Friskt väder!

Efter en regning dag så blir luften frisk & fräsch. Då passar det perfekt att ge sig ut på en tur i skogen som var inplanerad. Egentligen skulle Julia med men fick förhinder & samma stund jag gick ut igenom stalldörren med Tubbe, kom Anki till stallet. Ett sms & 3 min senare satt hon på Rivers rygg & vi var på väg mot skogen. Red en ny runda idag jag inte vart med om förut, som var kanonmysig. Massa klättring på stigar & till o med lite trav bitvis i backarna. Superbra träning för hästarna! I början av turen, så skrämdes hästarn av nåt & efter det var Tubbe på helspänd hela turen. Lite roligt för han vart lite piggare då:) Hoppas han håller i den även på banan!

Startlistorna kom upp igår till söndagens tävling & jag kom med i båda klasserna! Mamma mia nu är jag nervös! Som tur är tränar Anki oss på torsdag, blir att lära sig LB:1an tills dess:) Sån otrolig tur att jag har Anki som kan ställa upp & hjälpa oss, utan Anki hade jag aldrig varit där vi är idag, jag & Tubbe! Eftersom jag inte köpt mig en transport än, så tar vi oss inte till så många träningar. Ska ju fortsätta träna för Johan Ekenberg men det är bara varannan vecka & förra var inställd. Sen tror jag inte många andra tränare hade gjort ett sånt frjäfla bra jobb som hon gjort med oss. Oj, låter smörigt men faktiskt bara sanning.

Tänkte väl inte babbla på en massa skit ikväll utan fortsätta titta på desperata hemmfruar:) Kan bjuda på ett kort som Linn tog på oss igår med Lollos kamera, då jag tog nåt skutt.

Monday!

Ny vecka & nya tag, känns det lite som. Efter en skön & välbehövlig ledighet, så var vardagen tillbaka. Som alltid, har jag haft en massa skoj för mig:) Jag har, med hjälp av goaste mormor & morfar, äntligen hunnit påtat & rensat lite i trädgården. Jag, Madde & Emma drack vin hos mig i fredagskväll & babblade på om det vanliga tjejskvallret, ja typ killar, sex, mode & jobb. Lördagen slet jag med mig Emma för en natt på statshotellet. Får passa på att slira till det, då jag nu ser ut att tävla de två nästkommande helgerna. Hade en jättekul kväll där vi även hann förbi Kenny & Helenas fest & träffa upp bror & alla polare.

Tubbe har gått finfint! Anki & jag var på en tur i skogen på 1,5 tim & klättrade på mysiga stigar. Sen har det blivit en del markarbete för lösgjordheten. En övning vi gjorde var att lägga upp tre cavaletti, tvära bort i skänkelvikning för att sedan gå på 3 till cavaletti-bommar. Sen har jag jobbat mkt med att korta & länga hans galopp. Perfekt då, är att samla ihop galoppen längs kortsidorna & sen bjuda på, längs långsidorna. Tubbe lossar superfint på det! Likaså förvända galoppen gör susen:)

Eftersom jag var bakis igår så fick Tubbe motionera sig själv, haha. Blev löshoppning & Tubbe gillart jättemkt! Jessica kom upp & hjälpte mig & tur var det, eftersom Turbo busade lite. Då padocken är ca 37 x 18m, så ville jag inte bygga höga hinder utan körde på lite trånga mellanrum. På så sätt fick Tubbe jobba med ryggen ordentligt.

Idag kom Linn till stallet för att hoppa River lite. Jag passade på att höra om hon ville testa Tubbe oxå & gla som hon är så var hon inte svårövertalad. Han såg asfin ut då Linn hoppade & blev så sugen, att jag tog några språng sedan, jag oxå! Tubbe var super, efter Linn hoppat honom. Han ramlar lätt framåt efter hindret, på bogarna men det hade hon rättat till juh! Sen kan det ju haft betydelse att han löshoppades igår? Eller att jag blivit starkare? Likaså Tubbe är nu starkare:) Ja fiser gör han iaf, en massa! De går i en hade me massa gräs & träd, hihi. Bildbevis från hoppningen finns oxå, då Lollo var där & fotade. Även Aron & sötaste Simone var där:) Senare kom Marie-Lousie med sallad som vi satt & njöt av, vid baksidan av stallet medan Anki longerade Pajaz. Livet är allt bra gött va?!

