Ettans växel...

Så har man börjat känna att skolan på riktigt rullar igång. Idag hade vi första motionspasset & jisses vad skoj vi hade. Nya klassen med ettor var riktigt hurtiga & glada. Vi körde fotbollsmatch på gräset vid sjön, vid näset med solen gassandes på oss. Äntligen är alltså Anziii igång & rör på sig & får direkt ett leende av välmående. Jag skrattade nog ca 60 min av 75min-lektionen. Min kropp & psyke blir fucked upp när jag slöar. Himla synd eftersom slöande är så ljuvligt. Tyvärr är inte människan skapt att göra det 24/7.

Hämtade ut min nya mobil idag! Så just nu är jag happy-happy för den oxå. Så liten & söt!

På måndag åker jag ut på en lägervecka i skogen med 31 andra studerande & lärarare. Vi ska bland annat ha med oss 1,4meter kassler, 7kg nötfärs, 78 ägg, 2 hinkar sylt, 60 bananer, 80dl havregryn osv osv osv. Jo jag har suttit & jobbat i den grupp som planerat menyn för nästa vecka & likaså räknat fram hur mycket av allt, som ska handlas på fredag. Så ser ni galna fritidsledare i nån av de billigare mataffärerna på fredag fm, så är det bara vi som är igång.



Just ja, jobbade igår på Kvinnersta & vi hade en riktigt skojjig 5-kamp! Bland anat en gren som några kallar "Pär begär". Jag skrev en lista, likadan till varje lag, med grejer de skulle samla ihop till mig. Bland annat:
* Hästskit (hela kottar)
* Doftgran
* Läppglans
 & en massa annat som ett foto, då en i laget ger min kollega en puss på kinden=)

Nu ska jag ringa min kärlek som ja saknar en massa!

Laddarlös

I Lidköping nu & min man spelar grym musik på sin gura. Han är ju bara så fantastisk!

Efter några mils åkande från Karlskoga inser jag att känslan i magen, av att ha glömt nåt, var korrekt... Laddaren till mobilen är kvar! Ofta när man ska åka iväg, så får man en sån där känsla o många gånger är det bara trams. Men då & då, så stämmer den ju. För mig brukar det innebära att jag glömt tandborste, hårborsten eller som nu -laddaren. Inte är telefonen fulladdad heller... På måndag kommer ju min nya Xperia, dvs en Ericson, så känns inte aktuellt att köpa ny laddare heller. Så vill ni nå mig, så ring gärna på Johans mobil!

Har ingen dator med mig, så kan inte bjuda på nån bild till dagens inlägg. Have a pleasent weekend my friends!

Modellagenturer se häråt!

Alltså Photoshop har ju nästan lyckats göra mig till en fotomodell! Kanske skulle skicka iväg några bilder till agenturerna & se vad de bjussar på?!



Så här ser man annars ut en kväll på mitt jobb ute på Kvinnersta...

Made by Anziii

Har ni sett? Ny header & ny färg på bloggen! Ingen mer skrikig turkos (som absolut va fin till förra headern) men som man snabbt tröttnar på. Kan säga att jag kan nästan ta åt mig all ära, till 99% i alla fall. Knåpade ihop den enkla headern igår på natten men hur jag än trixade bland html-koderna, så dök den aldrig upp. Så i skolan idag så hjälpte den söta http://ickacka.blogg.se/index.html mig att få upp headern: TACK! Sen har jag själv letat bland färgerna i PS & beslutade mig för en dovt grå. Kändes lugn & skön till den gula & färgglada headern. Jag har lite problem med för mkt skrikiga färger & jag är absolut ingen rosa tjej. Appropå rosa, fick jag bara en massa rosa blommor när jag fyllde, hahahaha. En av Johan, mamma & Dammis-gänget!

Idag har jag annars vart otroligt nöjd med mig själv. Vi körde på hårt i skolan med stavgångspass & det nya projektet, hem & skvallrade med Jessi-vännen. Direkt efteråt brummade jag iväg till soppastationen & fyllde soppa till Polon till morgondagens resa, för att sen ta fram snabeldraken & damma rent. Nu är det bara att invänta morgondagen så jag får åka till min bebbi. Saknar massa!!!! Fast först ska fritidsledarettor & tvåor iväg o leka på Boda Borg, så det vill man ju icke missa.

