Fjällvandring!!!

Imorn 8.00 avgår bussen från skolan mot Grövelsjön. Ska vara ute tills på fredag & fjällvandra med en massa skojjigt folk. Det är vi som pluggar till fritidsledare, både första & andra året, som ska vandra ihop med 3 lärare. Anki tar hand om Tubbe & Julia fixar Frostis. Tack goaste vännerna!!!

Jag är alldeles för trött för att stå upp men vet inte om jag törs säga att packningen är klar. Hoppas alla får en bra vecka, för vi ska i alla fall ha det otroligt roligt!!!

xoxo


Gubbe!

Idag blir min kära plastpappa gubbe! Han fyller nämnligen 50 år, hipp hipp hurra! Nä skämt & sido, så har han väl alltid vart gubbe? Hahaha, jag brukar kalla hon om för schuuubben.

Har vart rörigt & stressigt de senaste dagarna i mitt kära liv. Tubbe fick vila i onsdags då jag blev kvar i skolan för inhandling av ALL mat vi ska äta på fjällveckan. Vi är 4st i vårt matlag. Där efter skivades allt upp, stektes osv för torkning. Kommer hem ca halv sju o inser att jag ju måste till kära Team Sportia för min utrustning. Skulle ju provvandra torsdag fm! Räserfart dit & råkar såklart fynda massa annat go'igt där. Bla en suuuuperskön & snygg adidaströja i fleece som det va ett reapris aka studentpris ala annso:) Likaså mysbralls & tröja för 150kr! Dem är bäst på Ceveds!!! Moa, Carl & Berit har hjälpt mig en massa med utrustningen till min vandring. Ringer o meddelar mig om kommande varor, lägger undan, letar fram i förråd osv. I love them! Soon I will go there again, ska köpa in dem sista prylarna.

Igår tog jag & Julia en skrittur på våra pållar. Då det var så där kvavt & vindstilla, blir det lite olustig & läskigt i skogen. Vi hörde knasiga ljud så vi fegade tillslut ur & vände hem, haha. Även dem där hemska & äckliga älgflugorna har ju börjat vakna till liv. Fy i helvete! Är det inte mygg, så är det, bromsar, getingar, fästingar & nu dem här! 


Även lilla Wilma har fyllt hela 3 år! Var där igår på kalas o moffade massa mumsigt & såg tjejerna leka prinsessor & dansade o skrattade. Gött de har det i den åldern:) 

Idag är jag ledig från skolan, då vi fixade med maten redan i onsdags. Så på morgonen så har jag & Anki mockat rent i stallet & städat. Så himla skönt att starta morgonen på så vis.

Har just lagt över lite pics på datorn från mobilen, så ska lägger upp lite blandat här nu:)

Vinstfoto från söndagens tävling i div ll då Karlskoga Ryttarteam vann 2a omg. Från vänster: Ank på Pajaz, Ida på Peach & Amanda på Marimba.
     
Blandade mysbilder från skolan. Från vänster: Ida hugger ved o Mårten assisterar, Söta Erica, Sanna får massage av Emma, Emma busar i gräset, Olle testar vårt spritkök til vandringen o sen min bröllopsfrisyr ja ska ha då ja ska gifta mig med Danny.
 En fulig mysbild på mig o emma :)

Nu kommer det lite roliga bilder från hästarna som busar i hagen:)





Nej nu ska väl ta en trip till nya Ceveds/Team Sportia. Calle ringde nyss o sa att mina kläder har kommit.

Ni i klassen som hittat hit, det är de här vildhästarna ni ska få rida på! :)

Kärlek till folket!


Dressyr

Idag var det stressigt värre men lyckades smita tidigare från skolan idag. Det var idag alla andra började skolan & det var tal från rektor osv. Drog in till Örebro & lyckades få ett kanonpris på sadeln, så idag är jag stolt ägare till en Passier. Lämnade in min Kieffer & Henri där & hoppas jag får igen mina pengar på dem två. Anki var snäll & sällskapade med in dit, alltid lika trevligt!

