Ingen dans på rosor

Fick nyss besked att en gammal vän har dött. Endast 29 år gammal med en bebbi i magen & en 1 åring hemma. Det var en propp i lungan. En annan vän har just mist sin farfar. Innan jul brann hästarna inne i Botorp, på exakta årsdagen då jag miste min Tubbelito. Vad händer? Vi ska verkligen vara rädda rädda om livet & våra nära & kära. Man vet aldrig när en olycka kan ske.

Har en klump i magen. Usch!

Döden är otäck!

                                     

Vackra vita

Har ju tänkt sälja min eketorp som idag är klädd i beiget men kan ändå känna att jag älskart den som vit.. Hm, svårt. Vet ju inte om det finns rum för den i huset?

 

Se så grann den ser ut på denna bild!

 

 

 

Bläddrade igenom H&M's utskick där man även fick massa fina grejer att vilja ha från H&M Home. Blir nog en order snart... Ska ju bara, hinna en förbaskat massa annat först. Som att åka till Hemavan om en vecka:

 

XOXO


Mothers

Snart är mitt lilla huset tömt & det kåänns jätteknasigt. Annars när jag flyttat har jag gjort det för att jag inte trivts längre av nån anledning. Just nu flyttar jag hem till mamma o mats, haha. Bara DET är ju sinnes! Min kära mor var i alla fall med mig idag & hjälpte till med städningen, vi är ett sånt team på det där. Huset har gett mig många fina minnen & det är sån mysighetsfaktor där som man kommer få svårt att skapa igen.

Badrumsplaneringen fortskrider & jag plöjer inredningsbloggar, tidningar & allt man kan komma över i tipsväg. I skolan pratas det kring resan till Hemavan & det känns avlägset, fast det sker om 1,5 vecka. Herre jisses asså! Hur ska jag hinne? Det pratas oxå kring projektarbetet men det måste jag bara skjuta fram just nu. Känner att jag måste bli bättre på att säga nej och verkligen fokuser på en sak i taget. Nåt jag är dålig på. Ja just, det där med sommarjobb oxå, kan nån ge mig ett bara? Hellst en visstidsanställning som fritidsledare på heltid, så vi har råd att bo i huset. Anyone? Får ont i magen av allt som sker nu samtidigt....

Oroar mig för visningen för J's lägenhet som sker imorn på lunchen och torsdag em. Mina vänner, hoppas ni mår bra, jag är dålig på att höra av mig nu - sorri!

Nu tar jag & varvar ned innan sängdags med ett avsnitt How I Met Your Mother.


Vårt finfina hus

Igår kom mailen från mäklaren på bilderna på vårt hus. Det är bilderna som används till annonseringen och jag tror det finns några nyfikna som läser här.

På denna baksida kan man se vår fina altan, där jag ska sitta & njuta av sena vårkvällar och mysiga grillaftnar med goa vänner.


En bild från framsidan



Här är hallen, där man kan gå till häger för att nå köket.



Köket som är fixat -09 med nya vitvaror etc. Underbart!



Gästtoaletten



Badrummet, som kommer att genomgå total renovering i mars. Förhoppningsvis klart just när vi flyttar in. Det ska bli klinkers, kakel och golvvärme. Kanske vi även hittar ett bubbelbadkar som får plats? Det är i alla fall det som vi ska grejja med i helgen, planera vad vi vill lägga till.



Lilla sovrummet, som vi ska ha som gästrum till våra gäster som vill bo över hos oss=)




Vårat blivande sovrum med fönster mot baksidan av gården.



Detta rum kommer att vara datarum/gitarrrum och plats för mitt staffli.



Min egna tvättstuga, som jag längtar! Ja, jag vet, det ligger en ölburk under diskhon...



The livingroom som Johan kommer få inreda.






Jag längtar som tusan! Speciellt då det det ser ut som en bomb som smällt till hos mig. Fyra kartonger är packade, 7 sopsäckar och ändå är det mycket kvar....

XOXO


Utkastad

Om jag i förra inlägget sa att det var mycket på gång nu, så har det blivit värre. Fick besked i morse att jag måste flytta ur mitt hus innan 29 januari. Ja just det. 11 dagar - 4 dagar som jag tillbringar i Lich & på hårsalongen = 7 dagar. SJU dagar att packas allt, organisera och flyttstäda. Ursäkta mitt ordval men HELVETE! Det första jag fick börja med var att avboka träningarna denna veckan. Nu undrar du vad tusan jag gör på bloggen?! Jo jag samlar kraft, strax går startskottet. "Ska bara..."

