Laddar inför PIP

Tomorrow it's finally time! Putte i parken sätter igång & jag har varit pepp hela dagen:) Kollar man fejjan o msn så är typ ALLA vädligt peppade & det är så gött:) Solen har visat sig hela dagen & det gör ju att det pirrar lite extra oxå. Var till prix o handlade upp ett berg av mat tills veckan. Råkade även få med ett par vita tygskor, oups! Min skohylla väller över, av alla mina skor nu! Alla står på hög på varandra & ändå är det bara skor jag använder hela tiden.. Shit, måste lösa detta. Vilket fall så kändes de vita mkt bra, 99kr, till PIP :D

Tubbe fick en ny sko idag iaf så nu ikväll har han ridits igen & Anki gillar honom en massa! Han får åter igen MVG plus:)

Kvällen har spenderats vid datorn iaf.. Surfat & msn'at mig. Det som roat mig nåt otroligt är iaf de underbara fjårtisarna vi har i vårt land. Jag känner mer ännu mera peppad på att få studera till fritidsledare så jag kan få umgås med sådana livfulla, utrycksfulla små liv. Jag syftar på att jag suttit & läst på tjuvlyssnat.se. Ska kopiera in ett inlägg från den sidan, för er som inte orkar läsa allt där:

Fyra fjortisar sitter strax intill varandra på tunnelbanan. Alla ser väldigt förväntansfulla ut. En tar fram en 2-liters läskflaska och en spritflaska. Det framgår att de ska blanda till dem på plats. När dom öppnar spritflaskan börjar det pysa och bubbla om den. Fjortis 1 smakar.
Fjortis 1: Men för fan! Det är ju fan Sprite!
Fjortis 2: 250 spänn åt helvete!

I lööv them! Hahahahaha

Nä ni godingar, snart dax att läsa ut "Ljudet av ditt hjärta" med Stephenie Meyer! För nästa gång man öppnar ögat, så är det PIP-veckan. Längtar att få träffa all of u crazy ones:)


21 reasons to date a horse back rider.

21 REASONS TO DATE A HORSE BACK RIDER:
1) We have 4 speeds and many positions
2) We wear tight pants and tall boots
3) We love getting dirty
4) We know how to ride our mounts
5)We perform well with animals
6) We like to be in control
7) We'll ride it for hours
8) We know how to handle a big girth
9) We get off easy
10) We're always on top
11) We like it rough
12) We have our legs spread all day long
13) We love using whips
14) Straddling is our natural position
15) We don't mind being bucked around
16) Event riders do it for three days
17) We can ride standing or sitting
18) We wear leather chaps everyday
19) We think the fast ones are the most fun
20) We're used to having hands between our legs
21) If we fall off we get back on and ride harder

Snodd från gruppen på facebook jag är med i. Alltså den är ju bara för kul så ville visa den här:)

Tappsko igen!

Yes, igår hade ytterligare en sko åkt av. Hovslagaren kommer inte förens nästa osndag men lyckades få en tid att få på skon imorn. Suck va trist att det blev så mkt tappskor på denna skoning:( Borde nästan ha nån sorts garanti på skoningen! Det är nämnligen 3e skon som åker av sen han skoddes sist. Hovslagarebn är jättebra som jag har, det ska jag inte klaga på men så störigt när de ska åka av hela tiden. Antar att det beror på att denna gång hade han semester o hästarna skulle gå 8 veckor mellan skoningarna, tydligen funkade inte det för nån av hästarna.

Jessica är äntligen hemma nu! Ska träffa henne i em:) Senare blir det nog att spana in när Anki rider Tubbe, snart dax för mig att lära mig rida honom lika bra som hon gör. Tänkte bara va full i 4 dar först.. Det blir ju PIP på onsdag - lördag!


Förresten, jäääfla skitväder jag haft på min semester. Pallar inte detta, vill sola o bada ju!