Tillbaka i stallet & slängde in hästarna från hagarna o gjorde i ordning dem för ridning. Hängde med Anki & Yoshi på en 20-minutare i skogen som uppvärmning. Där känds han åt pipan stel & som att han inte alls ville arbeta då vi travade. Tänkte det här kommer inte bli ett bra dressyrpass på banan. Hann börja trava runt honom o försöka lösgöra den stela & vrånga gubben & ut kommer Anki med nästa häst för ridning. Hur hann hon det? Typ 10min? Aja, satsade sen på galoppfattningar som Anki tipsat innan. Det är ju väldigt lösgörande & det gav skitbra effekt! Målet idag var att han skulle bli helt lösgjorde så han låg kvar helt ärligt i sin form, på en 8volt. Målet klarade vi & även fattningarna blev bättre mot slutet. SUPERNÖJD med dagens pass då jag själv känner att jag kan rida honom mer med säte o ben i en bra sadel. Alltså WOW vad jag är kär i min nya sadel.


Kvällen var det tävlingsmöte i stallet. Blev bara 10min sen:) Alltid lika trevligt att träffa KRT'are då vi inte ses så ofta.

Imorn blir det favvorundan i skogen! Anki & Yoshi var oxå sugna så vi sällskapar:)


Vinst

Hakade på Anki när hon skulle starta LAn för laget i div ll i Skråmsta. Det blev en superlyckad dag för Karlskoga Ryttarteam!!! De vann dagens omgång:) Superbra jobbat av Anki på Pajaz, Ida på Peach & Amanda på Marimba. Så himla kul! Vår klubb är ju inte så stor i antalet medlemmar, så att lyckas vinna mot de andra stora klubbarna vi har i länet, är ju lite coolt. Vi (jag, Anki & Julia) kom fram till att det måste bero på att det var hela Team Dammängen som var ute & gled idag, hehe. Anki hade även sitt turnummer, vilket har inneburit en placering varje gång hon haft det:) Brudarna red ihop följande resultat: Ida & Peach fick 64% i LB'n, Anki & Pajaz fick samma dvs 64% i LA'n & sen Amanda på hennes nya häst Marimba skrapade ihop hela 69% i LA'n. En superrolig dag med andra ord.

Då Anki red LA'n så startade hon inte förens 18-tiden & jag hann rida Tubbis innan. Provade att rida i en Passier jag hade på låns från "Till Häst". Den ligger inte tokbra men helt dugligt på honom. Satte mig upp i den & bara kände mig sååå hemma! Sagolikt skön & perfekt lagomt till stöd för benen. I löööv it! Så imorn är det jag som åker till Till Häst & blir pank & hänger samtidigt in både min nuvarande dressyrsadel & hoppsadel. Dessa två kommer nästan upp i summan som jag ska ge för Passier'en.

Igår red jag ut med Anki & Yoshi. Då han blir lite "vinglig" o har svag bjudning i skogen, så tappar han lätt sin form. Provade att rida ut på graman vilket funkade kanoners! Jag är normalt en motstånddare till hjälptyglar men i detta läge så känner jag att det behövs. Det är ju viktigt att han jobbar rätt med ryggen & innan vi är helt starka där & befästa, så kan man ju ta hjälp av gramanen. Dock använder jag den nästan ingenting o ser det bara som nåt jag använder nu en period på skogsturerna.

Idag iaf, så tog vi ett dressyrpass på ridbanan i passier-sadeln o det gick väl lite si så där. Har ju mest ridit i skogen så han behövde en MASSA lösgörande arbete. Allt hann inte lösas idag då jag skulle med till Skråmsta men skritten o traven var ok innan jag var tvungen att ge mig. Satt gudomligt bra i sadeln så ser fram emot att få rida mer nu :)

Imorn är det måndag & ny skoldag, skooooj! :)

Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det Annsos födelsedag! :)

Haft en superdupermega bra dag idag. Jag har haft äventyrspedagogik i skolan från 13 - 20, vilket innebär utomhus. Vi har en lite grillplats vid sjön som vi hänger vid. Denna kurs innebär att vi ska lära oss att leda ungdomar ute i vildmarken, så vi har lekt bla knuten, domino med oss själva som brickor, att bära varandra i grupp från en punkt till annan, att träna tillit o hänga i cykelslangar som resten av gruppen håller i oss i, räkna ut hur alla 8 får plats på en kvadratmeter osv osv. Så behöver ni en lekledare är det bara att kontakta mig!