Blir nog inga mer inlägg om min kost heller, kommer inte hinna med det. Om 11 dar ska jag lämnat mitt hus och om 3 veckor reser vi till Hemavan. Det är en resa på 17 timmar i buss, enkel resa. Denna resa som ingår i min utbildning, där jag även ingår i ledningsgruppen. Kanske skulle behöva en assistens? Hahaha

Ta väl hand om dig & tänk på att le!

Allt på en gång

Hur skulle du förklara den gamla historien om "Blommor och bin" för dagens barn?

Jo, förstår du. Ni möter varandra över Internet och är överens om att träffas på ett internetcafé. Om det finns en bra anslutning, så tar han sitt USB-minne och sätter in det i din USB-port. När överföringen är klar upptäcker du att du har glömt brandväggen. Nio månader senare får ni ett litet virus..

Såg denna på fejjan, var ju riktigt klockren!

Som för de flesta, så hinner man inte blogga om man har fullt upp. Känns som allt händer just nu. I fredags skrev vi på alla papper för huset, så ävenm om vi inte har nyklarna och fullbetalt allt, så har vi förbundit oss att slutföra köpet. När vi sitter i mötet med mäklare och säljare får vi reda på att föreningen ska renovera allas badrum i mars. Jag kan lova att jag blev överlycklig! Badrummet behöver ett lyft och vi får nu passa på att kika om vi kanske skulle lyfta det lite till, kanske med ett bubbelbadkar? Vilket fall, så har vi lite bråttom att ta tag i detta genast. Tips mottages!

Imorn kommer mäklaren och fotar J's lägenhet som sen ska ut på försäljning, så denna helg har vi jobbat en hel del för att piffa till den. Det har handlats nya textiler och lite snygga ljus o annat skoj. Tråkigt nog för mig, fick jag inte vara med och få upp allt, då jag var tvungen att rusa tillbaka till skolan idag. Vi har riggat en utsällning i skolan, som de andra eleverna inte känner till på skolan. Så imorn bitti kommer de in i en skola de inte sett tidigare. Pressen kikar förhoppningsvis förbi oxå =)

Var himla hårt att åka från Lich idag. Ville ju bara stanna och fortsätta med vårt liv där. Tur man har så goa klasskompisar, som snabbt fick mig att gapflabba och ha det dyngöttit! Kärlek till er <3

Mitt i allt detta, så har nu planeringen av bröllopet i Frankrike, som vi ska till i sommar, dragit igång. Så himla kuuuul!

----------------------------------------------------------------
Femte dagen, fredag.

Frukost: 2 ägg, kaffe med mjölk

Lunch:  ½ Pasta med köttfärsås-sallad.
Mellanmål: Keso med några skivor skinka

Middag: Tacos, några bitar Toblerone
Motion: 30 min rask promenad innan frukost

4/5

Slarvigt planerat blev det att köpa en sallad från Ica innan mötet med mäklaren. Den var varken god eller näringsrik men annars är jag nöjd att jag ätit flera små mål & lyckades röra på mig på morgonen. Visst, slank ned några toblerone som jag fick av J's föräldrar när de vart i Egypten men det var ju fredag?!
-------------------------------------------------------------------

Sjätte dagen, lördag.

Frukost: 2 ägg, knäckebröd med smör & skinka, 1,5dl yoghurt, kaffe med mjölk

Lunch: 1 kaffe

Middag: Kinamat dvs friterade räkor, biffgryta och ris. TRE olika tårtor till dessert (från Henrys - makalöst goda)

Snacks: Några nachochips (inte mkt iaf)

Motion: Hm, ja vi sprang ju runt i butiker efter inredning med annars nej...

2/5

Kanonbra start med en rejäl & varierad frukost. Sen... ja då gick allt åt pipan! Jag kan bekänna att magsäcken inte klarar mycket mat längre så små portioner och likaså tårtan smakades i miniportioner & det var sagolikt gott. Känner ändå att detta är okej då det var kalas och jag inte får ångest, därför det "ganska" höga betyget.

Dessa tårtor exakt bjöds det på. Vem av er skulle kunna motstå dessa konstverk?

Colosseum

Ananas & Persika mousse på mazarin-botten omfamnad av marängstänger. Tropisk sylt, apelsinspegel & vit choklad


Jordgubb Vanilj

Ljuvlig tårta bestående av sockerkaksbotten
och härlig jordgubbsmousse.
På en röd gelespegel samsas färska
jordgubbar och dekorationer av vit
choklad .



Choklad Tryffel

Tårtan består av chokladbotten, tryffel
och härlig chokladmousse. På en mörk
chokladspegel samsas färska frukter
och dekorationer av vit choklad.

Jag kan intyga att dem nästan ser ännu vackrare ut i verkligheten. Detta bageri har sin egen chokladmaskin, så det smakar verkligen riktigt CHOKLAD, mmmm! Kolla http://www.henrysbageri.se för mer info.

