Het, hetare, hetast

Började städa här hemme men det går ju inte! 27 grader inomhus & klockan är kvart i nio på kvällen. Bara att plocka rent på golvet fick mig att bli svettig. Jag ska inte klaga, älskar värmen & mår så himla bra av solen men det vanliga livet är svårt att orka med. Likaså ridningen men tror Tubbe uppskattar att få lite extra ledigt när det är så här hett. Hade inte räknat att ha honom i tävlingskondition under sommaren, då jag har egna intressen oxå:)

Annars har jag lapat massa sol & badat en massa. Gissar att jag inte är den enda i detta land som gjort det, denna helg. Tycker vi ska passa på att njuta av denna värmen, vi bor ju faktiskt i Sverige så snart vänder det väl igen.


Tänkte bjuda på en bild men det ville inte fungera. Måste dra fram the dustsucker nu oxå...


Det gick bra

Igår passade jag på att rida samtidigt som Anki & Pajaz. Ifall Tubbe skulle få för sig att dumma sig vid hörnet, där råbockarna skrämde honom. Vi skrittade fram till nya vägen & han känns kanon. Jag märker att allt gräs gjort honom riktigt gott! Hästarna går ute dygnet runt nu & Tubbe som var lite tunn förut, har tjockat på sig ordentligt:-) Så nu törs jag nog börja dra ned på kraften. Hästarna kommer in för det mesta på eftermiddagen nån timma innan de rids, så de hinner sova en stund i svala stallet. Alla tycker det är sååå skönt. Se så söt River är, så tröttis han är;-)



Nu tappade jag visst tråden.. Vi gick iaf sen i på ridbanan & Tubbe reagerade inte ens i hörnet. Såå glad jag blev! Red igenom honom ordentligt, eftersom det bara blev ett halvt pass igår & han kändes superfin i slutet. Svettiga blev vi både jag & Tubbe trots att jag red vid 20-tiden. Vi slapp iaf de hemska bromsarna igår & det är jag lycklig för. Jag får verkligen panik av dem:/ Har ju lite fobi för getingar oxå, så det hänger väl samman.

Nej nu ska jag slänga på mig min bikini & dra till beach'en med Jessica. Hoppas alla har en strålande dag i solen & att alla mår gott!

Dumma djur!!!

Har gått & varit megasugen på ett ridpass på banan idag, helt i onödan. Åkte upp lite senare då det svalnat av, så att jag ska slippa de gigantiska hästbromsarna vi har. De är typ en humla x4, stora! Tänkte med tanke på all vind att de inte skulle vara så ivriga heller men nog fasen var det efter oss:/ Som tur är hålls de mest o skogen men vem vill skritta fram i en paddock? Skittråkigt. Vilket fall börjar jag jogga igång Tubbe & det känns i min kropp som att jag har massa energi till att få ett bra pass. Ja menar, 99% av felen hänger ju på ryttaren. Hinner rida ca 25 min så bara flyger Tubbe rakt upp i luften & kastar sig i sken genom hela ridbanan. Då han rids i en superlåg form, så är ju inte tyglarna direkt korta & spända, så jag har nol kontakt med munnen. Tappar balansen helt, foten långt in i stigbygeln & jag tänker "det här går åt helvete! Jag kommer ramla av & släpas efter hästen när jag sitter fast i stigbygen". Iband finns det lite tur för just när at känns som att man ska dö, så hittar jag lite balans & lyckats lugna ner min stackars kuse. Han är fortfarande helt hysterisk & jag vet inte vad i skogen som skrämmer honom. Försöker ta ned mina nerver på jorden men jag bara skakar. Tänker "ok jobba på nu, för annars vågar jag aldrig mer rida Tubbe". Sen kommer Anki & Julia (bara att man är ensam oxå gör ju inte saken bättre..) & de ser oxå att Tubbe är halvgalen. De tror att nåt är i skogen, som en björn eller älg men ingen ser nåt. Jag inser att dagens roliga ridpass nog får vara slut innan jag hamnar på akuten, för Tubbe bara struttar & jag har inga nerver att lugna honom. Tar in honom & Anki tar ut Yoshi för att se om han haltar på foten, där han är skolös. Då hör de hur nåt prasslar & skäller in i skogen (Julia & Ank) & försöker kasta sig in i stallet med tröga Yoshi. Vi smyger nu ut alla & funderar på vad det kan vara för muterat monster som ska äta upp oss. Lyssnar & tillslut hör vi att det är två sketna råbockar som skäler på varandra! Dumma, idiotiska djur säger jag! För nu kommer ju Tubbe vara asjobbig där, ett bra tag. Kanske jag ska vara nöjd att jag sitter hel i soffan nu & inte gnälla men nää, jag ville ju rida!! Efter min olycka jag hade för några år sen, så är jag ju himla skraj så det räcker med ridningen. Jag hoppas detta inte satte mer spår:/


