa på 80 kvadrat!!! När lägenheten är fylld med allt bråte så ska vi ut & ha det gött på kvällen. Det blir jag & grabbarna. Så himla skoj ska det bli! Saknat mina grabbs;-)

Tubbe mår annars bra såklart. Red honom på banan igår & märks att Anki trimmar honom finfint. Har inte hunnit rida så mkt i veckan och trodde Tubbe skulle bli vilandes men Anki erbjöd sig att rida honom.Vi kör på programmet "varannan dag" nu som många tränare sagt ska passa honom. Han får otroligt lätt mjölksyra i bakknäna, så dressyr ena dagen och mjuk skritt/uteridning andra dagen. Verkar funka kanoners! Red lite bommar igår igen förresten, Tubbe tyckte det va superrroligt:)

Nä nu är det bäst att dra! Ha en fantastisk helg gott folk, xoxo

RSS 2.0