Ni som läser, har ni tips och/ideér vad jag kan göra med bloggens design? Jag försökte ta bort bilderna på höger sidan, då det på mig är ca 2-3 år gammalt men kan tusan inte se bland alla koder, hur jag lyckats få bilden dit. Ligger ingen mer länk än den till headern på hela mallen...



Natti natt folks!

Skapar vidare...

Genom att uppdatera min status på fejjan så rasade unika besökare på direkten. Ingen törs säga nåt men jag fortsätter publicera min konst!

Nån som kan se vad jag gjort?




Så slät o fin som en seriefigur... haha


Mera foton



Haha jag & Anna har nu färgat håret & blivit sminkade av en transa??:) Använde detta foto när jag hade en lektion i magnetlassot, så detta är mitt första försök. Fick senare lära mig "feather" så detta visar jag mest för den vart skojjig :)




Such a beauty! ;-)

Photoshoppar

Nu är jag igång o lär mig om photoshop så det ryker. Look @ this:

   

- Love Love Love -

Rösträtt

Snart är det dags att gå och rösta, vilket ingen kan missat. Det är hysteri kring media men ändå får man absolut ingen känsla av vad de egentligen vill och säger. Jag tog till mig rådet från min lärare att se över vad partierna säger om vårt yrke, dvs fritidsledarna. Kanske låter enkelspårigt att bara se till sig själv men då vårt yrke lyder under de komunala politikerna och inte heller är lagstadgat, att ha en fritidsgård i varje kommun, så blir det lite mer intressant. Hur ser partierna på ungdomars fritid? Många talar om skolpolitik men det är enligt mig en helt annan fråga. Det är som att jämföra arbetslöner och dess skatter mot flygskatterna. För flyger gör vi ju på vår fritid om vi har råd efter att skatterna är betalda. Ungdomarna går på fritidsgårdar av helt andra skäl än varför de går till skolan, vi har skolplikt i landet men vad vi gör med vår fritid är en annan fråga. Nu vet inte jag om jag kommer bli anställd på just en komunal fritidsgård då jag är färdigstuderad men detta berör ju min yrkeskatergori. Hur tänker ni där ute? Att ta valet seriöst är absolut viktigt enligt mig! Eller vill vi bo i en diktatur, eller ett samhälle där bara ett fåtal får påverka vårt samhälle? Så många som gnäller över samhällets regler, ta en fråga ni intresserar er av & läs på vad partierna säger. Många hemsidor är faktiskt lättlästa!




En bild från en grillkväll från försommaren i Götene.

Nu ska jag åka till skolan, puss på er!

Jag vill oxå...

..göra en sån här underbar film. Att få besöka alla dessa ställen i världen och få möta alla olika människor! Underbart klipp:


Förresten, har lagt en order på en Xperia X10 mini. Någon som har erfarenhet av denna och vill dela sin åsikt? Har beställt med tangentbord, då jag är galet trött på min touch jag har idag som bara krånglar. Har en Samsung Omnia sen 2,5 år tillbaka och den är USEL. Touchen är tokseg, reagerar inte där jag touch'ar osv osv osv osv. Att tex ta fram ett nr ur teleboken, tar ca 3 min om inte mer... Försökte calibrera skrämen (uppdatera touchen typ) men den bara hängde sig då. Så nu blir det nog en Xperia utan touch. Vill gärna ha en lur med bra kamera och den verkar duglig. Eller nån som har en bättre idé?

Feeling fine

Vaknade i morse för första gången på många veckor utan det bankande, skrikande, bultande av den förjävliga huvudvärken. Känner mig som en ny människa. Har problem med att jag gnisslar tänder på nätterna eller främst biter ihop. Satt igår o googlade info om detta problem. Jag har ju en bettsken sen fler år tillbaka men den skyddar endast tänderna från slitage. Att bli av med värken i huvud, axlar o nacke verkar vara lite svårare. jag ska iaf försöka med avslappningar & mer motion för att lindra mitt problem. Blir det värre kan man prova akupunktur men det är blandade resultat enligt mitt googlande o jag som ogillar nålar, är väl inte så superpigg på att prova det i onödan då. Ska oxå se till att fortsätta sova med bettskenan som ändå lindrar bitadet en del. Enligt undersökningar så gnisslar var 3e svensk sina tänder på nätterna, under nån period i sitt liv. Fler som läser min blogg som gör det? Kommit på nåt brta sätt att få ordning på det?