Fredag imorn i alla fall, alltid lika underbart! Inga planer har jag för helgen, knasigt. Jo jag ska lapa sol & kanske bada då;)


Tjing-tjong, långkalsong!


A lovely weekend aka midsommar!

Midsommarhelgen blev nog en av de bästa jag haft. Kan försöka göra en sammanfattning av den:

Jag & Burgues tog en roadtripd med felkörningar & discodans a'la mellanstadie-dunka-dunka till Grebbestad. Väl framme var vi först & tog de bästa sängarna:) Inte långt efter droppade resten av gänget in, som skulle anlända kvällen innan. Det blev några öl/vin & prat om fjortisfyllor & annat gammalt. Somnade ca 2-tiden & vaknade vid halv 11 utsövda. Tur var väl det för nu börjas det supa! Midsommar är väl en helg som firas med en del alkohol? Vi gjorde det med kubb, kortspel (neger & president), hårklippning (TACK goaste Linda!!) hårfärgningar (Goiga Emmis som stod för det!), frågesport (grymt gjort Lena & David!). Sen blev det såklart sillunch med massa snaps & grillning till kvällen. Framåt kvällen så var det partyhumör på alla 13 brudar & 2 pojkarna & vi begav oss mot terassen. På vägen in så försöker en av tjejorna utmana ödet & liftar in till stan med norrmän -hallå??! De visade sig vara snälla & inga yxmördare så tjejen stod sen redo med vakten så vi smet förbi den 2 mil långa kön in på Terassen "Swisch med alla 15st i vip'en hehe". Här så kan vi välja att beskriva kvällen med "Norrlands" hur hon minns att det var "alla hade jättekul & dansade tillsammans & höll ihop heela kvällen". Eller så smet några till en camping då de vart förbannade på taskig attityd på personalen, nån -typ jag- hamnade med systrarna Danielsson plus A, nån hängde där & nån hängde nån annan stans. Grymt kul kväll med gratis shot av bartender, heta killar & massa party! En person hittade inte hem den natten men blev omhändertagen av en "fiskare" aka "tvåan". Lördagen vaknade alla småsletna & tog oss en promenad mot byn. Blev pizza/langos & massa cola. Tillbaka i stugan så bredde vi ut oss på det superläckra soldäcket som schönning's har till sin stuga. Shiit vad jag vill tillbaka dit nu! Det garvades & solades. Ett par firade även sin 11-årsdag med oss:-) Så gulliga ihop & man ser att kärleken lever mellan dem, så himla underbart.


Denna kväll var vi lite mer svårstartade men när en av Annorna (vi hade 3st med oss) kom på idén "vodka äpple"? Då var huset igång för fullt. Shiit vilken gudomlig kväll. Det bjöds på massa show varav Emma tog ett nummer ur en revy, hon uppträtt med, det blev sen grease, macarena, allsång & för att inte glömma önsketimman. Dumt nog gick vi sen mot staden alldeles för sent så inga ställen hade plats för oss förutom nån pizzeria som sålde öl. Hem kom vi ändå inte förens ca 4-tiden. Några höll mig vaken den natten, så när Lena kom & väckte mig då hon började tömma diskmaskinen, var jag inte helt nöjd på söndag morgon. Vad sägs om drygt 8 timmars sömn på 2 nätter? Njae, bilkörningen hem var hemsk!! Tur var, så åkte Linda med till Karlstad & höll igång mig:)

Bilder kommer sen eller kan ses på facebook än så länge:)


Snart

Ska bara... Blogga lite först! Usch vad jag inte är bra på att städa. Ska försöka dra av mitt hem så att Julia kan bo här & gosa me min kisse när jag flyr till Grebbestad. Bara det att städa inte är kul alls ju! Fast snart gör jag ett ryck för bara man kommer igång så går det ju rätt bra.