Här kommer iaf lite bilder från lördagens pass, då Lollo fotade lite på banan:

Åh va läskigt!!!

Nu är jag anmäld till LC'n & LB'n i Valåsen! Shiit vad läskigt men skoj:) Får väl hoppas oxå att jag inte blir bortlottad.

Nä ni kära vänner, sup & svälj -trevlig helg!

Tävling närmar sig igen:)

Ligger i soffan o slöar efter en lång dag. Imorn jobbar jag sista dagen denna vecka, ska bli sjukt gött med långledigt! Har inga stora planer vilket är skönt. Då kanske jag hinner med lite "måsten" & likaså roliga aktiviteter. Hoppas bla att få med mig Burgués till dansgolvet i helga?!

Red Tubbe igår på banan & det märktes att han inte blivit ordentligt riden på en vecka. Fick jobba på rätt bra innan vi hittade knapparna. Anki tittade lite & kom med råd, samtidigt som hon blev uppäten av knotten, hehe. Tänker mest på att rida honom i en sån låg form som möjligt för att han ska komma igenom med hela ryggen. Lite klurigt det där då man inte har honom helt mellan hand & skänkel, innan allt sitter. Galopperade en stund efter Anki tittat på oss, red en diagonal & ut i förvänd galopp. Fortsatte hela fyrkanten i förvänd & sen bröt av till trav. Efter detta var han fantastisk! Galoppen kändes superbra & till o med i vänster varv. Han är så kul att rida Turbon:)

Ska anmäla mig imorn till VRS & har kommit fram till att det kanske debuteras LB för oss! Det finns ju bla en chans att vi kan bli bortlottade om många anmälningar kommer in & då kanske jag iaf kan få en start? Vet de andra 2 starterna jag gjort hur jag känt "jaha, vad det allt? Jag vill mer!" då vi bara startat en klass. Skit samma om vi inte får så bra poäng, nån gång måste ju vara den första starten & nu är det ju så nära till Valåsen. Anki funderar även på att kanske sätta in oss i LB'n till sista omgången i laget & kan va skönt att testat en start innan det:)
Sjuuuukt bra låt!!! skräll att det är goa bror som tipsat mig?!

Hoppas alla mår bra där ute & sov så gott my friends!
xoxo

I'm sorry!

Jag ser .när jag läser mina gamla inlägg, att jag slarvar med stavningen! Verkligen illa då sånt kan irritera mig, så det vill jag be om ursäkt för. Kan bero på att jag ofta bloggar av mig då jag är megatrött. Det som annars stör mig mest är väl ändå särskrivning som folk pysslar med. Kolla ex facebook, hur många i sin status har inte särskrivit sina ord? Ex: "det var gör skoj" = det var görskoj! Det blir ju olika betydelser. Ni som råkar läsa detta & känner er träffade, tänk så här "sätt ihop alla ord du tvekar på:) Vi tar några bildexempel! Bara att klicka på bilderna för att se dem i större förmat:) 
 

Det var skönt att få gnälla lite för att nu istället berätta att jag haft en superskön helg! Krt-dagen vi hade i Knutsbol kanske inte drog in så mkt pengar men vi är ju en massa roligt folk så skratta får man ju iaf! Gosade en massa med Simone oxå, den godingen! Eftersom Jossan skulle ta en tur på Tubbe insåg jag att jag hade kvällen fri. Jag är luspank & vad gör man då? Jo man packar in katten & en bikini & flyr ut till sommarstugan. Har längtat efter den men inte hunnit dit nåt i år då jag numera har Turbo. Denna helg var även lilsis Hanna där & inte allt för ofta vi hinner ses. Nu hade vi ju träffats en snabbis på fika inne i stan, då hon pausade där, på väg ut till stugan i fredags. Sommarstugan jag pratar om ligger på Hornön, i Vänern. I love it! Mamsen gillar att ha det enkelt där ute så ingen el har vi fast det klarar man sig tydligen utan oxå. Vi har solceller som ser till att, som Mats säger, tv'n funkar då det regnar. Alltså i en sommarstuga ska man ju inte kolla på tv:)