Idag fick som tur var, Tubbe en ny sko. Tack Anki som väntade i stallet på hovis & såg till så att Tubbe fick skon på sig, då jag lekte i solen o fick bränna! Tack även Julia som red ut på min plutt, tillsammans med Anki & Yoshi. Superbra födelsedagspresent av Julia:) De red tydligen "björnrundan 3". Bra att vi har en massa interna namn på våra rundor.

Ha det bäst gott folk!

Ingen ridning...

Fortfarande saknar Tubbe en sko på ena framfoten, så vilan fortsätter. Hoppas verkligen hovis har tid att slå på en ny imorn om han kommer! Kommer inte själv hinna rida imorn men på fredag så:) Imorn har jag skola 9-21!

Hängde på o kollade då Anki tränade för Cissi B idag med Pajaz. Hon är allt en vis o roande dam den där Cissi må jag säga:) Tack oxå Anki för mockhjälpen idag, & likaså imorn då jag ska "studera". Ja vi ska ju ha äventyrspedagogik. Innebär att vi ska hållas utomhus o leka nåt. Har så sjuuuukt kul på min utbildning kan jag nämna!


Min andra lille bebis får pryda dagens bild!

Skitskor!

Jahapp då var det dax igen! Tubbe tappade en sko i hagen idag. Skiit vad trött jag blir! Har haft sulor i framskorna på Tubbe då han ömmat vid uteridningen. Han är ju ingen unghäst som behöver stärka sådant & trampade han till på en sten kunde han bli tvärhalt i två steg. Har en teori att det kan vara sulorna som gör att han tappar skorna hela tiden. Funderar på om man ska ta av dem helt? Nästa skoning är egenetligen inte förens omkring 20/9 så vi är mitt i skoningsperioden nu. Nån som har ideér? Har ni erfarenheter av tappskor o sulor? Förra skoningen rök 3/4 skor:(

Annars så är min hjärna överhettad av min otroligt superroliga skolstart idag! Tusentals med intryck & känner bara JAAA vad rätt det utbildning jag hamnat på:) Längtar tills imorn! Så bäst att sova så min hjärna får vila o så att det snart blir en ny dag...

Favvorundan

Då har man blivit introducerad till min utbildning. Har inte tänkt att babbla om den här men kan säga att jag ser ljust på framtiden! Massa härliga människor, spännande kurser att läsa & en galen fjällvandring som ska ske om 2 veckor. Försöker komma ned på jorden lite efter alla intryck jag fick. Vi träffades kl 18 i en öde föklhögskola, lärarna berättade om sig själva, fick schema o sen blev det käk. Där presenterade vi oss för varandra oxå. Vi ska tydligen hänga en del med de som går andra året o det känns superskoj! Det enda tråkiga jag såg, var på schemat, att min födelsedag så har vi lektioner från kl 9 -21! Jaja, tur man är så gammal så det inte behövs firas;)

Jag & Anki var som sagt idag & lånade hem lite sadlar. För att vara exakt, 4st o ingen passade:( Vi kan dock tänka oss att en Morris & Nolan 29" kan funka, hade med en 31"are idag. Tog sen vår lilla favvorunda i skogen på Pajaz & Tubbe. Då Anki hade Pajaz idag höll vi ett högre tempo & även en del galopp så vi lyckades rida den på 50min. Den är så himla skojjig att rida! Tänkte vi skulle ta med Rydén & Bibbis på den oxå & klanske fler som vill med?:)

Kanske dax att försöka sova snart då det kommer en ny, lång o spännande dag imorn!


Vila

Idag fick Tubbe vilodag, eller som Evelina sa: jag fick vila! Blev en massa vin igår så idag har det slappats mest. Eftersom jag blev kvar sent i stallet igår efter en blöt tur i skogen, så hoppade vi över 3-rättersmiddagen. Det blev en pizza istället, haha.

Imorn åker jag & Anki & spanar ny sadel på "till häst". Så förhoppningsvis får jag med nåt bra hem, som jag kan provrida. Blir ett dressyrpass på banan imorn. På kvällen sen så är det "upprop" i skolan. Spännande & se vad det blir för folk man ska studera med.

Hoppas du haft en trevlig helg!

Fina pojkarna



Tyckte det va en mysig bild på oss som Lollo fångade härom dagen då vi skrittade fram djuren i skogen.