Nu ska jag ta en dusch för att sen möta upp Lejla! Vi ska ta en snabb lunch innan vi har dagens första lektion. Trist att regnet öser ned här utanför bara...

Ha en go tisdag!



Heta skor, Diesel från asos.com


Eller vad sägs om denna snygging?

Höst + skor = sant!

Oväntat

Första skoldagen har nu passerat, på mitt sista läsår på fritidsledarutbildningen. Det var underbart att va tillbaka & det kändes inte som om klassen varit ifrån varann i 2 måndar. Vi skrattde, tjivades & skojjade som om det var igår vi skiljdes åt. Förmiddagen gick till planering för vår eftermiddag & jag, Ida, Lejla & Olle hade galet skoj! Vi smyckade bordsplaceringskort, då vi fått tag i en scrapbook-låda. Om jag nämner att det glittrar om mig fortfarande?

Jag älskar mina otroligt kunniga lärare men herre tusan så besviken jag blev på dem idag. Vi ligger i snitt på skoldagar 9 - 16 men IDAG - första dagen - då kör vi 9.00 - 18.30. WTF?? Jag hade ju bokat upp mig på jobb i Örebro men fick snabbt ringa in & avboka det. Av all info i välkomstbrevet jag fick för ca 2 veckor sen, kunde man inte klämt ur sig detta då? Well, ingen skada skedd men vad har man en blogg till om inte få gnälla av sig lite? :)

Min helg har vart ljuvlig! Jag & darling åkte till Örebro & hem med oss, hade jag en ny TV! Jag lägger ALDRIG pengar på teknik o dyl men oooh så stolt jag är över min nya 32" platta tv. Så just nu står en tjock-tv på mitt vardagsrumsgolv & väntar på att få bli hämtad av en ny ägare. Nån som är sugen? Det är väl en normalstorlek som borde vara 28" & kostar GRATIS :) Den är jättefin, silver men försöker prata med dig då den sätts igång, typ *Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip* i ca 5 min, sen är den varm & go & tyst som en mus.

När nya tvn var färdiginstallerad & bänken avtorkad kom Anki, Andreas, Lollo, Aron, Simone, Ida & Åsa på lite födelsedagsfika. Tror aldrig det vart så många här samtidigt, om det inte vart fest. Jag gillar ju att ha folk omkring mig, så jag blev såå nöjd & glad över besöket! Tack oxå för gulliga presenterna!

Igår åkte min darling hem, nu börjar detta pendlande igen. Jag åkte in & jobbade kvällen, alla internatelever flyttade in på sina rum. Vaknade på natten som de gör på film. Så där med ett stort djupt andetag i skräck, kollar mig omkring & fattar inte vart jag är eller vart min darling är. Det är väl kropp & huvud som måste vänjas om. Otrevligt var det i alla fall!

Nu ska vi se om vi kan kicka igång PS, det strular för mig.




It's My Day!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Annsos födelsedag!

Vaknade av ett samtal av lillebror, han va snabb:) Sen åkte min underbaraste man & köpte färskt bröd osv till frukost. Då ringde min goaste Burgues & sjöng för mig, blev nästan lite rörd. Det bästa med att fylla år, är alla vänner som bryr sig om mig, även om man råkar glömma just den rätta dagen, så ser man va många som tänker på mig. Galet juh! Klockan halv tio hade redan över 60 pers grattat mig på fejjan & flera sms dyker upp av mina fina vänner.

Darling kom hem med massa gott bröd, wienerbröd, grönsaker o gottit. Fick en fin blomma oxå som nu pryder köksbordet. Åh så jag uppskattar det lilla! Inte för att jag tackade nej till presenterna som sedan kom... Nähe då! Blev en bok & sen cash som ska användas till en resa. Har tänkt mig en romantisk trip till Paris i höst. Det gäller av njuta av det goa livet:) Jag är så lycklig, känner mig riktigt bortskämd!



I'm soooo happy! Kanske lite skrynkligare men lite visare=)

Soon...