Vaknar på söndagen i lillstugan, där jag & Frostis bor, och det är STRÅLANDE sol! Shiit så lycklig jag blev! På med bikinin & lapa sol. Lillasyster, som ni ser på bilden, tillbringade ca 80% av dagen i gungan, sötisen.

Hemfärd på eftermiddagen för att åka & rida. Tubbe & alla andra hästarna i stallet var himla trötta idag. Tror de hittat en massa gräs för Tubbe fes en himla massa oxå. Red en lugnare tur i skogen idag på ca 40min med lite trav. Kom till ett ställe där skogen är typ död, precis där får Tubbe syn eller hör något & blir heeelt till sig. Pratar då med natti i tele & blir livrädd. Fyy fasen alltså! Där rider jag aldrig igen själv, då jag iaf inte såg nåt. Anki sa sen, att alla hennes hästar oxå vart mer spända & knäppa där. Bra olustigt var det iaf.

Vad ska vi ta för visdomsord idag mån tro? Asch, skiter i det! Kanske kan be er smygläsare ge er till känna? Verkar som om jag har en del som följer mitt liv men vill hålla sig hemliga. Jag är ju sjukligt nyfiken av mig & älskar även kommentarer. Kanske ni bara vill säga hej? Önskar iaf alla en trevlig söndagskväll! Till veckan blir det bara 3 arbetsdagar, jippee!

"Sex is on fire"

Tänk att få uppleva den låten live?! Skulle va grymt att få se Kings of Leon, så sick-bra sångare!!! Längtar till sommaren o massa bra livespelningar o annat skoj. Jessica vill att vi ska till köping osv, Natti vill ha besök i Linköping, Gbg måste jag tillbaka till, Öland bokat till midsommar. Ja, det ska nog bli en fin sommar...

Vill även till sommarstugan & min darling Tibbies ska ja ha skoj med.

Idag var det styrelsemöte hos Rydén. Alltid kul att träffas & prata vad som händer & vad som ska ske. Vi bestämde en massa skoj som ska hända framöver. Klubbdressyr, klubbhoppning, lokal dressyr, lokal hopp till hösten & sen en ryttargala! Jaaa, Annso likes partyyy:)

Imorn är det 3 & sista sagen Tubbe vilar, ska bli gött att få klättra upp i sadeln sen igen:) Trots ledigheten jag haft så har jag ändå inte hunnit göra nåt! Whyyy?? Well, imorn kanske jag kan ta disken & likaså putsa lite trans.

Ska inte bli en sen natt igen så nu ska jag sluta skriva blaj. Imorn är en ny dag, ta vara på den, den kommer aldrig komma åter.

Depp...

Känns lite deppigt idag. Började med att vaccinera Tubbe så han ska nu vila helt i 3 dagar & sen joggas lätt i några dagar. Visst, kan vara otroligt skönt att få ledigt från ridningen då det kan vara otroligt stressande att hinna med allt på vardagarna. Fast ändå!!! Vill rida & träna nu när det går så bra...

Vet inte heller om jag smått deppar efter en fantastisk helg i Gbg? Tror att mitt hjärta lite smått hör hemma i Gbg. Skulle det inte vara för Tubbe & en del för jobbet, så skulle jag bott där. Tyvärr är det ju sick-dyrt att ha häst i storstäder & ett liv utan häst vill jag inte ha.