Observera Ankis vita ridbyxor! Tillhör inte vardagen att rida i det, haha. Yoshi gillar, som ni ser, att stå PÅ Tubbe. 5min senare så tvärnitar Yoshi som just då går snett framför/bredvid oss. Jag ser hur hans svans börjar höjas, just bredvid mitt knä & bajs börjar komma! Jag bara skriker & lyckas tillslut styra ned Tubbe i diket så att jag inte blev nedbajjad. Unghästar alltså!


Skulle behöva åka in till Örbro & "Till Häst" & börja spana på ny sadel. Den jag har nu ligger inge bra. Nån som e sugen på att hänga med? Anki brukar alltid vilja det men nu är hon & hejjar på vårt ponnylag i DIV ll :) Hon är såklart lagledare till tjejerna som jag hoppas vinner allt! Jag har förresten både en hoppsadel & dressyrsadel som inte ligger bra, som är till salu. Hör av er om ni är intresserade!


Just ja, grattis Julia på 16årsdagen!




Skogstur

Blev lite tårta över som hela Dammis-gänget njöt av. Dvs, Anki, Lollo, Aron, Julia, Marie-Louise & med var även Simone fast hon äter inte sånt snusk ännu. Efter fikan så tog jag & Anki & sadlade våra hästar för en tur i skogen. Blev en supermysig tur med solen i ögonen men samtidigt den friska augusti-luften. Klockan var ju runt 19 då också & vi var ute ca 1 tim. Som vanligt när vi är ute i skogen så har vi med klättring i branta backar, stigar att skritta på & mjuka travvägar. Yoshi är under igångsättning så det blir mest skritt.

Kom nyss hem från Anki efter att vi tittat på Poltergeist, riktigt klassiker! Ska dock slita på mig byxor & hämta kusin M på stan som vart ute & firat sin vän:)

Trevlig helg!

Sista dagen...

Har just smällt i mig lite dajmtårta jag köpte på lunchen. Så nu är jag mätt som vanligt, när jag bloggar. Kanske är det då som kreativiteten är igång? Hahaha. Fick en jättefin blomma av mina goa arbetskamrater:) Ser fram emot att få komma hem & sätta den på en fin plats i mitt lilla hus. Därav så bjöds det alltså på dajmtårta från bageriet av mig idag. Firas ju att det är min sista officiella arbetsdag på jobbet. Tror det kan bli över lite, som jag tar med till Dammis-gänget. Nån av er som vill ha? Hahaha.


Min darling ewe kommer hem imorn! Vi ska slänga ihop en 3-rättersmiddag:) Vi är panka, så då kan vi ju laga mat & sen sitta & äta den hela natta, samtidigt som vi löser världsproblemen i vanlig ordning.

Blev ingen skogstur igår då Johan-träningen var försenad. Gav mig på ett försök på att rida ut själv men Turbo var just en Turbo, flög i luften för en fågel o kastade sig för lite annat. Så slutade med att jag styrde hem, innan jag låg på backen. Red igenom honom på banan en sväng och det var ju inte helt enkelt det heller. Stora vattenpölar som han till & med kickade åt! Så var väl inte ett superbra pass igår men det är det ju inte heller varje dag...

"Friday, I love u like gold!"

Hårproblem

Efter att ha läst min väns blogg http://glitzybloggen.se/ så blev jag sugen igen på löshår. Frågade henne som tränar aktivt hur hon lyckas ha löshår. Ja menar tvätta håret måste jag iaf varje dag, då jag rider. När man har löshår ska man hellst inte tvätta det mer än var 3e dag. Annars slits det på fästet. Min tjocka kalufs blir bra svettig & äcklig om jag rider ett ordentligt pass i alla fall. Har nån av er andra hästfrälsta provat att ha löshår? Challe/Glitzy menade att hon tvättade sitt var annan dag. Kanske inte lika svettigt åt håret när man slipper en varm hjälm? Jag är tydligen en mkt varmblodig människa för har stoora problem med att jag lätt svettas. Kanske inte är en bra idé att då ha löshår? Det är ju så snyggt bara! Jag förlänger ju bara mitt lite, så få personer ser ju att det faktiskt ÄR löshår. Sara, du har väl kvar mitt hår?:P
 Gammal bild från i vintras när jag hade löshår. Klicka för större format.