Tubbe gick himla bra igår! Red ut i tisdags med Anki på Pajaz & Julia på Luss. Finns så mkt bra rundor att rida i Dammis. Klättring & en hel del trav & då vi rider flera, med Luss som travar & Pajaz i galopp så fick jag igång en bra trav. Så igår stressade jag hem från jobbet, i med en tvätt, posta iväg ett träns jag sålt & raka vägen mot stallet. Hoppade upp & tänkte att jag ville ha honom helt loss innan jag åker iväg. Hade inga förväntningar utan körde på så som Anki lärt mig. Jag får inte trava förens arbetet i skritten sitter. Tempot & ryggarbetet är A & O nu då han inte får slappa efter ett steg. Otroligt konsekvent ridning på mkt volt & 8-volter med sadel som högsta punkt. Till och med galopparbetet blev jättebra! Fick ett bra sug mot bettet & han trampade på rejält:) Sen skyndade jag mig att svampa av honom & tog med honom till sommarhagen vid Ankis hus & sprang in till Anki för att då var det styrelsemöte för KRT. Kom hem vid 22 efter et kortpaus hos Jessica. Underbart, nu är det semester!

Kommer sakna Turbo känner jag redan juh! Katten kommer jag INTE sakna, han har varit jobbig mot mig idag. Vaknade 7.30 av att han kräktes hårbollar. Jahapp, upp & torka spyor på sovmorgonen. En kvart senare så har han kräkts igen??!! Nu även på sin haka & bringa. Fii fasen för långhåriga katter. Bara att ta fram hushållspappret igen & även saxen då.


Tänker även en del på stackars Nathalie som ligger på sjukan i Linköping. Hoppas du får komma hem & fira misommar med din man!


Ewe, snart ses vi in Grebbestad!

Ska väl ta & göra det där rycket nu så jag & Burgués kan börja bila mot Grebbestad nån gång innan denna dag är slut. Ta det lugnt med allt i helga gott folk & glöm inte att dricka lite vatten ibland. Trevlig midsommar!


hippson.se

Sitter & läser Lars Mentzer's krönikor/inlägg på hippson.se. Han skriver ju så otroligt träffande, så måste bara citera & kopiera en del från hans inlägg som heter "Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när..." Tar ett urval av hans påståenden men gå in & läs hela!
                                             

- Din garderob förändras från att innehålla ljusa, snygga kläder till att mer och mer påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom börjar du spara på gamla tröjor och byxor med motiveringen att "de är bra att ha i stallet".
          -Hur många av oss spar inte på dessa tröjor etc som "är bra att ha i stallet-kläder"? Hahaha


- Begreppet "ridtrosor" förs in i ditt ordförråd. En bra "ridtrosa" får inte skava, inte vara för tunn, inte vara för liten eller synas genom ridbyxorna. Eftersom alla veckans dagar innehåller ridning så är sexiga underkläder ett minne blott.
          -Förstår folk hur svårt det egentligen är för oss att hitta en bra trosa, som funkar till ridning?



- Du hittar din ridtjej vid hyllan med majs i affären ivrigt letande efter den billigaste burken. Tänk att det kan skilja hela två kronor mellan olika märken! När du påpekar att den billigaste burken smakar träpellets så möts du av en oförstående blick och kommentaren "man måste spara pengar". Exakt samma oförstående blick får du utanför hästaffären när hon kommer ut med en full påse med hästsaker fast hon egentligen bara skulle handla en grimma. Fast nu är kommentaren istället "det ser mycket ut, men det gick bara på tre tusen och det är faktiskt bara saker jag behöver".
          -Här säger jag -Halleluja att jag är singel & inte behöver ha dåligt samvete. För visst fasen är det så?!


- Du får träna upp din förmåga att inte vara svartsjuk, eftersom hon är borta 3-4 timmar varje kväll, och är dessutom helt omöjlig att nå på mobilen. Att störa i stallet är som att svära medan Runar ber middagsbön allra minst.
          -Halleluja I'm singel!