Well jag är väl lite av en drama-queen så mitt humör är lite växlande, som många märkt av;) Så när jag väl är lite nere, så är det sååå stort för mig. När jag väl sen är glad, så sprutar det istället lycka om mig. Eller alla ni som läser denna & kanske känner mig, har jag fel? Jag blir ju nästan mobbad ibland, för att jag skrattar så mkt, iaf av bror & Oscar.

Ska nog ta & bädda ned mig i soffan & försvinna ett tag, strax till wisteria lane & desperate housewife!


Fullt ös, medvetslös!

Ska börja att berätta att träningen för Johan -WOW! Kanske var det jag som kom på hur man kom ned i sadeln & bara red som faan? Enligt Anki, så gjorde jag ju iaf det:) Slutet av passet kändes det iaf som att jag red runt på en dröm. Visst, svetten rann - ordagrant - på både mig & Tubbe men shit va lätt allt kändes. Massa bitar föll på plats genom att sänka höger handen osv. Vi red en bra övning: galopp, in på diagonalen i skänkelvikning & sen fortsätta ut i nya varvet i förvand galopp. Otroligt lösgörande & nyttig övning! Johan erbjöd sig att ta sig an mig & Tubbe i fortsättnigen oxå & stå en timma extra på kvällen:) Ska bara bi lite rikare nu inom en månad & hitta en hästtransport & pengar att betala träningarna, haha. Det bara måste lösa sig!
  Julia fotade lite me min kassa monilkamera.

Julia har haft Tubbe i helgen & idag blev ett pass på banan, för imorn ska han vaccineras:( Passade därför på att känna en sista gång inför vilan & rida övningarna vi fick av Johan på hemmaplan. Julia hade ridit Tubbe jättefin!! TACK! Allt satt så fint idag & visst fick jag ta igenom vissa saker men märks att vi tagit ett steg igen framåt:) Kanske ska våga debutera en LB i Valåsen?

Så måste jag ju även berätta om det sagolikt, roliga helg jag haft i Göteborg! Först så blev vi en aningens sena då Emma hjälpte mig att färga håret bla.. Det skulle bli gyllenbrunt, well se bildbevisen. Det blev ju svart! Haha. Så väl framme i Gbg så skyndade vi oss in till stan för att inta en afterwork på Vasastan. Underbart me alla bruds samlade! Åt en supergo lax där:) Sedan trallade vi vidare mot Dancing Dingo & där intog vi dansgolvet & shakade våra rumpor som om vi var de enda på dansgolvet. Sen natt bidde det & lite sömn. Lördagen så drig vi ut till havet för en lunch på ett värdshus jag tyvärr inte minns namnet på, superfint & mysigt var det iaf!
 
På kvällen intog vi Mi Casa för en massa go tapas. Hr var nivån på vår humor på den absolut bästa. Vi skrattade så vi grinade åt "giflarrr, ching-chong" typ. Stackars de som satt o försökte ha en romantisk middag. Vidare sen. så hamnade vi på Heaven 23, högt över marken! Vid halv två gav jag & ewe upp & började vår resa mot majorna. Efter lite snack om livets alla gåtor & väntetider på vargnar så stöp vi åter i säng vid ca 4-tiden. Innan hemförd så möttes vi upp hos Schömpa för lite kaffe. Helgens timmar flög förbi & vips var man hemma igen. Hoppas vi tar en återträffshelg nästa år igen! Blir det sthlm eller dublin? Tell me and I'll be there!

Jag märker att jag är alldeles för trötter att skriva ikväll, så ska nog krypa mot sängen. Just ja, KRT's lag i div III va sååå duktiga. Stort grattis till Linda, Kristin & Rydén för de fina reslutaten:)

Goo natt!

Onsdag.

Idag fick Tubbe vila, så jag hann tvätta & sånt inför helgen i Gbg. Så Rydén, här blir inga sex-pack, haha. Försöker att rida ca 6 dagar/veckan men det beror ju helt på hur passen är upplagda om vila behövs eller ej. Sen kan det komma dagar då jag inte hinner rida & då får han gott vila. Igår gick han ju så himla bra & imorn ska jag träna för Johan & han kan gott få samla krafter till dess:) Frostis blir iaf glad när Tubbe får vila för det betyder mer uppmärksamhet till honom!