Take Care, XOXO


Fjärde Dagen

Frukost: 2 ägg, kaffe

Lunch: Tomatsoppa & vatten

Emfika: 1 kaffe. (Det serverades hemmagjord äppelpaj med vanlijsås men jag avstod!)

Mellanmål: Keso med tonfisk, 1 avocado, 1 päron, 2 kaffe

Middag: 3 grova varma mackor med ett glas mjölk

Motion: Nada

3/5

Känner mig så oerhört stolt över denna dag. Stod emot nybakad äppelpaj i skolan och på väg till Lidköping så stannade jag & köpte kaffe då jag kände mig lite trött. Mannen i kassan försökte då sälja på mig en bulle, som jag va sugen på men sa bestämt NEJ till. Väl framme så hade vi tänkt äta nåt mer rejält men jag kände att då jag inte motionerat, så räcker det med varma mackor. Jag ska ju bara äta så pass som jag förbränner, äta bra mat & på bra tider och jag åt en varierad kost igår där jag fick i mig massa bra ämnen!


Nu ska jag iväg på en morgonpromenad=)

 


I confess

TREDJE DAGEN, 12/1

Frukost:
2 ägg, kaffe

Lunch: Pasta med köttfärsås

Emfika: Kaffe

Mellanmål: Keso & tonfisk

Middag: Pasta med lite bacon, chipsrester=(

Motion: Step & styrka med BG-gympan

2/5

Inte nöjd med dagen, visst jag tränade men ångesten av svullandet på kvällen vill jag inte ha! Kanske man är hård mot sig? Fick huvudvärk på kvällen, så orkade inte ens blogga då om detta.

Igår var jag ruskigt trött. Verkligheten kom ikapp mig. Det ÄR inte lov längre... Kämpade på riktigt bra hela dag igår men sen hittade jag några chipsrester -igen?! Fy tusan... USCH! Suget kommer på kvällarna när jag är trött. Sen när man är tokmätt undrar man hur man egentligen tänkte. Har idag bestämt mig för en ny plan & fått massa bra tips av kära bror. Sen under dagen har vi haft en otroligt bra & intressant kostföreläsning. Very nice! Så nu är jag supertaggad för nya tag. Ska försöka vrida om min mat, som Anki redan tänkte på, att äta mer på frukost & lunch. Sen ska jag försöka mig på de där proteindrinkarna. Kan förklara mer om allt detta en annan dag. Nu behöver jag packa & komma iväg till Lidköping. Vill inte åka för sent, då man blir trötter. Imorn kl 15 skriver vi på vårt hus med mäklaren, wieeeee!

Fick inbjudan till L & D's bröllop som kommer gå av stapeln i sommar - I FRANKRIKE, idag på posten. Den var sååå fin!

 


Andra dagen

Frukost: 2 ägg, kaffe

Lunch: Pasta med köttfärsås

Em-fika: äppelkaka med kaffe

Mellanmål: Keso med tonfick

Middag: Enchilladas

Motion: Ingen, förutom städning och plockande i ca en tim.

2/5

Nöjd över hur halva dan flöt på men kunde inte motstå skolans hemmagjorda äppelkaka som serverades på emfikat. Pga uteblivna träningen så rasar mitt betyg på mig, dock inte helt i botten då jag ändå ätit små & bra portioner med mat. 

I skolan bjuds det på frukt mån, ons & fre medan det är "kaka" på tisdagar & torsdagar. Jag har en benhård regel där - är det hembakat & det ser gott ut är det ok, annars skippar jag. Kan ändå känna att det var trist att man tog den där. Ännu mer ledsen blev jag när jag jag tillslut fick svar på Träningslagret & DET VAR FULLT (gymmet jag skulle till idag på BodyCombat). Hade försökt ringa innan & det hade visat på nätet att det fanns plats, men när jag väl kom fram så vart jag 5e reserv. Tappade lusten väldigt snabbt då. Istället har jag nu fyllt upp min kyl med nyttigheter. Sedan blev det att packa ned all julpynt, disk och annat plock. Så ingen soffakväll i alla fall. Jag har även lagt ned någon timma på reserach inför det stora projektarbetet som ska skrivas i vår. Känner att jag vart lite av en fröken duktig idag. Bättre kommer det bli imorn då det ska köras dubbla pass. Ett idrottspass i skolan & på kvällen blir det step! Nästa vecka hoppas jag att jag snurrat rätt på dygnet efter jullovet och att isen släppt en del, så det kan bli morgonpromenader igen.

Bättre lycka nästa gång!

Saknar min kisse, eller båda min killar!



XOXO


Vi vann!!!