 Så här långt är det nu:) Alltså bara lite tjockare & lite längre skulle va gött.

Så få höra nu, vad säger ni?

Ska snart upp till Dammängen, tänkte träffa Lollo, Aron & Simone. Dem vet inte det än men blir förhoppningsvis glada & bjuder på en kopp kaffe. Efter att Anki tränat för Johan på Pajaz ska vi ge oss iväg på en tur i skogen ikväll på Tubbe & Yoshi. Jag hoppas verkligen att regnet ger sig tills dess! Att det regnar lite gör väl ingen skada med när det står som spön i backen, nej tack!

Tillbaka till Tubbe & vardagen.

Nu är jag tillbaka i vardagen, tror jag. Den kommer ju vändas om totalt igen nästa vecka. Måndag är det skolstart för mig! Då börjar jag plugga till fritidsledare på folkhögskolan här i Karlskoga. Vet inte om jag helt förstår det än men längtar i alla fall att få prova nåt nytt. Jag har ju jobbat med löner, bokföring osv på ett kontor nu sen maj 2006 så dags för lite förändring nu.

Tillbaka i vardagen igen innebär att jag är tillbaka på hästryggen oxå! Helt fantastiskt känns det. Eller nja.. Kan säga så här, ta inte uppehåll från träningen! Vad du än utövar! Helvete, träningsverk & slappa muskler. Vill iaf börja med att berätta om det finfina resultatet från helgens tävling! Anki & Tubbe skrapade ihop hela 67% på LB:2an. Det var första klassen på hela helgen, var meeting, så konkurensen varganska hård. Så hård att Anki tränat upp sin egen elev så bra på ridlägret samma vecka, så att Emma & Vivaldi slog Anki & Tubbe med ett poäng vilket gav dem 67,19%. Helt underbart! Även om jag tyckte att min bäbis var bäst ändå;)


Emma på Vivaldi med blåa rosetten & Anki på Turbo med gula rosetten.


Anki framför snygga bussen som Tubbe fick äran att transporteras i. Likaså stod han jättesnällt & mös i den medan vi väntade på prisutdelningen. Han va så himla nöjd att stå & käka hö & spana in alla hästar som passerade:)

Efter tävlingen så har jag ridit ut i skogen med Anki & Yoshi, som just börjar travas igång. Ridit ett pass på banan & igår vart det skogen igen & även Julia & River va med oss. Numera är det Turbon som har täten när vi rider ut! Tidigare gick han sist o sov men nu har vi väckt björnen:) Kan bero på att jag bytt från krafft grov till grund? Eller som jag tror, Anki har gjort ett sjukt bra jobb med honom! Han är så himla trevlig att rida nu att ord inte kan beskriva skilnaden. Idag när jag tog ett pass på banan så släppte allt. Förstår hur jag ska rida honom nu! Han va lite svår först då han ju var en ny häst att rida men WOW vad roligt det är.

Det får räcka så här så länge. Ha det gott mina trogna läsare! Massa kärlek till er!

Turban de Firfol startar LB på lördag!

Jeehuu! Tubbe är anmäld till LB:2 med Anki på lördag i Filipstad:) Det är lång bana, 60 x 20. Anki har ju ridit Tubbe under min semester & han är sååå fin nu! Så Anki frågade lite försiktigt om hon fick starta honom nu i helgen då det fanns möjlighet att efteranmäla sig. Ja men självklart! Är ju jättekul att få se vad domaren ska säga om dem nu när de är så fina ihop. Har en del bilder från när Anki red Tubbe för nån vecka sen o ska slänga upp här o visa er snart.

Kommer man träffa på fler av er där ute?
       

Gammal bild då jag rider Tubbe & Lollo fotade oss. Mitt fina hjärta!


Sorry...

Jag bara orkade inte blogga under pip, det var så himla skoj så när jag väl hade lite lugn & ro så bara passade jag på att slappa. Nu sitter jag på jobbet & är apmätt efter lunchen. Ska till stallet efter jobbet & rida ut på min darling - Tubbe!

Tänkte bara säga att jag lever & därför inte bloggat!



Jenny D sminkade mig på onsdagen and I liked it!

Brb med mer skvaller!

RSS 2.0