Anki & Andreas har skaffat ny bil, attans vad sugen jag blev! Ska se om jag kan byta min Polo mot nåt åbäke som även kan dra ett hästsläp. I så fall så kan jag likaväl slå till på en combi, så att sadel etc får plats. Nån som vill göra ett byte rätt av? En rostig skit-polo som just tog sig igenom besiktningen? Nä troligtvis inte:(

Jag hoppas Karlskoga Ryttarteams lag ska klara sig utan mig i helgen då omgång 2 går i lagtävlan div III:) Trist att allt roligt ska ske samtidigt... Övertygad om att ni kommer få kul & att det kommer gå jättebra. Denna gång hörde jag dock att inte en lika snygg lagledare ska med & jag tror denna, kommer att vara hårdare oxå. Hon är liten men vass kan jag varna er för! Haha.

 Lunchade med denna skönheten & hennes mor idag:) Bilden är fr mars men nu skrattar hon en massa & sååå charmig!

Nej nu är jag så trötter att det är dags att ge sig mot sängen. Sov gott everybody!

Trots regning dag..

...så har jag haft en toppendag! Att kliva upp ur sängen är väl aldrig roligt & jobba är sällan skoj heller men ändå har allt rullat på. Fick en massa gjort på jobbet & då känner man sig extra duktig. Efter jobbet så passade jag på att hälsa på mormor & morfar, som jag bor granne med & de blev så glada. Fick macka, kaffe & munkar av mormor, så gött! Är alltid mysigt att prata med dem, visa människor har vi inte gott om i denna värld. Sen blev det stallet & Jessica hakade på:) Vi babblade på i vanlig ordning, sällan tyst när vi är i samma rum. Hade dressyr med mkt lösgörande på schemat för Tubbe idag. Tänkte att jag skulle få honom riktigt låg i formen, vilket är svårt. När jag började trava fram honom hade jag ingen motivation alls. Jag var kall, seg & trötter. Tur att det vände sen iaf! Tog bort stigbyglarna då jag inte kom ned i sadeln utan bara studsade mest. Det är riktigt jobbigt men otroligt nyttigt. Tubbe hittade fram till bjudningen & nästan fick en egen motor! Han laddade på som attans på långsidorna & höll takten & tempot när jag även flyttade honom sidvärtes i traven. För Tubbe är ju tvärandet & att bära sig i form nog, att begära att hålla ett tempo är egentligen tufft men grabben ville fram:) Provade även nån förvänd galopp som ska vara bra för lösgörandet & gick ok faktiskt. Jessica travade av honom & så kul att se sin pärla med nån annan, han är såå fin!

Antar att det kommer att komma en dålig dag snart men jag njuter av välmåendet nu i alla fall. Som tur är blir jag i så fall omhändertagen av goa vänner i helgen, om det sker då. Man ska hålla fast vid sådana vänner som man kan lita på & verkligen finns där. Dem kryllar det inte av & i annat fall, kan man nog inte ha för många vänner.
 
En bild på tjejerna som jag ska träffa i Gbg. Detta togs i Danmark -07 då vi valde att resa ihop för att fira att vi alla blev 25 år det året (förtutom lilla Dahlin då). Nästa bild är på bror, skulle inte överleva en dag utan dig -skitunge! Bilden togs i somras när vi var i Strömstad & firade mitt livs underabaraste midsommar:)


Puss & kram, skumbanan!


Våren är bra underbar!