- Hennes telefonbok i mobilen innehåller de mest suspekta namn. Nej det är inte gamla pojkvänner eller kodade älskare, utan helt enkelt namnet på olika hästar i stallet. Hästmänniskor kallar varandra vid hästnamn, punkt slut.
          -Inser direkt att jag har ett antal namn i teleboken så som "Hallon, Vivaldi, Boss osv". Hahaha


Skulle jag någon gång finna kärleken hoppas jag verkligen att han ser på mig som Lars gör på sin kärlek! Åter igen kopierar jag in ett citat från inlägget, det är så han avslutar det:


"Trots alla ovanstående punkter så är det ju så att ni alla vet att jag är oerhört positiv till att ha en hästmänniska som livskamrat, men det är ju inget roligt att skriva om. Att vara snäll är något som Bamse kan få syssla med, inte jag.


Anna är det bästa som har hänt i mitt liv, och förmodligen mycket tack vare att hon är en envis förbannad hästtjej med skinn på näsan, hästskit under skorna och med ett par rejäla ridtrosor."


Midsommar!

Har glömt nämna att jag kommer få en FANTASTISK, gudomlig & sagolik midsommarhelg! I'm going 2 Grebbesta med mina ljuvliga tjejjor:)


Alla på bilden ovan kan inte komma med tyvärr men åh vad jag längtar! Sen ska Jess dit oxå:)

Redan natta?

Hade ju tänkt skriva lite ikväll men uj vad fort tiden kan gå ibland. Jessica ringde då hon körde bil efter en lång arbetsdag & behövde hålla sig vaken. Jo jag är ju ganska lätt att få igång & börja prata så tiden spring visst iväg... Hade ju tänkt ringa & se om Natti mådde bättre idag, om du läser detta så vet du att jag tänker på dig! Inge kul att va sjuk:/

Hängde på Anki idag & tittade när hon tränade för Ola. Superintressant då jag nu hänger med på allt. Det blev mkt grundridning för dem & Pajaz är lite svår & bråkig. Inom en vecka typ är nog iaf detta borttränat då det såg superbra ut i slutet av passet! Skulle själv gärna träna för Ola nån gång, han är ju väldigt lik Anki i sitt tänk & otroligt petig. Som vi sa (jag & Anki) så är det ju ganska tråkig träning men just sånt som ger resultat.

Hade tydligen turen på min sida idag då Jag fick tag på hivslagaren på direkten. Elller ja, han kunde komma förbi samma eftermiddag:) Likaså hade nån i Labbsand samma tur då han drig vidare dit. Red Tubbe efter att han hade fått en ny sko & det kändes att han fått vila i 3 dagar. Körde ett ganska kort pass, eftersom han vilat, o fick inte ritkigt igenom allt men får fortsätta imorn. Hoppas även Anki kan titta nån minut, så att vi inte kör fast. Han vill inte helt lossa & komma igenom med suget mot bettet:(

Har annars haft en både jobbig & bra helg. Hittat midsommarklänning & nya shoes (som jag bara älskar!) i Örebro när jag shoppade med Burgués. Hon tjatade även med mig till Svantes 5års fest som hölls i Äspenäs. Detta ångrar jag verkligen inte då det blev en superkul kväll. På festen bjöds på massa underhållning & livemusik. Vidar emot statt där jag möts av värsta kön jag nånsin sett! Som tur var, så löstes det på sånt där fult" sett. Fick äran att träffa på Annas nya kille som verkade trevlig! Träffade även på en massa skoj folk på statt & det känns att sommaren är "här". Borgården är supernice ju!
                                            

Mitt huvud snurrar över en massa jobbigt. Är så besviken på hur vissa saker utvecklats & hur vissa är. Jag vet att jag inte kan ändra en annan persons åsikt, likaså har alla rätt till att tycka som de vill. Det jag funderar över är hur principfast jag måste/kan vara? Jag kan vara väldigt hård ibland, inte minst mot mig själv. Hur mkt kan man kräva av andra? 

Klockan är nu snart mitt i natta eller min bok som närmar sig slutet ropar på mig! Ewe, ta med lite läsvärt till Grebbesta som jag kan ta med till kga:)

Jo just ja, träffade massa goigt folk i Botorp oxå! Blev bjuden på kaffe, som jag var så megasugen på, när Anki värmde Pajaz. Det va Bibban, Sara, Eliselott, Erika & så kom även Rydén. Mysigt de har det där i privatstallet! Så fina hundar de har där oxå:) Jag är mer för hundar än katter... Knasigt va? Med tanke på min kille som ligger här bredvid mig:)

Regn, regnigare regnigast.