Strax kommer min darling hit. Jag är numera i Karlskoga & han hade lugnt på jobbet & tog en ledig dag, I'm soooo happy! Att bo ihop i 2 månader, för att sen behöva delas, är ingen hit. Har knappt sovit de 2 dygn jag varit utan honom. Det är tomt, tyst & ensamt i sängen. Trots att jag varit trött har det bara inte gått att somna in. Skitkul då, att kliva upp halv sju för att åka o jobba?! Har gjort 2 dagar inne på Kvinnersta, lite prepp innan eleverna ramlar in på internaten. Ska in på söndag igen o hjälpa till då alla flyttar in, ca 100 st. Nycklar ska dels ut, kvitteras, kontrakt ska lämnas in & förvirrade ettor ska hitta in på sina rum.

Vad har ni för er mer er helg?

XOXO

Verkligheten närmar sig...

Oh no! Nu är det dags, att ta tag i livet igen... Fick sms i morse, de saknar mig på Kvinnersta & behöver in & jobba, så imorn packar jag mig, katten & allt skräp jag dragit med mig, tillbaka till Karlskoga. Tur att hjärtats far var så snäll & lagade min polisch, så vi kan brumma hem. Handbromsen hade låst sig/rostat fast or whatever men igår kirrade han det. Fantastic! Nu ska jag ta mig till stan & fika med C.

Just ja, 30 åringen vart myyycket nöjd med presenter & hela sin dag. Han fick bla prenumeration på en biltidning, en tröja, mjukisar & en del annat.

Ha en fin dag!

City it is

Idag har jag gjort en grönskaksoppa till lunch, billig & nyttigt. Efter semestertiderna var det dags att strama åt lite igen. Trots detta så bakade jag en ananaspaj igår, sagolikt gott! Fast jag & J tog bara en beta var o tog sedan med resten av pajen till hans förädrar. Då slapp vi trycka i oss den själva:) Då jag är hemmafru nu, så lagas det en massa mat o kylen är konstant full oxå...

Snart ska jag bege mig ned på stan & fixa presenter till herrn som fyller oldie tomorrow. Kan inte avslöja nåt här, då det finns risk att han är här & smygläser. Kom inte på nån tokbra grej men eftersom han inte önskat sig nåt heller, så får man försöka använda sin fantasi. Även hela hans familj har bett mig om hjälp, så jag har verkligen fått leta i de grå gömmorna efter ideér.

Internet har legat nere under fm men nu är det igång, så var ju bara tvungen att leka lite med mitt PS. Se före & efter bild:



Efter & då har jag bara ändrat lite ljus, färg & kontrast. Mer kan jag inte än:



Eller är det lättare att se på dessa:

  

Detta är taget med min mobilkamera, blixten dödade alla färger & allt ser lite blurrigt ut. Måste själv säga att det vart en stor förbättring. På bilden är det jag & världens bästa mamma!

See ya later dudes!

Titt va jag kan!

Bah måste visa juh:)


CS 5

Åh Erica har räddat mig! Surfade in tidigare idag på moderskeppet.se - tusan en sån bra sida om Photoshop! De hade en grundkurs på video på svenska, där man långsamt går igenom vad allt betyder. Jag har suttit nu med det sen lunchtid, då mitt huvud ändå höll på att sprängas i bitar. Nu har det släppt lite o skulle behöva iväg på stan men det är ju såååå kul med mitt CS 5 :) Här har jag lekt med Diffuse glow!



Have a nice day my friends!

More Activity

I all "tristess" som jag gnällde om igår, så kände jag nu att kanske det kan bli lättare om jag skrev av mig lite mer. Ska alldeles strax sätta igång & fixa lunch till min darling. Idag ska han få lax med potatis, ett "recept" jag snott av kära moster. Otroligt enkelt & sjukt gott! Man steker laxfiléerna, häller över grädde & hackad gräslök & kryddar med en typ av Aromat för fisk, låt sen koka upp nån minut. Sista touchen, som är lika viktig den, så klämmer du över lite citron på laxen då du lagt upp det på talriken. Smidigt, snabbt & enkelt. Jag älskar mat & tycker inte man ska blanda för många kryddor eller råvaror, låt varje smak tala sitt språk! Tror just därför som denna rätt är så smarrig.

Jag vill få ordning på min design på bloggen min kan ju inte med det dumma ps! Dumma kamerasladd är fortfarande på rymmen...