Jaha undra vart man ska börja? Tävlade som sagt igen i lördags. Målet med denna var att få lite rutin kring tävlande då jag är ringrostig & klen. Smidigt oxå när det var i Alkvettern som är så nära. Rydén hade som sagt vart så himla snäll, att hon lånat ut sitt släp till mig & Sofia va go & följde med som hästskötare. Lite frustrerande tycker jag, att jag måste vara beroende av andra för att klara av detta. Gillar inte att jag ska behöva förlita mig på andra, för folk har ju egna liv. Som tur är, så finns det underbart folk som ställer upp ändå! Upp kl 6 iaf på lördag morgon för att knoppa Tubbe, koppla på släpet & ställa rätt det för lastning. Snurriga Annso hade lyckas glömma kavajen hemma, i morgonrushen men åter igen, så finns det vänliga människor! Anki & Jossan åkte & hämtade den, TACK! Lastningen gick bra & iväg kom vi i tid. Vill gärna vara ute i god tid än, då små saker kan dyka upp när man inte är tävlingsvan. Vad sägs om att lampan i fläkten som exploderade hemma på morgonen? Jo jag är ju singel, så vart är den där karln som ska fixa det åt mig?? Sen så hade tävlingsskjortan gått sönder, så Annso fick börja SY innan jag kunde åka till stallet! Trodde nästan det skulle komma en 3 osis efter det men det kom aldrig...

Vilket fall hade jag sen flyt & hoppade upp på Tubbe, som Fia hade skrittat fram åt mig. Insåg snabbt att jag kanske satt för tidigt i sadeln men med nervositeten så är man inte allt för smart. Dock kom vi inte till ridning för tidigt & Tubbe kändes jättefin. Bra bjudning då vi var utomhus! Lite jobbigt tyckte jag det var med allt damm... Annars mkt trevligt folk & bra ordnat! Tills denna start hade jag lärt mig en läxa, när ryttaren innan mig var klar, så red jag ut mot banan & började busrida! Upp med puls & bjudning! Hade ju hört att Ola vill ha mkt bjudning,(Ola som dömde) så i min hjärna tänkte "fram-fram-fram & sen låååååg nacke!" Anki's ord för att vara ärlig. Dock fick jag höra direkt efter avklarad ritt, att jag glömdt att MJUKNA oxå i handen:/ Aja, kanonbra kändes det & bra flyt. Glömde en volt & fick -2p. Tappade i nån galoppfattning men annars var jag ute i varje hörn & gjorde snygga vägar. Slutade på 60,47% & med slutcitat från Ola "Mer bjudning för de hörgre poängen". Precis vad jag förstod men är som sagt nöjd. Denna ritt var snäppet bättre än på ÖFK:) Hon som dömde då, ligger lite högre i poängen oxå.


Efter tävlingen så bjöd mormor på köttbullar & vad händer sen? Jo Annso somnar så gött såklart, haha. Nattis & jag kom på tillslut att vi ville ut, så hamnade på statt igen & hade supertrevligt. Inte mkt fylla för oss så söndagen blev nice ändå. Jordan, Nattis & Stefan passade på att provrida innan de far hem till Linköping igen. Snodde lite bilder av dig Nattis på fejjan, hoppas det va ok?! Jordan är annars min nya idol! Coolaste killen ever! Natti, säg till om han är till salu, haha.


Jag & Tubbe skuttade lite oxå & Natti fick oss på bild! Ridpasset på söndagen var varken ambitiöst eller givande. Tur att det finns fler dagar på veckan.

Idag var jag & Julia ute på en ridtur i skogen. Shit va skoj det var. Massa galopperandes & en del klättrande på stigar. Vi till o me travade upp för den branta "svarta backen" vilket hästarna blir rejält flåsiga av, hihi. Kanonbra pass idag iaf!

På torsdag ska jag få Ankis tid för Johan, nervöst!!! Har egentligen inte råd men kunde inte tacka nej,då jag behöver en massa hjälp nu & Anki erbjöd sig att köra ned oss. Så himla glad är jag för erbjudande Anki!! Efter torsdagen, så försvinner jag ned till GÖTEBORG:) Rööva, va kul vi ska ha!!!

Dax för sängen nu. Hoppas alla mår bra, för vi har bara ett liv! Ta vara å det & njut:)


RSS 2.0