JO så heter det! Jag löver er!

Sitter & försöker leka med designen här på bloggen. Har aldrig testat sådant förr men spnt man kan sig tid till en sån här regnig dag:) Om ni kikar in här & allt ser heelt galet ut kan det bero på att jag leker med html-koder vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv tidigare...

Red förresten Tubbe igår på banan! WOW vad Anki gjort bra arbete med honom. Han verkligen jobbar med ryggen nu & det märktes verkligen. Red kanske 30 min arbete på banan & han var mkt mer svett än normalt. Annar har jag ridit i ca 45 min arbete minst & ändå jobbat förvänd galopp & mkt skänkelvikningar. Det innebär ju då bara att vi äntligen hittat en knapp för att få honom på riktigt, att arbeta med ryggen. Jo jag kan informera att även jag, känner mig stel i kroppen idag, haha. Han är numera megakänslig & ska så förbli!

Trist med detta skitregn som innebar inställd klubbtävling & vila för Tubbe:/ Ja om det inte spricker upp ikväll så man kan ta en tur i skogen.

Imöra ska jag ta Burgés med mig till Marieberg för shopping. Konto är typ tomt men måste ha nåt nytt till midsommar. Insåg att jag inte vågar köpa nåt från nätet då jag tappat så mkt i vikt att jag inte kan min strl längre... Sååå jobbigt va? Nää, hahaha -I löööv it!


Ha en underbar helg gott folk!


Me like it!


Energi?!

Står & steker dynggoa hamburgare jag hittade på ica. Snart börjar Greys & tror det blir säsongsavslutning nu. Bror har skvallrat att det ska bli ett otroligt spännande säsongsavslut, äkta "hangup". Blir iaf skönt att slippa tidspressen att hinna hem från stallet på kvällarna för att hinna se på tv'n.

Som ikväll, så red jag & Emelie ut på Tubbe & Yoshi. Då det blev en lugn skritt a'la björnrundan så kände jag att energin fanns kvar då hästen var färdigmotionerad. Så jag började städa runt stallet inför kommande klubbdressyren, KRT ska ha i Dammis på fredag. Riktig terapi att stå & kratta! Dock var paddock-gruset väääldigt tungt så där började svetten sippra & jag skavde till o med hål på skinnet med krattskaftet.

Midsommar närmar sig med stormsteg:-) Får se vad det bir där egentligen. Vi är ett stort gäng som ska ned mot Öland men när jag försöker samordna skiten så blir jag bara motarbetad "ta det som det kommer". Va f-n, plastbestick på öb kostar väl typ 1kr för ett 100-pack medan om vi handlar på campingen slutar det väl på 10kr/gaffeln?! Sen ska vi bo 8 pers/stuga som är 15kvdrat stor, som egentligen bara tar 4pers/stuga... Vi gjorde detta galna val, just för att spara på våra smala plånböcker. Lusten för midsommar är inte allt för stor just nu. Ända roliga är att jag hörde att störst solchans var just runt öland;)

Nu är hamburgaren klar & soffan ropar på mig! ching-chong!

Linköping!

Åter igen har jag haft en fantastisk helg & den blev inte alls om jag hade tänkt mig. Fredagkvällen hängde vännen Jessica med till stallet .Då hon för en gångs skull inte hade skrapat sina knän eller liknande var det dax för henne att få prova ett pass på Turbo. Jag & Jessica pratade faktiskt från böjan om att köpa en häst att dela på då vi både har fullt upp i våra liv. Dock har Jessica mer resdagar i sitt jobb & en enorm villa med trädgård så det blev att jag köpte en häst själv. Inget jag ångrar då jag idag inte vill dela min kärlek med någon, hehe. Jättekul var det att se Jessica på hästryggen igen iaf:

Resten av kvällen sedan så slöades det i soffan till macka med te. Lördagen vaknade jag utvilad & pigg & städa hela huset jättefint samtidigt som jag tvättade. Framåt 14-tiden började jag sakna vänner att träffa & funderade på hur detta skulle lösas. På veckorna är det ju arbetskamraterna & stallkamraterna jag träffar/hörs med. De som bor & håller till i kga hade diverse olika planer för sig så hade noll ideér. Sen kom jag på att mammas bil stod parkerad utanför mitt hus, då de var på 50årskalas i staden Sandviken. Då vaknar impuls-Annso & ringer snabbt Natti i Linköping, som för övrigt hade planer på att komma till kga men ändrade sig. Så jag tänkte, 2 timmar i mamsens bil? Oh yes, here we go! Skyndade mig till stallet & mockade åt kusarna & fixade maten. Anki var på meeting i Sunne & hade med sig Julia, så för en gångs skull fick jag ju mocka! Sen hem & hänga sista tvätten (2 tröjor fick torka i bilen på väg till Linko), packa bilen & sen full gas mot LINKÖPING! Natti var snabb att hitta plans för oss & det blev en succé!! Hann knappt innanför dörren så hade jag en smaskig, iskall, bärdrink i handen & skvallrandet var igång. Vi passade på att hänga i hennes & Stefans SUPERFINA lägenhet en stund för att sen bege oss mot hennes vän Magnus. Där var det några goa grabbar som vi skålade gött med. Under kvällens gång hade vi två "them-songs" det var Neneh Cherrys - Buffalo Stance & Peter Cetera - Glory of Love. Natti var galet rolig när de kom på & hon dansade nästan omkull inredningen, haha. Vidare ut mot city vandrade vi sen & hamnade på Harrys/Sliver. Där rockade vi på dansgolvet tills vi nästan stupade. Höll på att bli nedslagen av Natti när jag sprang på kga-folk, som hon int förstod, utan trodde jag var galen & gick & pratade me okänt folk, haha.

Söndagen så slappade vi runt på stan & jag, Natti, Stefan & Mange åt på subway, slurp! Anki erbjöd sig att rida Tubbe åt mig & jag tackade snabbt jag för att slippa lämna den mysiga staden:) Kolla in den coola katten Natti har, Kingston:

Lyckades även övertala Natti & Stefan att åka med hem till kga & slapp åka hem själv till kga:)

På hästfronten iaf har det hänt en hel del. Då Anki red Tubbe märkte hon att han inte, trots att det såg ut så från marken, var helt loss i ryggen. Så hon har ridit honom nu sen i söndags. Ser SUPERBRA ut, då jag själv känt lite att det inte vart 100 egentligen. Jag har inte haft styrkan eller kunskapen för att veta om han är rätt eller inte men Anki har korrigerat honom & ska sen hjälpa mig att rida likadant. Trots att jag ridit honom så pass varierat i skog, mark, dressyr & hoppning så har han inte musklat sig så mkt över ryggen som man vill. Det är inte alls bra då han inte kommer att hålla om man inte rider rätt, så jag är otroligt tacksam att Anki hjälper mig här. Ja menar, allt för att Turbis ska bli bäst & hålla länge & må bra?! Man kan se på bilderna som Lollo fotat att han kommer MKT mer igenom & arbetar med ryggen. Dett görs självklart inte med slit i munnen utan med ben & säte. Syns att Anki rider med tyglar som knapt har kontakt i munnen:)


Eftersom jag älskar bilder måste jag även visa mysbilden på kärleksparet i stallet som fick gå ut i en ny gräshage igår:



Nu ska jag se lite på desperata hemmafruar:)


Hon den där!

...Som kallar sig för Anki. Henne har ni nog hört om. Hon heter faktiskt egentligen Anne-Christine Almlöf & inte Anki som hon säger. Man kan tro att hon är en liten söt tjej men nähe ni! Där har ni allt blivit lurade. Det är hennes fel att jag blivit den jag är idag! Hon står där & flinar & lodsas som hon inte har med saken att göra men det är HENNES fel! Den lilla skitungen, för ja, hon är 3 månader & 4 dagar yngre än mig.

Hon såg till att jag hittade Tubbe. Hon ringde på säkert 200 annonser & var på väg att åka ned med mig till Skåne, allt för att jag skulle hitta en häst. Hon såg till så att jag kunde hämta hem honom & likaså var hon med & provred honom. När jag inte längre trivs i stallet (som hon sagt hade en annons ute om ledig stallplats) så erbjuder hon mig en nödlösning att få ställa mig hos henne med Tubbe. Här börjar det på riktigt: Ankis fetcamp med Annso! Ut på skogsturer, genom djup lera, höga berg, djupa dalar, över stockar, sten & snabbt ska det gå! Vi blir tränade & där får man inga vätskepauser eller hinna ta andan. Nähe ni, där står hon & gastar att "riiid då, riiid, sitt ned i sadeln". Sen så tycker hon att vi ska tävla & då måste man ju träna ännu hårdare. Allt för detta fetcamp... När man har nya stövlar & får kramp "lodsas hon inte höra" när jag skriker att jag blöder & det gör ont. Allt hon hör är om man råkar säga att man bjuder på godis. För då vaknar den lilla godisgrisen till liv! Se här hur vi två såg ut 2008-08-16, dagen då vår kusin mimmi skulle bli fru:

Jag flera kilon tjockare & hon själv liten & blond. Spelar som vanligt på sin oskyldighet, den där Anki...