     


Svammel

Hemma i Karlskoga nu sen i måndags & här är det ju livat! Eller inte... Idag regnar det ju till o med ute & Annso är seg. Hoppas på att lite energi kommer tillbaka snart för då ska jag fortsätta tvätta min trapp/veranda på huset. Började igår & det blev jätteskilnad:) Tyvärr var jag tvungen att avbryta för att bege mig till stallet så att Tubbe skulle få en ny sko av hovslagaren. Jag just, han som skulle komma mellan 13-14 & dök upp närmare 16. Så det var den fina dagen... Satt iof & tjatade med Julia & Anki & det är ju alltid skoj. Efter att Tubbi fått en ny sko så red Anki på honom. Alltså MAMMA MIA vad fin han är nu! Hon har gjort ett fantastiskt jobb med honom & det kliar i mig att få hoppa upp & rida jag oxå. Fast jag tror hon ska rida några fler dagar & befästa allt jobb lite mer. Han är nu väldigt rund & fin i formen & sidorna, trampar på med bra & fin energi, bakifrån. Jag såg även att han musklat sig snabbt & bra på knappt en vecka:) Sen så är det alltså jag som behöver bygga upp mina muskler igen, så jag orkar rida honom korrekt. Jääfel vad fort man tappar altså! Nån vecka så känner man att bilringarna växt ut igen...

Göteborg var fantastikst som vanligt. Tjejorna tycker att jag ska flytta dit o sugen är jag ju. Tanken är ändå nu att börja studera & känna efter om jag trivs med studierna. Gör jag inte det, kan man ju lika gärna dra mot Gbg där alla goa vänner bor. Saknar er massa här! Folk frågar vem jag är & hälsar på i Gbg, svaret blir typ mer ALLA... Det är ju inte bara en vän där, utan ca 10st.

Jag hann med lite afterwork i vasa på torsdagen men snygischarna Savi & Emma, shoppning med söta Josefin på fredag, fest hos Davlan på kvällen, bakis hela lördag, långpromenad söndag med massa mys, söndagsmiddag på Linné med Ewö & Savi & hemgång på måndag. Lite bildbevis så klart då:)

      
                       
                   

Hur underbart är det inte att inhandla en islatte & sätta sig vid kanalen & titta på folk? Tillsammans med en underbar vän & prata om livets gåtor eller bara sitta tysta & njuta? Det saknar jag defenitivt  då man bor i en lite håla som Karlskoga. Alltså det finns sina fördelar & bo här också. Här finns också goa vänner osv men jag är väl den som även trivs i storstaden likaså som på landet.

Nästa vecka börjar Putte in the parkisch! Yiippee-kaey-jaaey!

Take care all of u out there!


Botaniska trädgården

Ewe står i duschen & jag rapar bacon, ägg & rostbröd. Jag stod för disken & ewe för den finfina engelska frukosten. I lööv her! It was yummie. Snart ska vi promenera ned till botaniska som ingen av oss sett. Tyvärr har vi en grå himmel i Göteborg men nåt ska man väl hitta på ändå. Ikväll ska vi ut & käka söndagsmiddag, lutar mot greksikt. Hoppas ändå på lite bättre väder så vi kan få sola lite när vi är lediga oxå, kanske vid havet?

Tomorrow I will go home. Saknar mina bebbisar juh! Turbo & Frostis.. Anki gav iaf Tubbe MVG+ härom dagen då hon red. Blev såå glaad att höra det! Anki ger sällan sånna betyg ska jag berätta.

Nu kom ewe ur duschen så dax att fixa sig. Ska möta upp Lenin sen på stan tror ja:) Det är fantastiskt att ha sina vänner omkring sig här i Gbg. Även Schömpa dök upp igår på babana split:)

Smile:)

Idag är en bra dag! Vaknade upp & mår prima trots utgång igår. Hade en superduperbra dag igår, allt var perffa helt enkelt. Om 3 tim åker jag till Gbg men sitter ändå här & inget gör. Borde ju börja packa, tanka bilen (ska ta den till tåget som avgår från Laxå), duscha, äta, göra fint här hemma till Julia.. Ja finns lite att fixa innan. Savi möter upp mig på stationen så tror jag att vi skulle ta en öl i Vasa om inte fröken Burgues kommer med andra Lisebergsplaner:) Det blir en tidig kväll sen för att bege mig hem till min blivande sambo för den här helgen, ewe! Tyvärr jobbar hon imorn men på kvällen ska vi göra oss fina för att gå på fest. Blir vädret bra kanske vi till o me startar kvällen med brännboll i slottskogen. Ska bli megaskoj allt vilket som! Lördagen bjuds på lite fester oxå men tanter som vi är ewe & jag, så blir det nog en myskväll. Måste shoppa i Gbg oxå. Har ju blivit av med min skinnjacka, så nåt annat måste fixas.

Igår var jag, Hult, Morello, Petri, Englund, Micke & bror ute på Vänern för att fiska, åka wakeboard & ring. 

