Fy va tråkigt...

Har nu beslutat att flytta på Tubbe. Alltså byta stall & det känns skit. Eftersom jag egentligen inte kan flytta honom till ett långvarigt ställe så känns det inte alls kul. Det är ju svårt att se framåt när man inte vet vart man kommer befinna sig. Inte alls bra för Tubbe att flytta runt heller o byta flock. Tråkigt att människor kan vara så elaka & att detta ska gå ut över de stackars djuren vi håller med. Jag känner väldigt starkt för djur, tycker det är mer hemskt att läsa om djur som far illa än människor. Vi människor är dem som skapat denna ond värld & djuren får bara finna sig i det. Det är inte älgarna som byggt asfaltsvägar med bilar som susar fram i 120km/h. Därav tycker jag otroligt synd om stackars älgen när den far illa vid en bilolycka. Jag säger INTE att det är ok att människan olyckas men stackars älgen... Jag vet, lite knasigt men så ser jag på djurens rättigheter & en vacker dag när jag blir vuxen kanske jag ändrar denna. Jag har ju tex inte lyckas med att vara vegetarian helt, har inte heller försökt helhjärtat. Så jag kanske har lite dubbelmoral?!

Hoppas att det snart ska lätta på trycket i hjärtat & att jag kan börja anmäla mig till tävlingar. Har funderat lite på Lindesberg, lokal dressyrtävling.

Appropå?

Litet inlägg så här på kvällen om kanske just ingenting. Sitter & surfar lite på min lediga kväll. Åsa har ridit Tubbe idag & fick nyss sms att det gått bra. Himla skönt att höra! Åsa kanske ska rida Tubbe åt mig typ en dag i veckan, så att jag hinner med annat oxå. Hon rider Tubbe medan hennes syster rider deras Peach, i skogen. Perfekt! Tubbe behöver massa skogsturer & bygga muskler/kondition. Har känt idag att det vart otroligt skönt att bara få åka hem efter jobbet & inte stressa upp till stallet direkt. Samtidigt så kliar det i mig för nu har jag inte ridit på 3 dagar & igår satt jag & tittade på tävlingar hela dagen. Köpte även en ny hoppsadel i lördags, begagnat, som jag gärna vill prova! Jag hoppas verkligen att den ligger bra nu när dressyrsadeln ligger illa pga hans dåliga hull. Tubbe har tyvärr rasat en del och jag tror det har att göra med pälsfällningen, inte superbra hö, koliken han hade & att jag inte vågat öka för mkt på muslin, som han får utslag av då. Vilket fall ser jag fram emot att få rida imorn! Satt bla o läste Jossans blogg & blev bara ännu mer ridsugen oxå;)

Till helgen åker KRT till Markebäck för en träningshelg. Det ska bli skitkul! Bara massa ridning o annats snack. Tycker det känns som att vi har jättebra sammanhållning i klubben o att alla ryttare är med av samma anledning. Alla vill vi tillhöra en klubb där vi har roligt, allt vi statsar i tid o pengar kommer tillbaka till oss. Jag gillar också att alla vi är från stallar runt omkring både Karlskoga & Degerfors, det blir en stor blandning. Jag ska vara med & hoppa på lördagen för Malin & på söndagen får vi oss ett dressyrpass för Cia. Hoppningen är ja en del nervös över. Har bara skuttat över lite sockerbitar än så länge på Tubbe, eftersom jag bara haft dressyrsadeln. Jag blev illa avkastad vid hoppning, för några år sen, så måste börja väldigt försiktigt. Känner ändå att jag kan vara med en stund på hoppningen på lördag. Känns tryggare med en tränare på mitten som säger att "det här klarar ni". Ibland är det otroligt svårt att känna själv från ryggen hur det egentligen ser ut från backen.

Nej nu borde jag göra annat än snacka strunt här... Go natt

Goaste!


Det behövdes!

Jo en blogg behövs nu kände jag. Har alldeles för mkt i min skalle jag måste tömma ut. Små dilemman, funderingar & som typisk tjej, så kan man bara vilja ösa ur sig lite ris & ros ibland. Tror jag kommer skriva om allt mellan himmel o jord, fast med en stor tyngd mot hästlivet.

Köpte mig Turban de Firfol 09-01-31 & sen dess så spenderas många av de timmar jag har till övers efter jobbet, med honom. Jag kallar honom för Tubbe men får ibland för mig att vrida till hans namn, så vi får se vad han kallas här framöver. Mitt stora problem just nu är ändå min stallägare, hon har nog det hårt hemma. Jag vill inte kalla henne fula ord men med tanke på hur hon behandlar mig så undrar man när hon fick till det men nån karl sist. Asså hjälp! Har knappt kunnat jobbat idag för mitt huvud o mage går på högvarv om detta. Är hon villig att mötas för att försöka lösa detta eller ska jag flytta? Har ju inga stallplatser som ropar på mig utan får i så fall göra det lite preliminärt till kusinen tills bättre & långvarig plats kan hittas.

Ska fylla på här snart igen men ska nog göra lite mer nytta här på jobbet först... So long!


RSS 2.0