Vi vann budgivningen! Heeelt galet! Kan inte förstå det, bara snurrar runt i min skalle.

Det hela startade i morse med ett samtal från mäklaren som undrade hur vi kände för huset, senaste budet då låg hos de andra bugivaren, aka budgivare nr 1. Jag bad att få återkomma strax med ett bud, efter en dubbelkoll med min blivande sambo. Vi enades att ge vårt sista bud då, vårt sk "tak". Efter att detta bud var lagt kände jag hur hela min kropp började skaka av nervositet. "Att vinna eller försvinna" var det som gällde. Minuterna gick & jag väntade på att det skulle komma ett sms på min mobil. Till slut pep det till. Jag hoppade till & såg till slut efter skakande tryckningar svaret: "budgivare nr 1 har lagt sig". Med dessa ord hade vi alltså vunnit budgivningen! Helt magiskt! Resten av förmiddagen rullade därefter snabbt på med flera samtal med mäklaren. Vi har nu bokat in oss för att skriva papper på fredag, tills dess ska handpenning vara klart också. Nu behöver även J sälja sin bostad, nån som är intresserad? Fräsch 2a på Karlagatan, väldigt centralt i Lidköping? Krypavstånd till bla stadt. 

Idag hade jag även lovat att komma igång med redovisning av mitt matintag. Dum dag att starta, då jag anlände till min tomma lya som vart öde i drygt en vecka, för nån timma sen. Jag insåg att jag ska förplanera min vecka så att "riktig start" blir imorn men kan ändå starta min bekännelse idag:

Frukost: 2 rostade grova mackor med smör & ost. En kaffe med mjölk.
Lunch: 1 grov köttbullebaguett med en Arla Latte 
Em-fika i skolan: ett päron, en kaffe med mjölk
Em: smoothie med grekisk yoghurt, banan, blåbär hallon & ½tsk vanlijsocker.
Middag: Spagetti & köttfärsås
Motion: Stillsittandes i en bil, sittandes på lektion? Haha, nää. Fast när jag kom hem fick jag hugga & bända upp snön som inte skottats. Det var ca 2dm tjock & tung skare/is. Så ca 30 min hårt ryggpass!

Betyg 2/5, tror det kan trilla ned lite chipsrester jag hittade här hemma. Så lika bra att erkänna det nu =) Jag är mer pepp på morgondagen!

Det sämsta intaget för dagen är lunchen jag fick lösa lite snabbt när jag satt i bilen mellan Lidköping & Karlskoga. Oftast äter jag sämst då jag är som hungrigast & mest stressad. Well, dagens undanflykt blir väl att vi just vunnit budgivningen & jag kom iväg på tok för sent pga alla samtal som behövdes göras.  

  Lånad bild fr google=)


Invasion

Snart invarderas den lilla lägenheten på 60kvm av en familj. Vi ska visst bju på käk, hur nu detta ska gå? Två små kids som ska röjja runt, ojoj...

Jag säger -dumma bugivarparet nummer 1. De bara budar över oss HELA TIN! Not nice! I want tha f*cking house juuu!

På måndag då blir det hårdare tag. Då startar skolan & jag ska bekänna mina synder här. Tillsammans med kusin Anki, så hakar jag på & ska delge mitt matintag & eventuell motion som kommer att utövas. Så all peppning mottages!



XOXO

Budgivning

Japp, nu är vi med i en budgivning - på ett HUS! Känns helt sjukt bra & det bara spritter i min kropp. Kan det bli ett nytt blad i livet? Vad kommer det då erbjuda? Massa frågor har man men ändå lång tid kvar innan dessa kommer få svar.

Huset ligger mellan Lidköping & Götene, tar knappt 10 min till Lidköping med bil. Det är en "hörntomt" med en stor äng bakom baksidans tomt = inga snokande grannar (min dröm!). Då jag studerar & huspriserna är som de är nu, så har det lett till att vi nu budar på en bostadsrätt. Det är ändå en fristående villa (ej sammanbyggd med andra alltså) på 4 rum och kök på 105 kvm. Nyrenoverat kök från -09 & i det stora hela, mkt fräscht hus som är byggt på 90-talet. Det tillhör ett garage, förråd & växthus. På baksidan kan jag se oss ha underbara grillaftnar på altanen... Nej jag är inte alls igång & drömmer ?!



Såååå spännande!!!!

God Fortsättning!

Ibland är man bara inte sugen eller har lust att lägga tiden på bloggandet. Jag ville nog ha lite julledigt & det blev det! Supergöttit men go mat, mys med pojkvän, en underbar kväll med tjejerna & tyvärr blev man sjuk också.

Nu är jag i Lidköping & nu kommer min pojk hem på lunch. Mer uppdateringar kommer=)

RSS 2.0