                                       
Först var det lite halvbra väder så då fiskades det!

Så sen blev det wakeboard för de tuffa!


Efter det blev det ringen som blåstes upp!


Kvällen avslutades med utgång med Jessica & Jenny. En superkul kväll som sagt:)


Jag tyckte ett urval av bilder visar mer av gårdagen än ord denna gång. Nu är det oxå bara 2,5 tim kvar tills ja ska åka så nu måste jag sätta fart! Mot Göteborg, wieee:)

Duktiga jag

Nu så, är det skiiinande rent här hemma! Så nu är jag på bättre humör då svetten runnit & fått känna mig nyttig;) Stoppat i mig lite käk som ska få smälta innan jag drar vidare me nästa projetk. Har även fått en playlist av bror & fått lite ny & bra musik. Vad vore livet utan musik? Jag skulle inte klara mig länge... Tar lite pip bilder från 08 & bjuder på tänkte jag:



Underbara Mustach ovan!!! Nedanför den sjukt bra spelningen med Teddybears då hela dalen gungade:)



på dagarna under pip 08, så slappades det & hämtades nya krafter vid poolen. Hoppas det bjuds på likabra väder i år igen så man kan köra favorit i repris.


Ut i sommarvärmen nu & keep on rocking!

Nä-ä

Vad tar det åt mig? Sitter bara & slöar bort dagarna nu när jag är ledig. Kan ju vara gött men på nåt sätt ger det mig dåligt samvete för allt man skulle kunna passa på att "få gjort". Vill hitta på nåt skoj men ändå inte, vill träffa folk men ändå inte, vill köra igång med nåt projekt här hemma men ändå inte, vill sola men ändå inte. Kan nån bara komma & säga till mig vad jag ska göra? För istället så sitter jag & fördriver dagen i väntan på att nåt ska ske mig? När blev jag sådan? Jag som alltid är initiativtagaren annars. Kan det bero på att de flesta jag umgås med antinger jobbar, har annat för sig eller bor 30 mil härifrån? Saknar er mina vänner, spridda land & rike & europa!

Sitter på spotify & lyssnar på System of a Down



Minns tillbaka när jag & grabbsen körde ned till Hultsfred för att se dem live:) Det är nåt man aldrig kommer glömma & sånt som tillhör sommaren. Det var jag, Calle, Krill, Bror & exet:) Se en massa bra musik live! It sucks att jag inte kommer se Kings of Leon, är nog dem jag helst vill se denna sommaren. Tyvärr är jag pank & tar mig inte iväg, för helst ska man ju se det på nån festival. Ewe, Roskilde nästa sommar?

Anki rider Tubbe nu, har inte fått igenom honom & känt att vi suttit fast ett tag nu. Kan vara lite skönt med semester från ridningen oxå & hon skulle ju ändå ta honom när jag är i Gbg. Cyklade faktiskt upp till stallet igår, för att titta när hon red. Hon är så duktig! Tror ju inte direkt på att man ska rida hästen med våld & det gör inte heller Anki, för Turbo är ju en häst som gärna inte gör nåt gratis. Gäller bara att väcka björnen som sover;)

Asch, jag ger upp. Ha det gött!

Jaha?

Ledig nu & vet inte vad jag ska börja med? Har ingen lust att städa men måste väl göra det... Egentligen lika bra att få det gjort men hur kul är det? Vad kan man annars hitta på? Solen skiner just nu men ser mörkret närma sig, bläää. När ska det bli sommarvärme igen? Jag vill ju sola & bada! Lite sugen på att få ordning här hemma oxå nån gång. Har ju ett 3e rum som ska bli en "walk in closet". Utsidan av huset ser ut som en knarkare bor här & behöver ett ryck. Dock inge skoj att pyssla med sånt själv...

Blir en tripp till Gbg på torsdag iaf:) Ska bo hos ewisch! Blir nån "sektfest" på fredagen men sen vet jag inte helt. Jossan vill att jag kommer på hennes fest på lördagen men börjar bli gammal så frågan är ju om man pallar fest 2 dar i rad? Annars ska det bli skoj att träffa Savvi! Det va sketalänge sen nu ju. Självklart längtar jag efter Lenin & schompis oxå. Anki tar hand om Turbo & Julia om Frostis, hur skulle jag klara detta utan er?