Nätet tappade täckning just då jag skulle publisera inlägget för 1,5 tim sen. Nu är magarna mätta av ljuvliga laxen. Vad gör man här näst? Jag behöver tips & ideér på presenter eller annat skoj, som jag kan ordna till min darling till hans födelsedag! Män/killar är totalt omöjliga att köpa presenter till. Vad vill han ha? Jo en Gibson (gitarr -gaalet dyr!), en 3D-tv (ca 20 000kr) eller en ny stationär dator (ca 10 000kr minst). Jahapp, det var preciis vad en students budget hade i sin tanke.. Nöt! Så nu får man använda sin livliga fantasi. Har ni kära läsare några bra tips på hur ni löst liknande situation?

XOXO

Boooring...

Nu har jag vart ledig för många dagar utan att man har nåt seriöst som sker. Jag sover typ 12 timmar o vaknar seg o motivationslös. Har försökt lära mig photoshop igen men det går ta mig tusan inge bra! Försöker mig på att skapa planer och presenter till mannen som fyller gubbe på lördag. Går inte heller nå bra. Han vet inte vad han vill göra o inte heller vad han önskar sig. Skitgubbe! Jag behöver ett uppdrag som gör mig motiverad o som kan ge mig tillfredställelse, då jag slutfört det. Får väl ta en dusch o sen åka o handla mat -jaa va kul! NOT!

Nä ni, låt mig få börja skolan nu! Saknar vännerna, lärarna o utmaningarna=)

Just det, min sladd till kameran e borta just nu, dyker väl upp förr eller senare...


In da south

Igår kom vi fram till södern där jag & Frostis kommer att befinna oss minst en vecka framöver. Nästa helg fyller min man nämnligen 30. Som tur är, så kommer jag va hemmafru i veckan, så hoppas planera ihop nåt skojjigt tills fredagen. Förutom födelesedagsplanering har jag matlagning & andra städprojekt på gång. Glidarvecka=)

Igår hade vi en riktig lyxdag ur matperspektiv. Gick upp ganska sent & sen ringde mormor & meddelade att mat skulle serveras klockan ett & kusiner + kusinbarn skulle infinna sig där. Så himla mysigt när vi alla samlas upp där & alla pratar i mun på varandra, det osar mat & temperaturen ligger på ca 30 grader. Mormor & morfar har fullt upp med att trycka i oss mat "bröd finns där!", "dricka? vin? öl?", "sitt", "ta mat", "ta mer mat", "salami från finland gjort på ryskt recept", "ta meeeer mat" osv. Där emellan hör man lilla Simone "hääj!" & Anki skvallrar om sina hästar, Lollo hör hälften av vad vi sagt o frågar halvvägs "vaddå??", så man får ta allt igen. Jag hörs väl mest i mina asgarv.... När vi just svalt sista tuggan av den magnifika maten, så ringer darlingens föräldrar & frågar vad vi vill äta till kvällen -wow! Vi fick grillar oxfilé med smarrig sallad på bla vattenmelon, pumpakärnor, tranbär, gurka & fetaos tillsammans med klyftpotatis & majs. Vi blev kvar där hela kvällen, ute på deras altan & skvallrade om våra & deras passerade veckor. Så mysigt! De berättade även om deras tysklandstrip de begav sig iväg på imorse.

Nu ska vi iväg till darlingens syster & umgås med hennes familj. Även J's lillebror åker med in för att börja jobba sen. I'll better hurry up!

XOXO

Trapped in my own House!

Efter att jag kom hem från nästan 4 veckors boende i Lidköping hade getingarna intagit mitt tak på farstutrappen. För 1,5 tim sen var Anticimex här för att utrota dem & några lever fortfarande & är nog ganska uppretade. Så jag & loverboy är instängda nu i huset... Jättekul?! Han somnade nyss av tristess, haha.

PIP var i alla fall toppenkul, trots ösregnet. Så himla kul att träffa massa folk som annars bor utspridda land & rike. Att få hänga nästan dygnet runt med Maria var oxå nåt jag kommer leva på lääänge=) Bästa spelningen vart nog Teddybears. Vilken otrolig show & energi de bjöd på. Massa skratt & dans på barbänkarna i öltälten, iförda gummistövlar & ponchos. Tyvärr ställde ju N*E*R*D in...

Måste snart få ordning på min hemska design här på bloggen men nu ska vi nog bege oss till sommarstugan!

XOXO

RSS 2.0