Haha nu fattar ni att jag bara är ironisk? Anki har jag ju snarare att tacka för att jag & Tubbe fann varandra. Likaså att hon engagerar sig i oss & allt runt omkring:-) Senaste 2 veckorna har hon även startat nån sorts helpension i stallet då det är mockat & höet färdigpackat. Allt jag gör är att slänga ihop lite krafft i hinkarna & sedan rider. Ja & tack vare Anki så har jag, hör & häpna: tappat minst en klädstorlek sen sista januari! Det är heeelt fantastiskt skönt att slippa lite fetkilon.

Bara för det ska jag bjuda på liten bildserie på den där Anki;) Man kan klicka på bilderna för att få dem större.

Anki med Tusse, sen Anki på Yoshi, Anki & hennes syster Lollo på väg till julfest, jag & Anki som muslim & nunna som skydd på mygg, haha:P
Anki på Pajaz. Den första är Anki när hon rider som hon trivs bäst i, sina mysisar & nästa är en gammal bild från hösten. Har hänt en heel del sen dess! Önskar dem lycka till på tävlingarna i Sunne i helgen.

Annars går Tubbe bra nu. Det är jag som tränar mest där. Igår då jag hoppade av honom efter ett pass på banan så dröp jag av svett (var kallt ute) medan Tubbe var svagt fuktig under sadeln typ, haha. Han har gått på bustur i skogen i tisdags, banan igår & idag blev det "björnrundan" & sen en kortis på banan. Björnrundan är en tur på ca 40min skritt på en stig med en del klättringen, kanonbra! Ja i måndags fick han vila efter tävlingen:)

Har inga jätteplaner med helgen, har ni? Just ja, måste hissa & dissa oxå:)

Hissa:
1. Team Dammängen -fan va jag trivs där med er alla
2. Att jag känner mig smalare inför beach 2009
3. Att det är fredag imorn, favvodagen på veckan.

Dissa:
1. Skitvädret! Vart försvann sommaren?
2. Bilförare som kör UNDER hastighetsgränserna. Hallå, det är farligt oxå!
3. Mitt hus är skitigt, varför är det ingen som städar här åt mig?

Nu ska jag sluta uppehålla er & krypa ned med min nya bok. Löövely it will be. Ewe, alla dina är utlästa så ge mig fler:-)

Inge bra debut:/

Tävlade som sagt i söndags, i ca 30 graders hetta. Startade som nr 8 i LC'n så det blev en tidig morgon men som tur är, så var resvägen ca 5min lång:) Anki va snäll & hjälpte mig att lasta & sen smsade jag ned Julia, så hon kunde hålla Tubbe när jag sadlade. Väl uppe i sadeln kände jag att Tubbe hade massa "go" i sig & bjöd fram fint. Så nu kan jag väl konstatera att killen gillar att springa & visa upp sig för andra på tävling. Inte mkt att jobba på då på uppvärmningen då allt kändes topp. Sen blev det min tur att gå in på banan & jag spruttade på honom för fullt runt dressyrstaketen (ridbanan i Valåsen är 60x20 & jag tävlade på 40x20). Tubbe tyckte inget verkade farligt så jag plockade ihop honom & redo för startsignalen. Just då jag ska börja styra på uppridningen får han syn på alla hästarna i hagen! Wow tänker han & försvinner iväg totalt. Jag känner stressen inför starten & stressar in på banan samtidigt som Tubbe smyger fram, tittandes på hästarna OCH bajsar! Men Anki har lärt mig att man bloir bedömd för varje moment så rid vidare & låt uppridninge va åt skiten... Well, Tubbe var mest intresserad av hästarna i hagen & ville int elyssna på mig. Vissa moment gick helt ok i LC'n men fick några missar då vi tappade lite tempo. Lina som dömde oss gillade nog oss då vi hamnade på 62,59% trots att jag åter igen missade en 15-metersvolt & fick -p. Hela klassen därefter låg vi placerade & jag skulle just till att sätta på mig kavaj & stövlar igen (låg o lapade sol i gräset, hihi) när en ryttare petade ned oss. De tre sista ekipagen petade ned oss till en 10e plats av 23 starter. Helt ok faktiskt ändå!