Brors 25årsfest blev kanoners, precis som alla hans födelsedagsfester. Många som är hemma & hälsar på under sommaren som man inte sett på länge. Största chocken var väl att hitta miss emma bland pojkarna! Lovely att catch up med dig:)

Trodde jag skulle bli mer vis av att få skriva av mig lite men inte f-n vet jag mer nu. Va blire???

Uppdatering

Nu har jag visst glömt att skriva av mig. Har egentligen inte hänt så jättemycket men tillräckligt för att jag inte orkat skriva. Dels har jag hittat en otroligt trevlig sida som heter tvshack.net, där du stream'ar alla serier rakt i datorn. Just precis, alla tv-serier & en hel massa film finns det där. Kvalitén är inte alltid den bästa men sånt ser man inte efter ett tag. Har kollat en massa Lipstick Jungle &  filmen Änglar & Demoner:) Perfekt sällkskap med en frysmiddag i knät, efter stallsyslorna var avklarade.

I helgen hade Huvve hand om Turbo & det har gått bra. Han gick inte så hårt då värmen var olidlig med bromsar & allt tillhörande. Kolla hennes blogg på http://lolloalmlof.blogg.se/ där hon berättar om deras husbygge. Fredagen spenderades som sagt i sommarstugan, var så sjukt vinsugen! Så när jag kommer ut vid 17-snåret så öppnade jag upp en sån 3liters låda med vin & satte mig på verandan & avnjöt den vackra utsikten. Tyvärr kom det massa regn & åska, så jag kröp sen ned i min stuga & slumrade till några minuter med korsord. Sparkade liv i mig själv & satte på kaffe, hittade även då mamma liggandes i soffan. Även hon var trötter & tyckte kaffe blev bra då. Därefter gick vi på vinet igen, syster hanna dök upp & alla satt i stugan med skenet från levande ljusen & umgicks. Hanna & Mats gav upp vid 24 & somnade men mamma & jag som sovit & druckit kaffe fortsatte natten lång. Ja precis, vid 3 upptäckte jag att vinet var slut!!! Va faasen?! Jag & min kära mor har alltså tagit slut på en 3liters låda på kväll? Hahah, vi skrattade så vi tjöt åt detta & tur att iaf den ena som sov, var döv!

Vaknade upp till vackert väder & efter allt vin så passade det perfekt med en båttur & sen bad för mig & syster. 
 



Leker med fendrarna i vattnet:) Var ju faktiskt 9 meter djupt där vi stannade till mitt i Vänern & kastade oss i.



Lördag reste jag mot city igen. Det var "Loppans" 25årspartaj. Supermysigt & trevligt blev det. Hamnade på statt & som vanligt, tjötandes med massa folk på borggården & glömmer bort att jag var danssugen...

Måndag följde Jess med till stallet & skrittade ut på Yoshi & jag på Tubbis. Lagom start på veckan, vi var ju nästan sletna fortfarande efter lördagens festande. Både hade av nån knasig anledning dragit shot vid halv två. Jag bara älskar att man ska göra det vid den tiden. Det är ju så himla kul att bli aspackad -när man kommer hem!

Tisdag var det Madde som följde med till stallet! Inte att glömma söta Alice & Stella oxå (hennes toksöta hundar!). Först red Madde, som är superduktig, min alldeles egna elev:) Sen försökte jag ta igenom Tubbe, lösgörande tvärande osv. Märks att vi inte har allt än, efter all värme. Ska träna för Anki på lördag som tur är, så får försöka jobba på under veckan.

Igår tog kag ett till pass på banan. Var lite stressad inför kvällen då lite hästfolk bokat in oss på Jacks till Kl 20. Så när jag hoppade upp på Tubbe, så var förväntningarna -14 eller nåt. Istället så släpper han en massa & kändes jättefin. Var så nöjd då jag hittade en hel del bjudning & motor i honom. Passade perfekt med ett kortare pass, så jag hann var färdigpiffad till kvällen. Hade superduperkul på Jacks där jag nu har ett smeknamn pepparkakan. Har inget med solbränna eller liknande att göra, bara Bibbans knasiga syn;.)

Dagen, ja ni, vad säger vi? Regn, regnigare, regnigast? Kan det bara snälla sluta? Jag vill ju rida på! För självklart blir nu träningarna inställda fick jag just reda på:/ Fick iaf träffa min älskade lillebro!!! Åh vad jag saknar honom ibland. Har inte sets sen ett tag innan midsommar. Skitungen har ju fått en finfin tjänst  i Västerås. Han har även hunnit fylla 25 år, så blev lite fika hos mamsen. Brorder blev riktigt glad över mina presenter oxå. Bla väska o solisar från asos.com, alltså fraktat från england till litlebro'.

Till det bästa då! Är ni med? SEMESTERN börjar imorn!!!!! Ja alltså, ska bara jobba en dag först & sen jäääflar! Blir 3 veckors ledig & sen kommer jag jobba 2 veckor för att sedan hamna i skolbänken. Har ju kommit in på fritidsledarutnildningen på folkhögskolan! Yiippeeeeyaaaeey! Nu ger jag mig, stackars dig som orkade med min snack ändå hit. Eller duktiga du? I så fall, puss & kram din lille skumbanan:-)

Underbara & älskade fredagar!

Igår vart jag trött på allt svullande som det blivit, så tog mig en promenad till mamsen o ruskade liv i hennes cykel för att ta den till stallet. Jäflar i havet, vad svett jag blev! Det är en galen hetta nu & grymt skönt. Julia erbjöd sig att förlja med Anki på en skritt tillsammans med Yoshan, så det lät perfa. Jag stannade & busade med godingen Simone. Shiit vad stor hon har blivit, 5månader redan! Det är ju 4 hästar som skulle ridas igår på 3 personer, så då hade det blivit en tur för Anki själv, men en skritt i skogen klarar jag mig utan. I helgen ska Lollo rida Tubbe så ska jag ta semester från ridningen. Nu är dte ju ändå inte så ambitiös ridning i hettan, så det passar jättebra.

Idag packar jag Frostis för att bege mig till sommarstugan:

Liten men mysig! Så ikväll/em, så sitter jag med ett glas vin i handen & kikar ut över naturen & bara njuter. Här kommer utsikten man har över Vänern:


Imorn ska det firas! Jossan fyller 25 år, på måndag men ska ha ferren imorn. Jag är sååå party-sugen så längtar som attans. Finally så blir det en fylla med bästaste Jessica<3 Så se upp på stattinen imorn, kan bli en full ANnso man kan mötas på då.. Ofta när man är taggad kan det ju bli för mkt av det goda...

Sup & svälg, trevlig helg!

Vem orkar?

Sitter & äter frulle på jobbet & går igenom all abloggar jag följer men precis som jag, så orkar typ ingen uppdatera. Antar det har med värmen att göra;-) Helt fantastiskt är det med denna hettan! Kan knappt tro att det är Sverige vi bor i, I lööv it:)

Red björnrundan med Anki & Yoshi igår & hade tänkt nöja mig där. Bara det att luften var ju lite friskare efter regnet & klockan var 21 så jag körde på en stund på banan oxå. Får passa på när man faktiskt har möjlighet. Fast det var smått bortkastat. Får inte igång motorn helt på Turbo, han är galet seg! Trots pisken, så händer inget?! Vill ju inte spöa honom blodig, känns som att man kanske får ta det nu med denna hettan? Bättre jobb senare? Well, jag gjorde så iaf. Brukar annars inte ge mig förens man uppnår sina mål med passet men igår mesade jag ur. När vi galoppade så snubblade ju Tubbe så illa att vi nästan gick omkull?! Bara för att han inte är helt med & vaken. Travarbetet känns ganska ok men saknar som sagt lite mer action i bakdelen & hans motor. Kanske skulle ta & låta honom mest gå till skogs & lite lugnare ridning nu i hettan. Hittils har han gått ungefär 5dar/veckan med ca 2 pass på banan där det svettats lite mer. Turerna i skogen har vart lite lugnare, eller ja... Inte i lördags då vi race'ade upp för dammänsgbacken, hoppade över ett dike & styrde hästarna in på en väg där "allbyggar'n" ska bygga hus/sälja tomter. Den vägen är av mjukaste sand & toppenunderlag & i en uppförsbacke. Hästarna fick jobba på bra där men blev mer busridning då Lussan skulle få gallopera = hon kan bara göra det om hon skenar! Tubbe vaknade till rejält & spruttade som bara attans. Det där med att lyckas rida hästen i form fanns inte på denna jord, haha. Kul att se den gamle "farbrorn" med sån glöd.

Dax att återgå till arbetet. Just ja, Tubbe gnäggade åt mig i måndags när jag kom till stallet! Snacka om att hjärtat smälter då:-) Såg att Lindas (http://cheran.blogg.se/) Caspian gnäggat efter henne, my god vad de där djuren kan få oss att må bra:)

RSS 2.0