Mellan klasserna fick Tubbe sova i ett svalt & mörkt stall, annars hade jag nog strukit mig ur LB'n då det var sjuukt varmt! Inte snällt att låta dem stå i en transport då, som blir bastuvarm. Nästa klass red jag omkring 14-tiden då det är som varmast. Tubbe var till denna klass ännu mer fylld av energi, trodde jag... In på banan för en LB:1 & Tubbe vill BARA busa! Nu har golfarna hittat ut på golfbanan & Tubbe springer med huvudet högt upp & vill inte lyssna vart jag styr, gick jag på med sporren så kickade han till o med en gåg åt den, för att nästa sekund bryta av galoppen helt plötsligt! Skit-häst:P Well, 55,?% och vi hamnade på plats 14 av 15. Så nu kan det ju nästan bara finnas ett håll o det är uppåt i fortsättningen, alltså vi kan inte bli sämre. Lärde mig att det är jag som är för klen för att sitta ned i Tubbes trav & jag måste träna MER! Alltid ska man väl lära sig nåt? Jo just ja, aldrig mer tävla i min tokvarma kavaj eller över huvud taget i 35 graders hetta! Max en start i sådan värme. Lämnade mitt hem 6.30 på morgonen o va hemma igen ca 20-tiden, då va jag trött!

Måste berätta om godingen Emma! Hon satt på min veranda, asläcker med ett glas rött & väntade med en sagolik middag, på fredagkvällen. Hon hade fixat o grejat hos mej medan ja red o slet i stallet, heetl fantastiskt gott och otroligt uppskattat att få komma hem till ett så fint dukat bord:) Jag tog en snabbdusch o sen satt vi o njöt av middagen i EN TIMMA! Snack om vuxna eller bara lite spanska, precis som Emma är till hälften.

Lördag blev det beachvolley-turnering. Vi blev 4 st lag som spelade mot varandra, några med flera avbytare än de andra. Jag märkte att min ridning gjort mig starkare o smidigare då jag f-n inte va så dålig, trots min bollrädsla. Tog årets premiärdopp i Möckeln efter en svettig match oxå. Systrarna Jessica & Jossan va iaf grymma på volleyboll o deras lag vann turneringen. Mitt lag kom på 3e plats.


Imorn ska jag berätta om fetcamp Dammis! Då du Anki, får du passa dig.

Oväntat besök.

Fick oväntat besök igår efter stallet så hann inte blogga nåt igår heller... Well, kan nämna att jag kommer iaf träna för Johan imorn kl 18.15 i Knutsbol eller nä, fick just sms av Marianne att den var inställd. Johan ska döma i Strömsholm i 4 dagar. Tråkigt! Fast bra, då spar jag några slantar istället. Spanar ju en midsommarklänning. Kul med nåt nytt & lite mer unikt än nåt från ex H&M eller Gina Tricot, som jag annars shoppar på... Nån som har tips på bra shoppning? Har kollat asos.com & bubbelroom.se men de hade inget i min smak & min prisklass.

Hoppas alla får en fantastisk onsdag, snart är det helgen igen!

I will...

..any second update you! Har bara inte hunnit eller orkat än. Ni kan spana lite på min bilddagbok, sök på Anziii där & lösenordet får ni som ber om det;) Har haft skummisar som spanat in mina vänner o likaså mig själv. Bibban, du ligger på bild där & likaså mina "sexbilder" som du trodde jag tog när vi åkte i bussen, haha.

Glöm inte att kolla Kuriren idag då jag & Tubbe pryder första sidan av sportbilagan! En hemsk bild för oss som kan nåt om ridning men inte alla som får äran att platsa där? hahaha. Den är ju tagen från LB'n som gick åt pipan oxå...

Nej nu ska jag ge mig till stallet! Jag & Tubbe ska dejta Julia & River i skogen idag:)

RSS 2.0